pizzapan
Predvidevam da lahko notri spečeš navaden biskit (kolikor jajc toliko žlic sladkorja in toliko žlic moke). Ko je pečeno vzameš ven. lahko namažeš z smetano (sladko ali slano), marmelado, čokoladno kremo. Če je biskvit tanek lahko uporabiš za pohorsko omleto saj veš sadje in smetana na polovico biskvita, nato pa ostalo polovico prepogneš čez. Tak biskvit bi zelo dober prišel tudi z nekaj žlicami sladoleda.
Moja tašča v tem pekaču vedno peče mlad krompir. Se lepo zapeče in ker lahko nastaviš temperaturo se ne zažge. Za na morje je mislim da zelo uporabna stvar.
pizzapan je deklica za vse, le pica ti ne bo uspela, ker peče le na dnu, tako da raje uživaj v kuhanju drugih zadev. Jaz jo uporabljam na morju in je edina posoda, ki jo vzamem s seboj, no skoraj edina. Za kuho ni potrebno uporabljati olja ali pa zelo v majhnih količinah. Pribor, ki ga boš uporabljala za mešanje mora biti lesena žlica ali plastika, bognedaj kovinska. Je ne pereš ampak samo pobrišeš z papirnato servieto.
Če te še kaj zanima vprašaj.
tudi sama imam pizzapan, ki je sicer super, ampak pice se ja pa zažgala, in sicer spodaj, drugače je bla kr okusna, če odmislim zažgan del.
jst pečem tudi palačinke in so super, so sicer večje kot običajno, jih pa manj poješ:))
meso se tudi zelo lepo zapeče skoraj brez olja, pa še zelenjava zravn..mmm….
tašča peče meso in ribe skupaj pa izpade nebeško dobro….
uživaj, lp
Moj pekač ima termostat do 190 C, kar me zelo moti, med peko se grelec tudi ugaša in sama peka pleskavic traja zelo doolgo,krompir se mi sploh ne speče tako kot bi želela.
Teh pekačev je več vrst, prosila bi za nasvet, kakšne pizzapan imate doma, ali tudi pri vas traja peka tako zelo doolgo.
Hvala Diana
V službi smo pred časom imeli debato o peki pizze v tej posodi. Večini se ne rata. Nato je sodelavka rekla, da njena mama speče najboljšo pizzo ravno v tej posodi. Fora je menda v tem da ima nastavljeno na najnižjo temp. V nasprotju s klasičnimi pečicami, ko mora biti temp. za pizzo precej visoka. (mogoče pa res celo obrne testo in ga šele potem obloži – kot je napisala radovedno)
Lp, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.