Pizza
Ojla!
Vzemi:
– 1/2 kg moke (čisto navadne, nobene “pizza” moke)
– 1 kocko kvasa
– 3 dcl mlačne vode
– 3 male žličke sladkorja (za kvasec)
– 3 male žličke soli
– 1 žlica in pol olja (olivno ali drugo)
V moko narediš jamico, vanjo zdrobiš kvas, malce zaliješ s tisto mlačno vodo, “posladkaš” kvasec, da porabiš sladkor in ko začne kvas delovati, dodaš še sol, olje in ostalo vodo. Zamesiš, pustiš vzhajati, raztegneš po pekaču, obložiš po želji, spečeš (200°C za max 20 min – ogreta pečica) in ješ. Dober tek!
P.s. Testa je za en tavelik pladenj, lahko pa narediš majše količine ali pa male pizze – huda optična prevara za tiste, ki ne bi veliko jedli:) Če boš delala male pizze je cca 10 min peke kar dovolj.
Haj!
Jaz sem poskusila samo:
3 jogurtove lončke gladke moke
1/3 kocke kvasa
žličko olja
sol
vode po potrebi, zamesiš in pustiš malo vzhajati.
Testo je podobno kot tisto, ki ga dobiš v pizzeriji. Je ga pa dovolj za kar velik pladenj, saj ga lahko zelo na tanko razvaljaš.
Mislim pa, da je testo podobno kot ga je opisala Lea, le da je ona uporabila še sladkor za kvas.
Za nadev pa jaz uporabim pelate, ki jih zmiksam, solim in popopram. Nato obložim s šunko, sirom, gobicami. Bom pa ob priliki poskusila narediti morsko pizzo. Kaj katera ve, ali se uporabijo prav tako pelati in ali dam na vrh čez morke sadeže še sir?
Lep pozdrav,
Metka
Forum je zaprt za komentiranje.