pižama ali spalna srajca
Tu ste sami vrocekrvni, jaz sem pa cisto zmrznjena, oblecene imam spodnje hlace in spodnjo majco, pozimi je ta z dolgimi rokavi, cez spalno srajco, spodnji del so pajkice, tople nogavice in zgoraj se zgornji del trenirke. Pokrita sem pa z debelim puhastim kovtrom poleti in pozimi, pozimi imam pod kovtrom se eno tanjso dekico, cez kovter pa debelo deko. V sobi je vsaj 20 stopinj, obicajno vec.
yram, 22.11.2021 ob 09:06
Obvezno pizamo spodnji in zgornji del z dolgimi rokavi, spodaj pa spodno majco s tenkimi naramnicami. Minili so casi ko sem spala samo v spodnjih hlackah poleti in spodnjih hlackah in spodno majco pozimi. Meni piha cez ledvice tud ce sem pokrita.
zelo podobno. Ravno sem si kupila dve novi pižami v black friday akciji.
Pozimi obvezno pižama, poleti pa spalna srajca ali dolga majica.
Pozimi imam kot dodatek še tople nogavice, ki jih po cca eni uri zbrcam dol, ko sem dovolj ogreta.
Ne predstavljam si da bi spala gola, se pravi sredi noči hodila gola po hiši ko bi šla na stranišče, ali pa sredi noči vlekla nase cunje. Sploh bi moralo biti zanimivo v primeru požara ali potresa :))) Vsi letite iz bajt nagi? :))))) Ali vam gasilci butajo po vratih in vas želijo evakuirat, vi pa najprej iščete cunje?
Imamo oblačila za podnevi in imamo oblačila za ponoči.
hecni ste, 22.11.2021 ob 10:49
Ne predstavljam si da bi spala gola, se pravi sredi noči hodila gola po hiši ko bi šla na stranišče, ali pa sredi noči vlekla nase cunje. Sploh bi moralo biti zanimivo v primeru požara ali potresa :))) Vsi letite iz bajt nagi? :))))) Ali vam gasilci butajo po vratih in vas želijo evakuirat, vi pa najprej iščete cunje?
Imamo oblačila za podnevi in imamo oblačila za ponoči.
Ti se tudi tuširas gola al? Jaz imam najrajsi, ko je moja zavita v mojo srajcko, tek vse pokrije tek, da se vidi ravn tek, da je seksi… Grejem jo jaz.
rok-1, 22.11.2021 ob 11:14
No, ja osnovne obleke zraven postelje… če je treba.
Sicer pa zagovarjam – in tudi sam vedno spim gol. Drugače ne morem dobro spati. Ne poleti, ne pozimi. Po medicinskih člankih in mnenjih je tudi zdravo najbolj.
Podpis. Imaš poleg postelje kopalni plašč, ki ga nadaneš za izlete po hiši. Spati oblečen ni šans.
Ne, ni šans da se gola valjam po posteljnini vsako noč. Se sploh zavedate izločkov, ki jih ponoči izpuščate? Prdcev? Belega toka? Odmrle kože?
Mi spimo v pižamah, ki jih menjamo na dva do tri dni, posteljnina se menja na 7-10 dni.
In če moram ponoči vstati zardi potrebe po stranišču, žeje ali otroških mor, mi na pamet ne pade da najprej iščem cote in se oblačim.
Jes spim v spalni majčki ali pa pidžamci, samo nikoli ne nosim hlačk, ko imam menstruacijo že. Se zavedate kako ob toploti infekcije naraščajo. Jes mislim, da ste paceki tisti, ki se dekate zrt kapric. Moja babi v letih se obleče bolj, to pa je že potrebn štekat.
“7 razlogov, zakaj boste danes spale gole – Zadovoljna.si” https://www.zadovoljna.si/lepota/7-razlogov-zakaj-boste-danes-spale-gole.html…..
Tkole
1. Četudi je popolnoma normalno, da je ‘tam spodaj’ ogromno bakterij, lahko njihovo število poveča toplota. Da bi se izognile raznim infekcijam, zato slecite spodnjice in spite svobodne. Vaš partner zagotovo ne bo imel ničesar proti.
