Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača trgovk-resno prosim

plača trgovk-resno prosim

Imam višjo izobrazbo, pa vidim, da bom delo lahko dobila le kot trgovka – verjetno. Povejte mi, prosim, koliko dobijo trgovke neto plače, brez prehrane in prevoza. Hvala.

v povprečju 500e ali manj

U pizdo. Malo. Je to res?

čista resnica žal 🙁

Naravno katastrofa. Govori se o minimalni pokojnini 450 €, pa ja ne more biti plača človeka ki dela 500 €

toliko kot snežilke

vseeno je bolje biti snažilka, pa še stranke te ne jebejo v glavo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ja, ja, in ta, ki dela, zraven še preživlja povprečno 1 otroka, medtem ko tisti s pokojnino le sebe – vsaj dolžnosti nima preživljati še koga, če ima odrasle otroke.

562€ je minimalno

To ti misliš!!!!
Tudi snažilke imajo dobre in slabe “stranke”, delodajalce.

526 eur.

Uradni minimalec, ki ga prejmeš, če imaš minimalno je 520 evrov neto. Tistih 40 evrov naj bi dala država ( tako je bilo rečeno, nekaj delodajalci, nekaj država) in jih nikoli ne bomo videli. Ker dobimo regres in davčni ne bo treba nič vrniti. Če bi pa od delodajalca zahteval da ti da še tistih 40 evrov bi ti jih dal, ti bi pa davčni lepo plačal. Od dviga minimalne prejemam 520 evrov neto, to je 734 bruto.

Tudi jaz sem sanjala, da bom od davčne prejela skoraj 13 plačo, pa, če sem prav razumela Barco in njeno razlago, jo lahko odsanjam.

Realnost je precej drugačna od podatka 562 evrov, žal…In 40 evrov je za vse na minimalcu veliko…

Dobro, kljub krizi je za svoj osebni dohodek odgovoren vsak zase.

Kaj ti jaz morem, če izbira poklica ni prava? Konkretno: skoraj vsak curac bi delal v neki pisarni…..

Potrebe človeka so v različnih obdobjih različne V kolikor opazuješ, tudi starost nekaj stane (zdravstvo, nega, oskrba, “starački dom” in slično)

Pa tudi, če drugače opazuješ, danes se predolgo in prekomot študira na starševske stroške, dolgo proti 40 letu starši dotirajo mlade in slično.

Torej. Reči.

trgovka, 562 neto NI minimalna plača. Na to prideš samo s posebnimi dodatnimi olajšavami, ki te lahko mimogrede zafrknejo ob letnem obračunu dohodnine. Minimalna plača je 734 BRUTO, kar je brez dodatnih olajšav 521 neto. Pa še na to plačo ponekod lezejo postopoma, tako da je trenutno lahko še nižja.

Naravno katastrofa. Govori se o minimalni pokojnini 450 €, pa ja ne more biti plača človeka ki dela 500 €[/quote]

Kaj hočeš povedati s tem? Da upokojenci ne delajo? Kako pa misliš, da so si zaslužili pokojnino????

Ja, to ti misliš.V resnici pa mora tisti s pokojnino preživljati še odrasle otroke, ki ne dobijo službe.Tako pač je, pa če si ti še tako mečeš pesek v oči!
Seveda ga v to ne more nihče prisiliti, pa me zanima kako bi ti ravnala. Bi pustila svojega otroka, pa čeprav odraslega, umreti od lakote? Bi te rada videla.
Sicer pa ne vem zakaj vam gredo tako pokojnine v nos. Vsi boste enkrat prišli do njih…

Prosim, beri tako, kot piše in ne tako, kot ti hočeš. Nihče se ne razburja zaradi pokojnin, pač pa zaradi plač, ki so v vsakem primeru prenizke – v primerjavi s pokojnino, v primerjavi s cenami, v primerjavi s čimerkoli.

