Najdi forum

PITULICE!

A mi povete, kje bi dobila ta recept in kaj pravzaprav je to?
Saj vsi hvalijo in hvalijo…

Hej, Neza!
Jutri ti bo katera od prijaznih deklet poslala direktni link osnovnega recepta za pitulice. V galeriji slik s srecanja so tudi slike. (Zdaj sem malo utrujena in ne bi brskala). Prav?! Lp Babi

Tu je Mimi krasno razložila in dopolnila osnovne recepte…

O, hvala Vama!!!

No, jaz sem jih naredila za na morje in res so krasno uspele. Sicer sem imela drugačno pečico kot doma in je bilo treba stalno kontrolirat pečenje, ampak na koncu so krasno uspele. Vzela sem pekač iz alufolije, ki sem ga obložila s peki papirjem, potem dala nanj pitulice in to potem v zamrzovalnik (pokrito tudi z enim pekačem). Ko sem jih delala, sem jih odtajala, potem pa v pečico.

Hej, Kresnica!

Je bilo na morju prijetno?Zdaj je kar prevec vroce in voda pri nas ze 26 stopinj.Za posteno plavanje ze pretopla.
Z Vesno te cakava – recept za narastek:))) Lep vecer Babi

Zanima me kako na debelo se namaže testo z nadevom.
V mislh imam recept za pitulice.

Hej!

50 do 60 dag skute z dodatki porabim za 2 x 3 kose testa, torej za 2 zvitka.
Malo si prej razporedi, da bos imela za vse. Naj bo cela plosca enakomerno namazana. Ce delam z zelenjavo, zadnjo plosco namazem nekoliko manj.
Zdaj bi tezko rekla, kako na debelo, ker je odvisno od gostote namaza. Lp

Ne ravno preveč debelo, ker je testo tanko in se maže 3-krat. Obvezno si razdeli vsaj v dve skledi in potem približno zajemaj po tretjino, drugače bo drugi zavitek bolj reven. Jaz dam malo manj kot 1 kg skute (na 1/2 kg testa, mislim, da Babi dela s 300 g zavitkom vlečenega testa), pa se mi še vedno ne zdi preveč.
Lp Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close