Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Plača manjša kot v pogodbi

Plača manjša kot v pogodbi

ALI IMA KDO KONKRETNE IZKUŠNJE?
KAKO POTEKA POSTOPEK, ČE TOŽIŠ DELODAJALCA, KER TI IZPLAČUJE PREMAJHNO PLAČO, OZ. MANJŠO, KOT JE DOGOVORJENA V POGODBI. ZANIMA ME TUDI V KOLIKŠNEM ČASU MORAŠ TO UVELJAVITI IN ČE LAHKO UVELJAVLJAŠ TUDI ŠE POTEM, KO ZAMENJAŠ SLUŽBO?

TAKOJ!

Imam enak problem. Kako rešiti problem? POMAGAJTE!!!!

Tudi meni je moj delodajalec obljubil in napisal v pogodbi več kot mi je izplačal…še plačilne liste mi ne da, ker ve, da bi z njo šla dalje…
Kaj na j naredim-pravno- ker drugo službo že intenzivno iščem??!!

Prijaviti na inšpekcijo dela, tam vam bodo tudi svetovali. In seveda poiskati drugo službo.

Na zgornjem linku v Zakonu o delovnih razmerjih poišči del, ki govori o izredni odpovedi s strani delavca.

Približno gre takole: pisno opozori delodajalca na kršitev in ga pozovi, da kršitev odpravi. Po 8-ih dneh, če kršitev ni odpravljena, mu daš izredno odpoved ter obvestiš inšpektorat za delo. Izredna odpoved pomeni, da lahko greš takoj – brez odpovednega roka.

Svetujem ti, da če vsaj nekaj plače dobivaš, izvedeš postopek šele potem, ko boš imela zagotovljeno novo službo oz. pozanimaj se o tvojih pravicah v tem primeru na Zavodu za zaposlovanje. Mislim, da ti pripada nadomestilo za brezposelnost.

Vendar pazi na to, da se striktno držiš postopka, ki je opisan v Zakonu, sicer odpoved ne bo veljavna!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close