Najdi forum

placa

EQ vsaj ne boš stresala izmišljotin in govorila,da si revček.Nikdar ti ni dovolj .

Bravo Ursska. Se strinjam s tabo. Zame je človek toliko vreden kolikor se pokaže. To ni odvisno od izobrazbe ali česa podobnega.

Lp Alex

Ja prav imaš, ampak problem nastane, ko hočem bit tud jaz vodovodar – noben me noče več zaposliti za vodovodarja, ker imam previsoko izobrazbo, pa sem lahko super vodovodar. Je bilo ze nesteto služb, ki bi joh odlično opravljala, pa me niso hoteli zaposliti, ker imam previsoko izobrazbo, kljub temu, da bi jim podpisala dokument, da želim delati za nižjo izobrazbo. Ni druge kot da odprem privat – in zaposlim dav vodovodarja.

urška

Vse to so socialni transferji. Globalno gledano ni nobene razlike.

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Alex zelo lepa in modra misel.Upam,da je to prebrala tudi ECSali EQ ali karkoli že je.

Nisem računala, kako preživim s plačo (netto) 120.000 sit, ker mi na srečo priteče kar precej v družinsko blagajno. Če pa vas že zanima (ESC in ostali) nam na mesec pade 550.000 sit v blagajno in mi kljub temu ne znese, ker pač živimo razkošno. No ja spet, kakor za koga.
Ampak mislim, da vsak dela z denarjem, kot ve in zna.

Moj oče je moral hišo sezidati s svojimi rokami.
Njegov znanec pa je šel v blok ker je bil LEN.
In tisti tip je odkupil stanovanje za drobiž.
In čez noč je postal bogataš, na račun
tistih ki so pridno delali.
Zato je bil Jazbinškov zakon KRAJA.
Da prav ste prebrali.
Brez dela so ljudje dobili 100.000 mark.
Še sedaj ne morem verjet.
Boli me, ko vidim ljudi ki so jim
bila stanovanja podarjena.
Praktično so jih dobili ZASTONJ.

Kolikor denarja-toliko muzike.Mislim,da je vsak svoje sreče kovač.Marsikdo ti bo nevoščljiv,verjemi(EQ).LP,Alf

No saj to je pa tudi rešitev. Vzemi privat in zaposli sama tistega kot ti hočeš. Veš jaz, če bi bila privat, bi tudi zaposlila samo nujno potreben visok kader, ostalo pa samo delavce. Vsako delo je tako, da se ga da priučiti. Privatnika zanima dober delavec in ne visoko študiran nesposobnež. To je pa razlika med socializmom in kapitalizmom. Veste živim ob meji in največji kapitalisti tam nimajo izobrazbe, ker je to izguba časa. In tudi jih ne zanima, kaj si po poklicu, samo da delaš. In tako ima eden priden prodajalec lahko dosti več denarja kot neumen advokat.
Študij je talent in veselje, kot je lahko le to vrtnarjenje, slikanje, ukvarjanje s športom ipd. Spoštujmo vse poklice, samo, da ga človek opravlja z veseljem

Uživajte v službi.

Lp Alex

Urska, istocasno ko ste vi kupili stanovanje za usivih 17.000 DEM, sem jaz kupil stanovanje za 120.000 DEM, 60 kvadratov, v bloku, neopremljeno. Brez ugodnosti in s krediti. Verjetno sta bili obe stanovanji podobni – samo eno je bilo po Jazbinsku, drugo pa na trgu…

tako da mi ne prodajaj sociale o tem, kako ne morete placevat 40.000 SIT na mesec in kaka groza je to.

Ninčica!

Tudi jaz delam v državnem sektorju, vendar pa ti moram povedati, da mogoče Tanika vseeno ne pretirava. Poznam osebo s V. stopnjo izobrazbe, tajnica pri nekomu v državni upravi, zaposlena cca 8 let, plača čez 300.000 neto. Tudi v državni upravi se vse da, le če se hoče in to kljub “pravljicam” o “pravičnih” količnikih, poenotenju dodatkov itn.

