Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pizdeki

Pizdeki

Marmelada se ti smodi! Šibaj v kuhinjo!

Marjanca, kdaj bo spet padlo 200€ za pijanko po slovenskih cestah?

Še tega ne veš. da se marmelada kuha šele tedaj, ko je kaj sadja?
Aja, maš prav, maline so pa res že. Pa ribez.
Bom zvečer, med gledanjem filma 🙂

Najbolje, da začneš zbirati podpise proti Lidlu v Sloveniji in ga skupno s tvojimi somišljeniki izženete iz Slovenije kot Norvežani. Lahko bi šla tudi v Italijo kot glasnik pravic emigrantov jih podučiti, da naj vse tisoče in tisoče pač nekako vlkjučijo v družbo. Sama lahko ponudiš svoj dom za nastanitev in financiranje.

Pa saj nisi normalna. Človek, ki piše proti gospodarsko najuspešnejši državi v Evropi ne more biti normalen.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Bo mami povedala. Za naslednji izlet imam nekaj Prekmurje v mislih. Mogoče se zapeljemo še na Madžarsko do Blatnega jezera.

Mami ne gre nkol zraven? Lepo bi bilo, da jo povabiš na roparski pohod.

Še tega ne veš. da se marmelada kuha šele tedaj, ko je kaj sadja?
Aja, maš prav, maline so pa res že. Pa ribez.
Bom zvečer, med gledanjem filma :)[/quote]

A gobe tudi kaj nabiraš na forumu? Prvi jurčki so menda že zunaj.

Bistven premik je treba narediti v glavah.
Namreč ta, da se nič ne da, ta, da pustimo drugim, da nam urejajo in odrejajo življenje, ker smo
enostavno preleni, da bi premaknili rit.
Ne jamrat, naredit.
Ne stokat, kako trgovci goljufajo, zemlje je dovolj, jaz v sezoni delam na vrtu cca eno uro na dan, pa imam
futra zase čez glavo in še za koga…
Ne stokat, kako ni plače že tretji mesec…ustavit proizvodnjo, zasesti prostore, najeti morske pse v
odvetniških vrstah, ki bodo plačani od tega, kar bodo izterjali…

Ne štekam, kako pasivni smo….zdravstvo se nam dobesedno podira…..ljudje so na URGENCI po
24 ur, dobesedno umirajo po hodnikih brez pomoči ….srčna kirurgija se zapira….ni aparatur, ni zdravnikov…..mi pa kar gledamo. In smo tiho.
Vse se da. Mi je rekel eden – saj se ne da več protestirat, vlada ima najete razbijače, ki vsak protest
hitro spremenijo v “nasilne demonstracije”. ki jih potem lahko takoj zatre. Nič ne moremo.
Ja. Samo pol se je treba pa pripraviti temu primerno, najti par judoistov in drugih športnikov, ki take
takoj pobašejo in zmečejo v par kombijev, pa je.
Take …reve smo.[/quote]

Skela, problem je, ker smo vsi v tem in ker je vse zasmrajeno.
Zadnjič sem izvedela eno zanimivo zadevo.
Za aparaturco, ki jo lahko naroči vsaka navadna fizična oseba po netu za od 20 do 40 evrov, v slov. instituciji plačajo po 100 evrov, ker ne smejo sami direktno naročati, ampak prek posrednikov oz. dobaviteljev na razpisu. Vmes je vse podmazano, to si lahko seveda misliš. Tega je enostavno preveč in tak način razmišljanja je tako močno zasidran, da se sploh nikomur več ne zdi sporen.
Jaz vidim rešitev prej v odlično plačanih tujcih, ki ne bi bili okuženi s slovensko mentaliteto in VIP-om. Dobimo tehnično vlado, vse se presoja kot v kaki dobri firmi, ni demokracije, ampak samo zdrava pamet. Še vedno bi prišli veliko ceneje skozi, če bi recimo direktorju UKC plačevali po pol milijona evrov na mesec, pa da posluje brezhibno in brez korupcije, kot da imamo zdaj celo verigo prisklednikov, ki se krmijo z davkoplačevalskim denarjem, ljudje pa umirajo zaradi njihovega pohlepa. Denarja je dovolj, infrastruktura je solidna, zdravnikov je dovolj, kapacitet je dovolj – če se dela pošteno.[/quote]

Glede verig, prisklednikov in preplačanih naročil ni v t.im. realnem sektorju nič kaj bistveno drugače. Še posebej v velikoih firmah, ne glede na strukturo lastništva. Žal. In potem ti isti jamrajo nad preobdavčenim dobičkom, previsokimi stroški dela ter šparajo pri zaščitni opremi, delovnih oblekah, svinčnikih, papirju…

Kar pa se tujcev tiče, marsikateremu tudi postane tu – všeč.

Skela, problem je, ker smo vsi v tem in ker je vse zasmrajeno.
Zadnjič sem izvedela eno zanimivo zadevo.
Za aparaturco, ki jo lahko naroči vsaka navadna fizična oseba po netu za od 20 do 40 evrov, v slov. instituciji plačajo po 100 evrov, ker ne smejo sami direktno naročati, ampak prek posrednikov oz. dobaviteljev na razpisu. Vmes je vse podmazano, to si lahko seveda misliš. Tega je enostavno preveč in tak način razmišljanja je tako močno zasidran, da se sploh nikomur več ne zdi sporen.
Jaz vidim rešitev prej v odlično plačanih tujcih, ki ne bi bili okuženi s slovensko mentaliteto in VIP-om. Dobimo tehnično vlado, vse se presoja kot v kaki dobri firmi, ni demokracije, ampak samo zdrava pamet. Še vedno bi prišli veliko ceneje skozi, če bi recimo direktorju UKC plačevali po pol milijona evrov na mesec, pa da posluje brezhibno in brez korupcije, kot da imamo zdaj celo verigo prisklednikov, ki se krmijo z davkoplačevalskim denarjem, ljudje pa umirajo zaradi njihovega pohlepa. Denarja je dovolj, infrastruktura je solidna, zdravnikov je dovolj, kapacitet je dovolj – če se dela pošteno.[/quote]

Glede verig, prisklednikov in preplačanih naročil ni v t.im. realnem sektorju nič kaj bistveno drugače. Še posebej v velikoih firmah, ne glede na strukturo lastništva. Žal. In potem ti isti jamrajo nad preobdavčenim dobičkom, previsokimi stroški dela ter šparajo pri zaščitni opremi, delovnih oblekah, svinčnikih, papirju…[/quote]

No, saj realni sektor je deloma tudi v državni lasti, tako da zdaj ne vem točno, kaj misliš – verjetno gospodarski/zasebni in državni/javni sektor.

Ja, in poleg tega se tudi v zasebni sektor po čudnih poteh steka javni denar …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close