Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Plača vodje financ in računovodstva

Plača vodje financ in računovodstva

Vodje financ in računovodstva, napišite prosim, kakšno plačo imate. Moja je 230.000 neto + prehrana + prevoz na delo. Opravljam pa popolnoma vse v zvezi z računovodstvom (vključno z bilancami in pripravami na konsolidacijo) ter seveda financami. Računovodje, napišite koliko zaslužite, da ugotovim, če sploh lahko vprašam za povišico.

ne verjamem da si vodja računovodstva in financ, saj na tem nivoju bi se pa lahko že navadili govoriti o bruto plači.

če pa si res , potem je pa še to kar dobiš preveč.

Definitivno imaš premajhno neto plačo.

Če to to ni dovolj, potem me kontaktiraj, bi prišla jaz delat za ta denar.

okoli 350-400 neto (predpogoj je univ. dipl., pogoj pa seveda zanje in izkušnje), da si vodja FRS in imaš tolikšno plačo.

Ola, lahko govorimo tudi o neto plači, ker vedno ko govoriš o neto plači preračunaš brez olajšav (in če je vodja računovodstva toliko hitreje to preračuna kot nekdo izven računovodstva).

Mislim da je glede na delo, ki ga opravlja precej dobro plačana, kajti sestaviti eno bilanco in narediti pripravo za konsolidacijo ti večina računovodskih servisov naredi za 150 €.

ps. neto/bruto diskusija je bolj aktualna v drugi temi

Punce, hvala za odgovor. Glede na vso diskusijo, sem ugotovila, da imam dejansko prenizko plačo. Naj povem, da imam univerzitetno izobrazbo, 20 let delovnih izkušenj (od saldakontista, vodje knjigovodstva do vodje FRS). Od tega je 10 let izkušenj kot vodja knjigovodstva v veliki delniški družbi. V sedanjem hčerinskem podjetju opravljam vse delo samostojno (neodvisno od materinske firme), drugače tega dela niti ne bi sprejela, glede na moje delovne izkušnje. Imamo svoj pravilnik o računovodstvu in razen konsolidacije, se z obvladujočo družbo niti vidimo ne. Imam 3 podrejene. Obvezno moramo opraviti tudi revizijo. Poslujemo tako na domačem kot na tujem trgu, tako da moram obvladati tudi tuje jezike. Sama moram spremljati vso zakonodajo. Nikakor pa ne stopim na sceno samo takrat, ko je treba narediti bilance in konsolidacijo. By the way bilance delam ob koncu vsakega kvartala. Naj povem, da sem dobila že veliko ponudb za delo v drugih podjetjih, vendar sem v tem zadovoljna in bom tu zaenkrat tudi ostala, zato pa bi rada višjo plačo in zato sem tudi postavila vprašanje na tem forumu. Obiskujem tudi podiplomski študij. Se pa tudi sama zavedam, da je moja vrednost višja, kot mi je trenutno priznana.

Strinjam se s tabo Enaana, da vsak dober računovodja zna preračunati neto plačo v bruto (če ta podatek sploh potrebuje), ob pogoju, da je neto znesek brez olajšav. Jaz pa sem tudi potrebovala odgovor dobrih računovodij.

se strinjam s teboj – zdaj, ko si napisala več o delu in tvojih izkušnjah – imava zelo podobne podatke (jaz imam 18 let delovne dobe, univ. dipl. ekon., končujem 2. letnik magistrija – pla sem ga delat na lastno odločitev, ne za višjo plačo). Jaz sem s plačo precej blizu zgonji meji, ki sem jo omenila, kolegica ima še bolj podobne podatke – celo pri 3 podrejenih se ujemata, pa ima okoli 380-400 (se spet izražam v napačni kategoriji)-odvisno od meseca (seveda govorim o netu brez olajšav).
Pogumno naprej in vso srečo, A.

daj povej šefu da jest pridem za tvojo plačo delat če hoče.

koromandija, če vse delo obladaš (imaš izobrazbo, izkušnje, nastop…), ti ni težko poiskati in dobiti službe za vsaj 350-400 neto (potem, ko se dokažeš, pa mogoče še kaj več). Tudi jaz nisem začela na takšni plači, pač sem jo postopno pridobila.
Pa seveda tukaj ni fiksnega delavnika od 8-16 ure.

Koromandija, daj povej še ti na kakšnem delovnem mestu delaš; skratka opiši tvoje razmere. Mogoče bi morala tudi ti prositi za povišico ali pa zamenjati delodajalca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close