plača v administraciji
Kolegica je trenutno zaposlena v zdravstvu, dela po 12 ur neenakomerne delovni čas, petke in svetke, praznike… pa saj veste. Plača okoli 850 neto. Sedaj pa je dobila možnost zaposlitve v javni upravi kot administratorka, urnik 8-16, plača začetna okoli 600 evrov. Glede nato, da je od sedanjega dela pregorjena, se je že odločila za novo službo, kaj mislite vi?
Nisem še dolgo v JU ampak lahko povem, da tako kot garam tukaj, nisem v nobeni privatni firmi. In to za precej nižjo plačo. Da ne boste skočili gor, zakaj pa ne grem nazaj, bom kar povedala. Zato, ker je vseeno malo bolj sigurna, kot so službe pri privatnikih, kjer sem že dobila odpoved zaradi nosečnosti in ker sem bila po mnenju delodajalca predolgo na bolovanju. Drugače bi pa že zdavnaj šla.
no jaz tole podpišem – sem pa v DU malo manj kot 9 let. vsakomur, ki mi začne nalagat, kako se v DU malo dela, povabim za en mesec k sebi v službo. kjer je večino časa res garanje.
vem, da ne bom nikoli obogatela.ampak: socialna varnost je super. nihče ne teži zaradi bolnišk ali porodniške. no, mene drži še reeeeeeeees zanimivo delo…
tako da, ni vse v plači. sploh, če imaš majhne otroke ali načrtuješ še kakšnega, je socialna varnost zame precej pomemben dejavnik. in s tega vidika še kako razumem odločitev tvoje kolegice.
Forum je zaprt za komentiranje.