A, ja pa ta oseba nisem JAZ. Bilo pa bi lepooooo :))))

Lep dan! poli

Skupinski: A si ti bral vse kar je napisano al si sam mal preletel. Men se zdi da drugo. Jaz si nisem kupila stanovanja po Jazbinšku – mi nič ne korist, če sta si ga moja starša – v katerem živita. za svojo rit sem morala sama poskrbeti.

Urška

Iščem delo v Ljubljani, tja se nameravam vozit s frendi, ki tam že delajo. Tako bi imela 100 tisoč več plače + 150 tisoč potnih stroškov. Se strinjam, da denar ni vse, je pa veliko. Zaenkrat sem pripravljena več delati in se dlje voziti, ker rabim denar za si urediti domek. Ko bom imela pa otroke, bom pa verjetno gledala bolj na to, da bom čimprej doma.

Pa še to – teh ušivih 17.000 DEM (tvoj citat) je bilo pred desetimi leti za nekatere dosti denarja – sem ti lepo napisala, da sta starša ta denar varčevala 5 let – tisti, ki so služili denar v letih 1985 – 1991 vedo kako je bilo težko kupiti vsakih 1000 mark. Socializem je bil zadnjih 10 let zelo krut – krut do delavskega razreda v katerga sta spadala tud moja starša. Časi so bili drugi. Po tržnih cenah bi si verjetno takrat kupilo zelo malo ljudi stanovanje. Jebi ga, tak je bil zakon – zdej je pa drugačen – kaj čmo – jezite se na Jazbinška.

Urška

Ja, pomarančka, ti si bi lahko privoščila, da bi se vozila, poleg tega pa stanuješ doma in ti ni treba plačat najemnine, denar torej ostane. Kaj pa, če bi pa morala plačevat najemnino v LJ? Jaz se težko vozim na delo v eno smer 2h od doma, da ne govorim pozimi – najbrž še več. Poleg tega mi nočejo plačat potnih stroškov, da bi se od doma vozila. Pa nisem edina. A to je že druga zgodba. Tako, da so na konju res samo tisti, ki imajo rešen stanovanjski problem.
LP.

Ursska ko tvojih staršev ne bo več boš ti
podedovala stanovanje. Štekaš!!
In tvoja starša sta plačala desetino stanovanja.
Kakorkoli gledaš je to dejstvo.

Ne vem, zakaj vsi mislijo (mislite), da vrtnarju ni treba nic znati. Tudi vrtnar ima lahko fakulteto, najmanj pa srednjo solo, ki ni niti tako nezahtevna. Kemija, biologija,…..poznati mora rastline, slovenska imena, latinska imena, domaca imena, pa kje kaj raste in uspeva,…..

Ah, pa vsi mislijo, da to lahko dela kar vsak. Zato pa je to delo tako malo cenjeno.

Pa kaj, tako pac je.

suzana in ostali

V času, ko so vaši očkoti zidali hiše, vaši sosedje pa kupovali stanovanja, verjemite mi, da so bili oboji na istem. Tisti ki so zidali so prav tako prišli dobro skozi, saj so imeli ugodne kredite in so sezidali zelo zelo zelo poceni, na koncu pa so bili še užaljeni in prizadeti z JAZIBNŠKOVIM zakonom le za kaj neki?

Če je lahko kdo prizadet je to moja generacija, ki ne more priti ne do stanovanja, da pa o hiši niti ne razmišlja. Za kretite visoke obresti, in predraga stanovanja .

ALF in KSHIHT pa sta bila gotovo deležna divjega lastninjenja, ker jima gre tako dobro oz. ker se znata prodajat.

DONICA – tebi pa privoščim, da bi en sam mesec bila primorana preživeti s svojo plačo in potem se javi.

