Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača v šolstvu, sprememba delovnega časa

plača v šolstvu, sprememba delovnega časa

Spoštovani!

Zanima me sledeče:

OD 1. do 10. 9. 2006 sem delala polovični delovni čas, nato od 10. 9. do 31.5. 2007 zaposlena za polni delovni čas, v šolstvu. Sedaj s 1. 6. bom ponovno pričela s polovičnim delovnim časom.

Ali drži trditev, da v času počitnic dobim plačo glede na mesec junij? Torej, izplačilo kot za polovični delovni čas, čeprav sem prej celo leto delala polnega?

Lep dan in hvala za odgovor/pomoč.

Ja, seveda. Če začneš delati od 01. 06 s polovičnim delovnim časom, potem boš tudi za julij in avgust dobila polovico plače in ne celo.

Vem kaj te muči, dopust, ki ga še nisi izkoristila in bi ti po logiki za mesece, ko si delala poln delovni čas pripadal in bil plačan tudi osem ur na dan.
Kaj je prav pa ne vem. Vprašaj na SVIZ oz. vprašaj še na forumih šolskih razgledov in sviza.

Pa delaj polovični delovni čas samo junija. Saj se lahko “zmišljuješ”.

Žalostno, da zaposleni v šplstvu uporabljajo besedo “sledeče” ki je sploh ni v slovarju slovenskega knjižnega jezika, ampak prihaja k nam z druge “strane” Kolpe. Če tudi uporabiš slovensko besedo “naslednje,” se izkaže, da je v stavku samo balast.

Ej, Slovenščina, ti očitno nimaš nikogar na tem svetu, ki bi te ljubil, peljal na sprehod, te osrečil … Kar naprej visiš tu na tem forumu in iščeš slovnične napake. Si tečna!

S tvojim komentarjem pa nisi bila preveč v pomoč anaevi.

Bani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close