Najdi forum

Pizza

Zivijo.
Rada bi kaksen dober (in enostaven) recept za pizzo oz. testo za pizzo. Na kulinarika.net jih ni kaj dosti in so “pusti”.
Lp.

Ojla!

Vzemi:

– 1/2 kg moke (čisto navadne, nobene “pizza” moke)
– 1 kocko kvasa
– 3 dcl mlačne vode
– 3 male žličke sladkorja (za kvasec)
– 3 male žličke soli
– 1 žlica in pol olja (olivno ali drugo)

V moko narediš jamico, vanjo zdrobiš kvas, malce zaliješ s tisto mlačno vodo, “posladkaš” kvasec, da porabiš sladkor in ko začne kvas delovati, dodaš še sol, olje in ostalo vodo. Zamesiš, pustiš vzhajati, raztegneš po pekaču, obložiš po želji, spečeš (200°C za max 20 min – ogreta pečica) in ješ. Dober tek!

P.s. Testa je za en tavelik pladenj, lahko pa narediš majše količine ali pa male pizze – huda optična prevara za tiste, ki ne bi veliko jedli:) Če boš delala male pizze je cca 10 min peke kar dovolj.

Haj!
Jaz sem poskusila samo:
3 jogurtove lončke gladke moke
1/3 kocke kvasa
žličko olja
sol
vode po potrebi, zamesiš in pustiš malo vzhajati.
Testo je podobno kot tisto, ki ga dobiš v pizzeriji. Je ga pa dovolj za kar velik pladenj, saj ga lahko zelo na tanko razvaljaš.
Mislim pa, da je testo podobno kot ga je opisala Lea, le da je ona uporabila še sladkor za kvas.
Za nadev pa jaz uporabim pelate, ki jih zmiksam, solim in popopram. Nato obložim s šunko, sirom, gobicami. Bom pa ob priliki poskusila narediti morsko pizzo. Kaj katera ve, ali se uporabijo prav tako pelati in ali dam na vrh čez morke sadeže še sir?
Lep pozdrav,
Metka

40 dkg moke
3 žlice olja
2,5 dcl mlačne vode
pol čajne žlice soli
en DI-GO kvas

Testo mora biti kar rahko, po potrebi dodaš še malo vode. Pustiš vzhajat ali pa tudi ne. Testa je za srednje velik pekač, če želiš pa čisto tanko plast testa je za velik pekač.

Sicer pa je odlično zmrznjeno testo pekarne Pečjak. Jaz sem zelo zadovoljna in vedno naredim pizzo iz njihovega testa.
Dober tek.

Najlepsa hvala. Vase recepte bom kmalu in z veseljem preizkusila (in okusila).
Lp, Mateja

Pa še en nasvet: Če želiš, da bo testo rahlo (in malo debelejše), testo vzhajaj vsaj 2x.

222

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close