Pizza iz hladilnika?
Danes ima naša “ta velika” 8. rojstni dan. Praznovala bo v soboto. Njene sošolce bi postregla s pizzo. Zanima me, če lahko dam obloženo testo približno tri ure pred peko v hladilnik, da ne bi imela največ dela zadnjih nekaj minut.
Sorodstvo pa se bo zvečer mastilo s pitulicami (kaj pa drugega)!
LP!!!
Rada bi ti svetovala,pa nimam izkusenj. Jaz bi raje naredila testo prej,ga vmes pregnetla,ce je treba tudi veckrat( bo se boljse) in z oblozitvijo pocakala do konca.Saj oblozitev ne zahteva veliko casa.Potem pa v pec.
Mogoce bi pa mlade damice uzivale,ce bi videle,kako to gre.
Poglej se pod post testo,kjer je govora o pizzah.
Lepo se imejte in mali frajlici vse naj naj Babi
Jaz sem pred nekaj leti delala pice za rojstnodnevno zabavo hčerke.
Testo sem pripravila prej. Vse sestavine sem si pripravila da so čakale v hladilniku. Ko so sošolke prišle sem samo še razvaljala, obložila in hop v pečico.
Naredila sem pa eno veliko napako. Vsako posebej sem vprašala, kaj hoče na svoji pici. Potem so si pa zmišljevale kaj hočejo gor in kaj nočejo. Na koncu, ko je bilo pečeno, bi pa spet vsaka nekaj drugega, kot je prej rekla (kakšno stvar sem pa tudi jaz zamešala). Je bilo skoraj podobno katastrofi.
Sem rekla: ‘Nikoli več.’ Ko je druga hči želela za zabavo pico smo naročili 4 različne pice in konec. Pa še za večerjo je ostalo za nas.
Sploh pa otroci pri 8 letih pojejo zelo malo hrane razen čipsa in smokijev in sladoleda.
Lepo zabavo vam želim vsem.
Sama sem že pripravila pizzo za kosilo, obenem pa naredila še eno manjšo pizzo za hčerko za večerjo. Dala sem jo na pekač (kar na dno tortnega modela brez oboda),obložila in pokrila s staniol papirjem, dala v hladilnik in zvečer spekla.
Pizza je bila prav tako okusna kot tista ki je bila narejena in pečena takoj.
Mislim da tako lahko narediš tudi ti.
Jaz sem včasih za otroke pa tudi za odrasle pripravila tople kruhke z nadevom. Kruhke sem namazala z nadevom, dala na pekač in v pečico za cca 10 min.Še preden otroci pojejo prvo rundo je spečena že druga.
Pozdravček.
Lahko si pripravis tudi take mini-pizze (za dlan velike), jih oblozis in zamrznes. V vroci pecici so potem hitro pecene in tudi okusne (se mi ne zdi, da bi imele po zamrznenjem okus). Poleg tega so take pizze zelo prirocne, ce kdaj nimas casa kaj posebnega pripravljat za kosilo ali pa ce pride kak nepricakovan obisk.
Lp, mishika
Hej,Mina!
Danes sem ob misli na jutrisnje srecanje prav dobre volje.
Res je,otroci se opirajo na konkretne reci. So kot zgubljeni brez reda,ceprav odrasli mislimo drugace. Iz vseh izkusenj kot mama,babi in uciteljica, sem ugotovila,da je dnevni red potreben,jim je neverjetna opora,ko se nimajo pravih casovnih predstav.
Ko je postalo kdaj v razredu malo kaoticno,razlicne zelje,negotovost,sem pac povedala,to imamo,tako bomo delali in vsi so potem bili za to.
Pa sem bila zelo permisivna in vzpodbujala individualne zamisli,le vcasih otroci rabijo vodjo klape.
Mislim,da ves,kaj sem zelela povedati. Lp Babi
Najprej se vam lepo zahvaljujem za nasvete. S kolegico se včasih posmejiva, ko razmišljava, da sva morda slabi materi, ker z otroci dostikrat ne razpravljava o določenih rečeh. Tako pač je in pika – naprimer: spat se gre ob osmih, zobje se redno umivajo, nos je treba čistiti, instrument vaditi, pri minus deset se ne gre v krilu v šolo, kosilo se vsaj poizkusi pojesti… Sliši se morda zelo policijsko ampak včasih gremo tudi ven iz reda. In pri veliko rečeh jim dopuščamo svobodo, izbiro in lastno odločitev
No tudi pri pogostitvi bo tako. Taka pizza je na voljo in pka (plus kokice, smoki, torta, pecivo,…). Sicer imajo pa vsi otroci starše in če bojo šli lačni od nas, jih bodo menda nahranili doma?! Naša je že dostikrat prišla lačna domov, pa ne, da je tako izbirčna. MIslim, da pri današnji ponudbi hrane jim zanjo niti ni toliko. Bolj uživajo v sproščenem druženju, ki pa ga nam vsem v tej naglici primanjkuje.
OJEJ sem zatežila!!!
LP
Glede zabav za rojstni dan. Enkrat sem dobila tako lep kompliment od mame ene od deklic, ki je bila pri nas na zabavi. Je rekla, da je njena hčerka prvič prišla z zabave domov in izjavila, da je sita.
Takrat so dekleta res pojedla neverjetne količine hrane.
Postregla sem pa: na začetku sadje (konec maja so že češnje in jagode in marelice in …). Čez eno uro pa tri različne vrste testenin in tri različne vrste omake (tunina, bologneze, sirova). Zraven pa velika skleda solate in nariban sir. Vsaka si je lahko sama naložila kombinacijo, ki ji je ustrezala. Na koncu pa še torta.
Tajc,hcerka je pa v Angliji dobila od neke mamice zahvalno pismo,da ni njen sine se nikoli prisel domov tako nasmejan in dobre volje,kar gre verjetno zasluga dobro organizirani zabavi.
Bilo je za vnukov 4.rojstni dan.Hcerka ni poznala nikogar od starsev in je bila zelo v skrbeh,ce se bo sploh kdo odzval na vabila, razdeljena v vrtcu.
Se velikonocne pocitnice so bile(7.4.).
Pa jih je prislo veliko.Brez starsev so bili pri nas od stirih do sedmih.Zelo smo se nazabavali.Jedli sicer niso veliko,toda smo jih tako animirali,da je bilo veselje gledati to pisano druscino z vseh vetrov in kontinentov.
Sem se kar muzala,ko so veselo plesali ob slovenskih otroskih pesmicah in Macku Muriju. Glasba in otroci ne poznajo meja. Takrat sem si rekla,da vnuku v Angliji ne bo hudo. To je lep spomin. Prihodnji teden bo dopolnil ze 14 let. Pozdravcek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.