Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača v upravi

plača v upravi

Ali veste koliko se bo plača zvišala če sem zaposlena v javni upravi (poslovni sekretar).
Pa še nekaj me zanima. Sem na porodniški, pa me zanima če se mi tudi zviša nadomestilo ali ne.

tvoja plača je odvisna od marsičesa. Če si sedaj razvrščena v previsok razred glede na naziv, se ti lahko celo zniža.
Na spetni strani mju obstajajo izračuni:
http://www.mju.gov.si/si/placni_sistem/modeli_simulacije_in_izracuni/

Prav nič se ne bo zvišala.. po izračunih pri nas (šolstvo) bo šla celo dol. In ni ostalo praktično skoraj nič možnosti za “popravke” – stimulacije..nadure. Seveda ne za vse in ne za vse enako. Nekateri, tisti, ki so že zdaj imeli kar precej bodo zdaj celo na (še) boljšem.

t-inca, žal imaš popolnoma prav. Tisti, ki smo imeli malo, bomo imeli še manj, ostali pa več. In hišniki bodo imeli višje plače od računovodskih delavk.

Meni se že zdaj zdi, da bomo nekateri tik tak na slabšem. Prejšnji dodatki bodo ukinjeni. eni menijo, da je to prav. meni se pa ne zdi. recimo dodatka na delo s strankami ne bo več. tako bodo nas z uradnimi urami izenačili z nekom ki dela v pisarni, pa delo ni niti najmanj podobno. on se lahko zapre v pisarno, njegovo delo se konča in gre, meni se pa lahko nabije še 15 ljudi zadnjo minuto pred koncem in vse moram postrežt, če to pomeni bit tam še eno uro, moram biti tam. v 8 urah imamo 30 minut malice in vse ostalo so stranke. pride kak dan, ko ne morem niti na wc. pisarniški delavci pa to lahko opravijo kadar jih zatišči. jaz sem od tega dela dobila hemoroide, pa če se vam zdi smešno ali ne.

Jaz se nisem spuščala v preračune, se mi pa zdi, da bom jaz ostala približno na enakem (10 let delovne dobe).
Se mi pa zdi fer, da en pripravnik s končanim faksom dobi malo več kot le 500 eur plače. Kolikor so računali pri nas, se bo začetnikom poznalo enih 100 eur na mesec.

Jaz sem se odločila, mislim, da ne bom edina – kolikor bo plača nižja, toliko bo moje delo bolj “lagano”. Se sploh ne bom sekirala. No money, no funny. Sem delala nadure (neplačane, of course), sem si nosila domov – za koga, ne vem, glede na to, da to ni bilo nič posebej plačano. Iz pripadnosti do delodajalca in za narodov blagor! Kaj sem lahko večja budala kot tako? In zdaj me bo to udarilo po žepu? Ma nikoli več. Bom imela manj denarja, bom pa tudi manj delala!

Lagano lagano, podpis.

Za drobiž, tam 60 70 evrov.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

poslovni sekretar lahko poveš prosim, koliko imaš plače oz. nekdo, ki opravlja tajniška dela s SŠ

830 eur netto (všteta davčna olajšava za otroka)

Jest sem bila ta teden na razgovoru za službo v javni upravi za delovno mesto poslovni sekretar pa so mi povedali da je plača 1200 bruto, to je mal čez 800 neto (delovno mesto za 6. stopnjo).

Še čakam odgovor če sem sprejeta ali ne.

Pridružujem se napisanemu-tisti,ki imajo že sedaj veliko, bodo imeli še več. Preračunala sem zase, ugotovila, da bo do 1. 3. 2010 plača res višja za nekaj več kot 200 €, ampak od 1. 5. do 31.12. letos le par €, 1. 1. 2009 za 90 bto…Ampak razmišljam naprej-te razlike pomenijo, da smo imeli do zdaj (6 let) prenizke plače. Moja plača bi morala biti od leta 2002 do 2010 takšna, kot naj bi bila 1. 3. 2010 – in te razlike je za eno letno bruto plačo. Nateg stoletja! Pri nas seveda o prevedbah uradno nihče ne pove nič, se je pa izvedelo, da šefi s plačami “stojijo”. In seveda panika. Šlo se bo v popravljanje sistemizacije, pa bodo razlike spet še večje. Ali je tako težko razumeti, da so bili teh osem let preplačani:(
Kako je kaj drugje? Kje so sindikati?

Tole pa skor ne verjemem. Ker imam jaz cca. 840 neto osnovne plače z dodatki z univerziteno izobrazbo in uradniškim nazivom svetovalec II.

NAŠA VIŠJA SVETOVALKA IMA 1.500 EUR NETO, KOT TUDI VSI OSTALI. SAMO TISTI URADNIKI IMAMO NIŽJO PLAČO. NAJBOLJ ŽALOSTNO JE PA, DA REFERENTI EDINI DELAMO. SVETOVALCI PA NAS SPRAŠUJEJO.

Da ima višja svetovalka plače 1.500 EUR, mora imeti naziv vsaj višji svetovalec II, torej je že napredovala v naziv.Da napreduješ v naziv, moraš biti ocenjen vsako leto tri leta zapored z odlično oceno. To pa ni kar tako. Pa še kakšno olajšavo za otroka mora imeti zraven. Višji svetovalec III pa nima več kot 1.15o EUR neto.

Mene pa zanima od katere osnove se v JU obračunava dodatek za minulo delo. Pri nas ga namreč obračunavajo od rednega dela (vrednost dejansko oddelanih ur), torej osnovna plača zmanjšana za znesek dopusta, državnih praznikov in bolniške.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close