PKK
V petek je bil na Mojedelo.com sledeč razpis:
Opis delovnega mesta
MERCHANDISER – POZICIONER v kraju Šentjernej
urejanje in nalaganje izdelkov na police
skrb za urejenost police z izdelki,
urejanje izdelkov v skladišču,
izdelava vračil izdelkov in priporočil za naročilo novih izdelkov.
Delo poteka cca 2 ur tedensko.
Pričakujemo
da ima kandidat ODPRT in AKTIVEN S.P. (klasičen ali popoldanski),
kvalitetno in kreativno opravljanje svojega dela,
profesionalen nastop,
zaželene delovne izkušnje s tega področja,
smisel za delo s strankami,
zanesljivost, natančnost, prilagodljivost,
komunikativnost,
vozniški izpit B kategorije (z lastnim prevozom),
poznavanje MS Office – Excel, Word.
Nudimo
redno plačilo,
zanimivo in ustvarjalno delo,
dodaten zaslužek k vašemu že obstoječemu delu
Zelo veliko delavcev iscejo. Je soproga poklicala pa so ji rekli, da placajo med 4 in 5 evrov kao odvisno od projekta plus nekaj malega kilometrine.
Moje mnenje je, da je to delo za studente ne pa za nek s.p.
Kaksen dodaten zasluzek???
Delati na sp pomeni, da oni ne placajo prispevkov, regresa, bolniske…
Ce je po njihovem mnenju 5€ dovolj za taksne pogoje dela potem se mi vsi naivnezi smilijo.
Se bolj sramotno se mi zdi za velike firme, ki delujejo na ta nacin. ( jih imajo objavljene ).
Edino sprejemljivo bi bilo cca 10€ na uro za s.p.
Res je , gre za delo preko s.p., delaš v zgodnjih urah v Leclercu – npr. od 5-8 zjutraj in plačajo manj kot 5 eur bruto . Ja, prav ste prebrali, manj kot 5 eur bruto. Sem poklicala in izvedela to cifro.Tako da ni nič čudnega, da skoz iščejo. Saj grem raje pucat po hišah pa dobim za lažje delo 9-10 eur.
Bruto plačilo na s.p. na uro pod 15 eur je prenizko, in ni važno od delodajalca, ki plačilo ponuja.
Samo v premislek: vsi, ki na s.p. zaslužite manj kot 2.000,00 eur na mesec, se boste prej ali slej zbudili revni kot cerkvene miši.
Kar pa se kadriranja v PKK tiče, vse gre po vezah. Če jih imaš, boš delal za njih. Če jih nimaš, pač ne boš.
Rok plačila za opravljeno delo je 90 dni!!!! Pomeni, da jih lepo kreditirate 3 mesece.
In če imate še malce zmešano korenspondenco in neurejeno poslovanje (izstavljanje računov), potem ste stopili v velik drek… (beri: neplačila).
Ti so res zmesani. Za filanje polic , delo prek sp , placajo med 4-5 eur. Iscejo za narocnike, dostikrat je polnjenje hladilnikov. Ce bi bilo 10 eur, bi bilo premalo. Sedaj pa ne vem ali si oni vzamejo toliko provizije, ali so ti narocniki cist usekani. Oni ne morejo vzet studentov, ker placajo manj kot bi jih stal student. Sramota za PKK !!
Za PKK sem že slišala, ker mi je kolegica, ki je trgovska potnica,povedala za njih, da s.p. plačujejo 4-5 eur bruto . Zato pa imajo skoz oglase. Gre za polnjenje polic v hladilnikih . V takih razmerah bi moralo biti plačilo najmanj 2 x večje, ker te ti hladilniki prezebejo do kosti. Tudi poleti . Sem pa danes pogledala njihovo bilanco, ta firma ima velik dobiček. Človek res ostane brez besed ob takem posmehovanju ljudi. Da jih ni sram. Upam da karma dela in da se jim bo tak odnos vrnil.
Jaz sem delal in še vedno občasno delam za njih. Do sedaj je bilo vedno vse korektno plačano in nikoli nisem imel problemov. Jaz imam popoldanski sp in sem pavšalist tako da od končnega zneska plačam državi 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ( sem redno zaposlen v drugem podjetju v nasprotnem primeru se mi nebi splačalo delati ).
V primerih, ko je bil obseg dela večji od predvidenega niso NIKOLI komplicirali ( jaz tudi korektno nikoli nisem nepotrebno nabijal ur ).
Plačila so od 4,5eur navzgor odvisno od težavnosti in narave dela.
Jaz sem na to delo gledal nekoliko drugače, saj mi je vsako delo nek izziv in glede na to, da je moje redno delo predvsem v sedečem položaju v pisarni mi takšna sprememba ustreza.
V 6 mesecih kolikor sem delal za njih sem spoznal ogromno novih ljudi in pridobil kar nekaj znanja čeprav bi kdo rekel, da se ne moraš veliko naučiti z zlaganjem na police in polnjenjem hladilnikov.
Včasih ne gre samo za denar, včasih je potrebna tudi sprememba okolja.
je ze stara tema uporabnika CELJAN NAPROŠAM ČE LAHKO na mail posreduje kontakt da se dogovotim za delo. mail slavkomlak1@gmail.com
Hvala uporabnik Celjan
Imaš tudi druge podobne firme, ki plačajo bolje od PKK. Poleg samega dela ( zlaganje na police ), moraš potem še izpolnjevati raznorazna poročila. Na koncu si dejansko odgovoren za zalogo reklamacije, pozicioniranje itd. V glavnem meni so ponudili 5,5€ na uro potne stroške si pa naj krijem sama. Plačilo pod 10€ na s.p. nikakor ne moreš sprejeti.
Forum je zaprt za komentiranje.