plača
Dve univerzitetni izobrazbi (vsak po eno:))
Nobene službe (oba status “umetnika”, delava doma)
Keš – kakor pade, lahko povem samo za lansko celo leto pri meni – 3.888.000
Delam različno – včasih po 14 ur/dan včasih nič, večinoma pa kakih 8 ur, kot bi bila v službi
Delo me navdušuje, res delam to, kar si želim (prevajalka leposlovja in družboslovja)
5. stopnja; 200.000 SIT. Racunovodstvo. Delavnik od 07.00 do 13.30.
Vsaka druga sobota in vsaka nedelja prosto.
Moz, 7. stopnja; pise za Mens Health, placajo na clanek, sedaj pa bo zacel delati se v kazinoju, placo ima obljubljeno v visini cca. 200.000 SIT.
1 otrok( nacrtujeva se enega), nic kreditov, hiso nama je kupil mozev pradedi.
Pomagajo nama sorodniki, ne da bi sploh kaj prosila.
Moj avto je vzet na kredit, ki ga placujejo moji starsi.
Hmm.. pol pa ima moja mama kr precejsno sreco, da s 5. stopnjo dobiva osnovo 75.000 sit. Uradno dela 8 ur na dan, nadur (povprecno 10 na teden), ne dobi placanih. Lani za bozic je dobila namesto bozicnice bon v vrednosti 20k za merc…. Januarja jim je sef rekel, da jim bo stiri mesece zaradi tega trgal 5.000 od place.
Aja… doma sva 2 otroka, oba studenta, ona samohranilka, oce ne prispeva nic.
Tko da, ko vidim, koliko nekatri dobijo cez 300k.. kar ne morem verjet. Pa da ne bo pomote, nism fous.. Ker itak sploh ne vem kaj to pomeni..
Ja, se strinjam – a z izjavo “plača” temu primerna, sem želela poudariti, da je možno s porodniško plačo že drugo leto tudi racionalno živeti, čeprav smo bili prej navajeni na večji finančni priliv – pa nam vseeno nič ne manjka -pa da ne bo katera mislila, kako visok je znesek – mesečno med 138 in 142.000 SIT!!
Kitten
Forum je zaprt za komentiranje.