Ne opletaj brez veze! Kaj pa ti veš kako je moj fotr zidal bajto? Naj ti zaupam, s tvojim denarjem sigurno ne! Pa še nekaj – v življenju nisem “olastninil” niti dinarja, niti tolarja. Ne s hitrimi prsti, ne preko sociale! Nisem bogat, imam pa dovolj – ker živim v mejah svojih zmožnosti. In nikoli na tuj račun. Imam znanje, ki je dandanes cenjeno in potrebno ter temu primerno tudi nekaj vredno. Pa mi ga ni, verjela ali ne nihče šenkal – prekleto sem se moral potruditi za to. Sam. Jodlajo, jamrajo in stokajo pa v glavnem tisti, ki vase in v svoje znanje nikoli niso investirali niti minute, niti tolarja. Pa, da ne bo kdo spet nalašč narobe razumel: Govorim o znanju, ne o izobrazbi. Ker to dvoje mnogokrat ni v kaki veliki povezavi…

aja jaz dobim placo 116.000 bruto s potnimi stroski in malico vred.
Slovenci smo vse prevec fous in zato ni kakih pametnih sindikatov,namesto da bi ljudje skupaj drzali ker mamo vecina nizke place,se kregamo,ces kako da ne prezivis,zmanjsaj zelje,ej ljudje no ,ne se kregat.Vsi smo v istem zosu.

Se strinjam, da smo vsi v zosu. Samo jezi me, ker nekateri mislijo, da so v zosu, ker ma sosed za dvejst jurjev večjo plačo.

Oktrobra pejte na volitve, pa takrat razmišljajte zarad koga smo v zosu! Kdo vzdržuje monopole v gospodarstvu? Kdo ovira gradnjo stanovanj? Kdo ovira tuja vlaganja? Kdo z absurdnimi davki in predpisi melje male podjetnike? Kdo je preko polovice obdavčil delo, kapitala pa sploh ne? Kdo razsipa državni proračun za vzdrževanje nerentabilnih fabrk? Da ne bom rekel še kaj o vetrnicah, pa talumu itd…

Ksiht, tako pameten si, pa si si dovolil, da te je ena čistilka sprovocirala? , daj no saj imaš dovolj znanja, kar pa vidim tudi časa, saj skakljaš iz foruma na forum, da te PRIMOŽ ne plačuje ?

v, malo si me prehitela. Dokler bo pri nas veljala taka miselnost, kot jo tukaj razbereš, si lahko delodajalci samo manejo roke, država pa še bolj.

Raja pa naj se znajde. Milijoni ljudi po svetu živijo v slamnatih kolibah, brez mobitelov, pomivalnih strojev in televizorjev, celo brez tekoče vode. Zakaj torej ne bi še pri nas?

“Bodi srečna, da imaš delo.” Ja, pa kaj še! Dela je povsod dovolj in še preveč, zatakne se pa takrat, ko bi bilo to delo treba (spodobno) plačati.

Pred par dnevi sem brala, da je v ta pravi Evropi strošek dela okrog 20 EUR na uro, pri nas pa malo čez 8. Pa še od teh 8 vzame država nekaj večji % kot zunaj.

Oziroma, ko se pogovarjaš o plačah, ugotoviš, da ima uslužbenka na primerljivem delovnem mestu na Hrvaškem približno enako plačo kot pri nas, medtem ko Avstrijka zasluži v enem tednu toliko kot Slovenka v celem mesecu. No, prosim, potem se pa gremo Evropo, če se lahko!

Ko bo prisel k nam evro, bodo nase nizke place se nizje. Kaksno veselje.

Dobro jutro vsem. Joj jaz se kar bojim ko bomo sli v evropo.Sem videla kaj je bilo v italiji,kar na 1-1 so sli 1000 lir -1 euro,ceprav bi moglo bit 0,50 eura(na okroglo).
Ne vem kaj nas caka.
LP vsem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close