PLAČA
Moja pripravniška plača (brez malice in prevoza) je znašala 114.000 SIT. Zdaj pa sem dobila prvo »pravo« plačo in bila kar nekako razočarana, saj je je bilo »le« 132.000 SIT. Pričakovala sem nekoliko več, glede na to, da naj bi bila pripravniška plača 70%. Delam v državni upravi.
Mi lahko kdo pove, kakšne koeficiente bi morala imeti (VII. stopnja izobrazbe). Oziroma osnovni koeficient in dodatki. Hvala že v naprej!
Asja
Koeficient za univerzitetno izobrazbo po končanem pripravništvu je 3,25. To je koeficient za naziv višji referent (po starem, novih nazivov ne poznam). To znese približno 155.000 brez malice in prevoza. Za ta naziv je možen samo ta faktor, z napredovanjem v višji naziv (svetovalec II) se koeficient poveča za 0,15.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Kakšen naziv pa imaš? Faktor 3.25 je za univerzitetno izobrazbo, kar ni isto, kot visoka izobrazba. Zato bi lahko bil faktor nižji.
Za izračun plače se pomnoži fator in vrednost točke (približno 52000) in prišteje uspešnost, dodatek po sklepu (tale je po mojem odločilen!) in mogoče še kaj (poglej na plačni listek). Dobiš bruto plačo. Ko od tega odšteješ vse prispevke dobiš neto plačo.
Eh, veliko je odvisno od tega, kje delaš in od dobre volje nadrejenih (pri uspešnosti).
lp
Forum je zaprt za komentiranje.