placa
Ne ponizuj, ce ne ves kako je!!!
Pojdi delat malo v trgovino, poskusi biti dobra trgovka, ki bo veliko prodala, nabavila dobro robo, imela obcutek, kaj se bo jutri in pojutrisnjem dobro prodajalo, da bodo stranke zadovoljne in se in se!
JAz sem delala v trgovini in verjemi, ni lahko! Moras biti kar malo bolj inteligenten in imeti obcutek za ljudi in nos za prodajo.
ni tko jasno………, ker sem ti že reku da tam ni stopenj tako kot pri nas……..
sicer pa izobrazba ni pomembna za višino osebnega dohodka…….. ( v tujini še manj kot pri nas)
lahko pa postaviš vprašanje v smislu
koliko zasluži med.sestra pri nas koliko pa v italiji ali avstriji…….
-vrjetno zasluži kakšnih 400-500 € več……(govorim na pamet)
poišči koliko je minimalna plača v italiji in primerjaj koliko je pri nas pa ti bo mogoče jasno kaj več…..
Moja plača….moram napisati da sem spoznala vse strani kar se plače tiče od slabe do dobre. Najprej super plača , ker sem delala v državnem podjetju ( takrat okrog 170.000,00 sit) – glede na to da sem takrat živela pri starših in komaj končala šolo mi ni bilo problema dati na stran 100.000,00 sit , da sem šparala. Logično se kar v 2 letih nekaj nabere.Potem iztek pogodbe in služba za 70.000,00 sit ( tajniško delo).Še vedno življenje pri starših, tako da mi ni nič manjkalo.
In logično enkrat je čas da se osamosvojiš…dobila službo , kjer sem zaslužila cca.150.000,00 sit netto, rodila otroka, plačevala najemnino, stroški,… in kar naenkrat tale plača ni bila dovolj. Zaradi konfliktov ostala brez “dobre” službe in pristala na zelo polovico nižjo oplačo, ker sem morala preživeti.IN iskala naprej…resnično kapo dol vsem , ki preživijo z 70.000,00 sit. Jaz sem dobila 76.000,00 sit plače, najemnina je bila 60.000, 00 sit, kje so šele položnce, obleke za otroka, hrana?!?!?!?!
( resnično sreča, da sem takrat privarčevala, ker drugače ne vem kako bi bilo, ampak takšne možnosti nimajo vsi).
In zdaj…v privat podjetju ( novo službo sem iskala dobro 1 leto) lahko sem samo srečna da imam takšno plačo, glede na izobrazbo ( 5.topnja) – 190.000,00 sit. Še vedno živim v najemu, položnice so itak vedno, pa še enega člana pričakujemo.
Moje sanje so samo lastno stanovanje….verjetno pa nisem edina natem forumu, ki sanja o tem. Na žalost ne vidim kako bi do njega prišla, razen da se zakreditirava oba s partnerjem do konca, pa je še vedno premalo.
lp.
Na
samo poglej ti to rekordno število odgovorov!!!! kar se pa plače tiče, se da marsikaj, če maš jajca, veš kok je tvoje delo vredno in poskrbiš, da ga tudi v službi cenijo. točno morš vedet, da delodajalci normalno poskusijo prit čez zanje čim bolj udgodno. če si pač tiho, bodo prišli ceneje skoz, če pa veš na čem si in kaj ti pripada, pa lahko situacijo precej izboljšaš. jaz sem šele po nekaj letih službe ugotovila, da se moram postavit zase in da le nisem tako zelo na izi zamenljiva, da pač prispevam svoje. zdaj sem začela dobivat močnejšo hrbtenico in se postavlat zase.
najbrž ni povsod tako. določene plače so pač določene.
Forum je zaprt za komentiranje.