Najdi forum

pizzapan

Dobila sem ga za darilo in me zanika kako pripravljate v njem pizzo. Slišala se, da se lahko speče tudi pecivo, ali je to sploh mogoče. Uporabila bi ga za na morje, ker letos nimamo v apartmaju pečice. Prosila bi za kakšen recept.
Hvala in lep pozdrav!

Predvidevam da lahko notri spečeš navaden biskit (kolikor jajc toliko žlic sladkorja in toliko žlic moke). Ko je pečeno vzameš ven. lahko namažeš z smetano (sladko ali slano), marmelado, čokoladno kremo. Če je biskvit tanek lahko uporabiš za pohorsko omleto saj veš sadje in smetana na polovico biskvita, nato pa ostalo polovico prepogneš čez. Tak biskvit bi zelo dober prišel tudi z nekaj žlicami sladoleda.

Moja tašča v tem pekaču vedno peče mlad krompir. Se lepo zapeče in ker lahko nastaviš temperaturo se ne zažge. Za na morje je mislim da zelo uporabna stvar.

Mi ga vedno vzamemo s sabo na morje. V njem pa pečemo vse mogoče; krompir, meso, ribe, tudi palačinke,…. sploh ko nas je več.
S pizzo pa nimam najboljših izkušenj, mi ne rata in ne rata.

pizzapan je deklica za vse, le pica ti ne bo uspela, ker peče le na dnu, tako da raje uživaj v kuhanju drugih zadev. Jaz jo uporabljam na morju in je edina posoda, ki jo vzamem s seboj, no skoraj edina. Za kuho ni potrebno uporabljati olja ali pa zelo v majhnih količinah. Pribor, ki ga boš uporabljala za mešanje mora biti lesena žlica ali plastika, bognedaj kovinska. Je ne pereš ampak samo pobrišeš z papirnato servieto.
Če te še kaj zanima vprašaj.

Lepo pozdravljeni !

Ko takole brskam po kuharskih receptim, nikjer nisem zasledila recepta za rusko juho – šči. Če ima mogoče katera ta recept bi se prav lepo priporočala, da mi ga zaupate.
Juha mi je zelo vščeč in bi jo rada tudi sama kdaj skuhala, pa ne vem kako.

Hvala !

tudi sama imam pizzapan, ki je sicer super, ampak pice se ja pa zažgala, in sicer spodaj, drugače je bla kr okusna, če odmislim zažgan del.

jst pečem tudi palačinke in so super, so sicer večje kot običajno, jih pa manj poješ:))

meso se tudi zelo lepo zapeče skoraj brez olja, pa še zelenjava zravn..mmm….

tašča peče meso in ribe skupaj pa izpade nebeško dobro….

uživaj, lp

Hvala za nasvete. Včeraj sem pekla mlad krompir pa je bil dober. Mogoče sem imela premočno temeraturo, ker se mi je malo preveč zapekel. No saj bo drugič boljše. Poskusiti je treba.

Lep dan želim vsem!

Ona, očitno si se zmotila s svojo rusko juho med pizzapanom. Odpri še enkrat svojo temo, tako imaš več možnosti.

Sem pa pogledala v svoji (obsežni) zbirki in res tudi jaz nimam recepta za tvojo rusko juho, žal :-((

LP Mimi

ja vem sem se zmotila

Pizzapan je super za pizzo – treba prvo staviti samo testo nutra , malo peči da spodaj dobije barvo in na to ga preokrenuti, isključiti pizzapan, namazati testo pelatijem, staviti nadev in peči 🙂 Jaz moram vrtiti testo – ne peče posvod enako in rada zagori na mestih če se testo ne pomika…

Moj pekač ima termostat do 190 C, kar me zelo moti, med peko se grelec tudi ugaša in sama peka pleskavic traja zelo doolgo,krompir se mi sploh ne speče tako kot bi želela.
Teh pekačev je več vrst, prosila bi za nasvet, kakšne pizzapan imate doma, ali tudi pri vas traja peka tako zelo doolgo.

Hvala Diana

Meni je pa prvič tako podkuril, da sem meso zapalila, naslednjič sem pa vedno pekla na manj kot prvi stopnji, pa še precej žge. Na ta način sem pekla krompir, meso in zelenjavo, bilo odlično, pice pa še nisem probala. Po gornjih izjavah sodeč meje pravzaprav kar minilo.

Miranda

V službi smo pred časom imeli debato o peki pizze v tej posodi. Večini se ne rata. Nato je sodelavka rekla, da njena mama speče najboljšo pizzo ravno v tej posodi. Fora je menda v tem da ima nastavljeno na najnižjo temp. V nasprotju s klasičnimi pečicami, ko mora biti temp. za pizzo precej visoka. (mogoče pa res celo obrne testo in ga šele potem obloži – kot je napisala radovedno)

Lp, Ela S

100% rata pizza . Testo je treba speči na eni strani in nato obrniti, ter nadevati s poljubnim nadevom

Zanima me temperatura pečenja pri pizzi. Ko sem pekla krompir sem imela termostat na začetku na dva potem na ena. Zamima me, če katera sploh uporablja maximum na številki pet. Temperatura se mi zdi zelo visoka.
LP

Ma kako obrneš pizzo? Jaz sem enkrat probala, pa se mi je zlomila.

če je malo zapečeš (spodaj dobije barvo), lahko je obrneš z dvije …kako se temu reče 🙁 …ne kuhalnice nego plastične lopatice (za meso obrtati). Ni problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close