Ja, to ti misliš.V resnici pa mora tisti s pokojnino preživljati še odrasle otroke, ki ne dobijo službe.Tako pač je, pa če si ti še tako mečeš pesek v oči!
Seveda ga v to ne more nihče prisiliti, pa me zanima kako bi ti ravnala. Bi pustila svojega otroka, pa čeprav odraslega, umreti od lakote? Bi te rada videla.
Sicer pa ne vem zakaj vam gredo tako pokojnine v nos. Vsi boste enkrat prišli do njih…[/quote]

Joj, jih biksaš.
1. To jaz ne mislim, ampak to jaz vem.
2. Ni res, da mora tisti s pokojnino preživljati svoje otroke, ki ne dobijo službe. Kje si pa to pobral(-a)? Ko sem bila jaz brezposelna, od svojih staršev nisem dobila ničesar, čeprav imata kar v redu pokojnine. Dobivala sem socialno podporo od davkoplačevalcev in zaradi le-te preživela – beri: nisem umrla od lakote.
Da bomo vsi enkrat prišli do pokojnine, pa… iz tvojih ust v božja ušesa. Bodi vesela, da penzionisti ne boste nikoli prišli v položaj mlade družine z najetim stanovanjem, za katerega je treba odšteti eno plačo…

Naravno katastrofa. Govori se o minimalni pokojnini 450 €, pa ja ne more biti plača človeka ki dela 500 €[/quote]

Kaj hočeš povedati s tem? Da upokojenci ne delajo? Kako pa misliš, da so si zaslužili pokojnino????[/quote]

Po mojem hoče povedati do, da človek, ki dela in je torej v aktivnem obdobju življenja, potroši več kot tisti, ki je svoje že oddelal. Kakorkoli pač penzionist preživi z minimalno penzijo 450 € … če hočeš izračunati, koliko zasluži delavec, ki živi enako kot tale penzionist, moraš temu znesku prišteti še ulala stroškov, ki jih penzionist nima, ter odšteti stroške, ki jih ima penzionist, delavec pa ne. (Matematika za 3. razred osnovne šole.) Po moji grobi oceni bi prišli na plačo delavca tam nekje 800 €. Minimalna plača pa je cca 500 €. Torej?

Pri mercatorju brez prevoza in malice, z 10 let del. dobe je580

merkator ,isto 10 let
820 eur

Kako je to mogoče, da sta “zern” in “zhju” podala tako različni cifri. Razlika je očitna. Kdo od njiju ima prav???

zern, razen če je zhju na višji poziciji torej kje v pisarni.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

820 v mercatorju- edin če je namestnica
jaz 10 let dobim 520 e

merkator ,isto 10 let
820 eur[/quote]

Je kdo videl Bojana, ki nosi kantico barve in čopič?

820eura neto?????!!!!
A si poslovodkinja, ker osebno poznam eno trgovko, ki bo kmalu šla v penzionu, tisto plačilno listo ni nikoli skrivala, 500 evriči, pa halo za njo je daleč veliko let delovne dobe, kot eno tvoje desetletje, pa jo kao prekašaš, kdo koga tu šminka zdaj? Poznam tudi eno punco, ki jo pri 23. letih boli hrbet, zaradi dela v živilski štacuni, pa mi je 1x čist uboga pokazala plačilno listo, da je izplačilo bilo 570 evričev, ne da bi imela kakršen koli odtrgljaj, zaradi kredita ali kakorkoli že….

Z 820 evriči se lahko pohvalijo po mojem zgolj, kaki pridni fantje in dekleta, ki tudi ob sobotah in nedeljah, torej vse dni v mesecu delajo preko študentskega servisa, saj jim je urna postavka tam vse od 2.80 do 4evra, kar je sicer tudi zeeeeeelo malo, če odštejemo prevoz + malica, ki financirajo iz svojega žepa.

515 zadnja novemberska plača… in enih 16 eur dodatka, da pridem na minimalno kao!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close