Pitulice
Rozica, ce jih natlacis tesno skupaj, se malo sprimejo, ker masa narasca tudi v sirino. Ce so bolj narazen, pa ne.
Vcasih jih namenoma dam tesno skupaj,ker jih naredim veliko. Takrat vmes malce potegnem z v olju namocenem copicu. Potem grejo tudi lepo narazen; se zlasti ko se malce ohladijo. Lep pozdrav
Dobro jutro
Včeraj sem jih pekla tudi jaz. V pekač sem jih namenoma dala bolj skupaj, potem sem jih pa z roko “trgala ” narazen . Nič ni bilo narobe, boooožanske so bile in v trenutku jih je zmanjkalo.
Babi naša draga, vedno ti bom hvaležna za ta recept 🙂
Lepo nedeljo vsem skupaj
Speedy
Ko je tema o pitulicah ravno odprta, bom še jaz dodala svoj piskrček: v soboto sem dobila obisk, kjer je bil zraven en devetleten fantek. Ker vem, da rad je kaj sladkega, sem spekla pitulice, sladke (skuta, naribana jabolka, rozine). Ker sem imela kar celo kilo zelo dobre domače skute (take, da je bila že kar rumenkasta) in sem jih bolj bogato namazala, sem jih naredila samo iz dveh plasti testa, tako da sem jih imela kar dva pekača. Naj vam povem, moj mali obiskovalec jih je pojedel ogromno, štela mu jih seveda nisem, dala sem mu jih še za domov, pa mi je njegova mamica danes povedala, da je še isti dan do večera vse zmazal. Tako, da tudi jaz dodajam: Babi, hvala za prekrasen in zelo uporaben recept!
Enga sončka vsem!
Forum je zaprt za komentiranje.