Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo plača in dohodnina

plača in dohodnina

lep pozdrav

konec marca sem izgubil službo in šel na zavod,uveljavljal sem pravico za nadomestilo plače, v firmi pa sem tudi dobil odpravnino in dva regresa za nazaj.Pri odpravnini je bil samo znesek brez odtegljajev davka in pri nadomestilu sem dobil samo nakazano,brez kakršnih koli dokumentov(kot plačilna ),pa me zanima a tukaj zavod nakaže brez odteglaja davka,se pravi da mi plačilo dohodnine ne gine,če prav razumem

Denarne pomoči za brezposelnost, ki se izplačujejo iz proračuna v skladu z zakonom, ki ureja zavarovanje za primer brezposelnosti in odpravnina izplačana v višini določeni z uredbo nista obdavčena dohodka.
Od vseh dohodkov, ki so obdavčeni se med letom obračunava in plačuje dohodnina.
Konec leta se seštejejo vsi obdavčljivi dohodki od katerih plačate dohodnino po dohodninski lestvici, pri tem pa upoštevate še olajšave:
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/stopnje_dohodnine_za_leto_2011/lestvica_za_odmero_dohodnine_in_olajsave_za_leto_2011/[/url]

če prav razumem se mi odpravnina in denarno nadomestilo ki sem ga prejemal 3 mesece ne bosta štela ,ker nista obdavčena.Pa bo prikazan ta dohodek na informativnem izračunu pod določeno rubriko ali ne

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close