2. Četudi vam v hladnih dneh prija toplota in rade spite v pižami, je za dober spanec pogoj hladnejši prostor. Med spanjem temperatura telesa pade, kar je povsem normalno. Z obleko in številnimi odejami telo le pregrejete, zato je veliko bolje, če spite goli. Zagotovo se boste bolje počutili tudi zjutraj.
3. Telo, ki je ponoči pregreto, sprosti manj melatonina in človeškega rastnega hormona. Oba igrata veliko vlogo pri mladostnem videzu, saj vplivata na številne funkcije, povezane s pomlajevanjem, kot so gladka koža, vitalnost, energija in živahnost.
4. Ko telesna temperatura pade, se sprostijo velike količine rastnega hormona, ki na telesu dela čudeže. Za melatonin pa je znano, da se najbolj sprošča v popolni temi.
5. Dotik gole partnerjeve kože sprošča hormon oksitocin, ki ga mnogi imenujejo tudi hormon ljubezni. Zaslužen je za neverjetne občutke ljubezni in užitka, povzroča pa tudi navezanost, sproščenost, umirjenost in številne druge občutke. Tako spanje brez oblačil pozitivno vpliva na vaše počutje in tudi razmerje.
6. Če boste spali goli, se ne bo izboljšala le kakovost vašega spanca, ampak boste dale telesu tudi možnost, da samo uravnava svojo temperaturo. Ta se namreč tekom dnevna spreminja in prilagaja telesni aktivnosti.
7. Tisti, ki spijo goli, lažje shujšajo, saj je v tem primeru metabolizem hitrejši, s tem pa seveda tudi izgubljanje telesne maščobe, predvsem na predelu okoli trebuha. Med spanjem se namreč sproščajo rastni hormoni, med njimi tudi kortizol, ki skrbi za boljši spanec.
Zaspanka ena, 22.11.2021 ob 12:25
Tkole
1. Četudi je popolnoma normalno, da je ‘tam spodaj’ ogromno bakterij, lahko njihovo število poveča toplota. Da bi se izognile raznim infekcijam, zato slecite spodnjice in spite svobodne. Vaš partner zagotovo ne bo imel ničesar proti.
2. Četudi vam v hladnih dneh prija toplota in rade spite v pižami, je za dober spanec pogoj hladnejši prostor. Med spanjem temperatura telesa pade, kar je povsem normalno. Z obleko in številnimi odejami telo le pregrejete, zato je veliko bolje, če spite goli. Zagotovo se boste bolje počutili tudi zjutraj.
3. Telo, ki je ponoči pregreto, sprosti manj melatonina in človeškega rastnega hormona. Oba igrata veliko vlogo pri mladostnem videzu, saj vplivata na številne funkcije, povezane s pomlajevanjem, kot so gladka koža, vitalnost, energija in živahnost.
4. Ko telesna temperatura pade, se sprostijo velike količine rastnega hormona, ki na telesu dela čudeže. Za melatonin pa je znano, da se najbolj sprošča v popolni temi.
5. Dotik gole partnerjeve kože sprošča hormon oksitocin, ki ga mnogi imenujejo tudi hormon ljubezni. Zaslužen je za neverjetne občutke ljubezni in užitka, povzroča pa tudi navezanost, sproščenost, umirjenost in številne druge občutke. Tako spanje brez oblačil pozitivno vpliva na vaše počutje in tudi razmerje.
6. Če boste spali goli, se ne bo izboljšala le kakovost vašega spanca, ampak boste dale telesu tudi možnost, da samo uravnava svojo temperaturo. Ta se namreč tekom dnevna spreminja in prilagaja telesni aktivnosti.
7. Tisti, ki spijo goli, lažje shujšajo, saj je v tem primeru metabolizem hitrejši, s tem pa seveda tudi izgubljanje telesne maščobe, predvsem na predelu okoli trebuha. Med spanjem se namreč sproščajo rastni hormoni, med njimi tudi kortizol, ki skrbi za boljši spanec.
Da bi se izognile raznim infekcijam, zato slecite spodnjice in spite svobodne.
Kako lep stavek.
Forum je zaprt za komentiranje.