Pitulice
Draga Babi!
Frum redno prebiram in zdaj se oglašam z drugega konca Slovenije – Prekmurja.
Veliko se je govorilo o pitulicah. Recepte sem shranila, se končno opogumila in se spravila zraven. Nisem točno razdelila skute in prvi zvitek je bil bolj debel kot drugi. Malo je razlezlo med pečenjem, a v primerjavi z drugim, kjer se je bolj čutilo testo zaradi manj nadeva, je bilo božansko.
Za drugič sem se odločila, da bom v oba zavitka dala malo več nadeva, saj z ostrim nožem se res lepo nareže in če se malo razleze med pečenjem pa itak nič ne moti. Kombinirala bom tudi z zelenjavo in mletim mesom, kot si omenila v receptu.
Moji so v glavnem navdušeni, z mano vred seveda, in že sprašujejo po ponovitvi!
Hvala za vse tvoje nasvete in vsem lep dan!!!
Hej,MajDa!
Vcasih se tudi meni zgodi,da porabim za prvi zavitek prevec mase. Zdaj si ze prej razdelim. Soseda dela ene blazno dobre kifelcke iz kvasenega testa,namazane s skuto,ki se je potem,ko je peceno sploh ne cuti,ampak testo je takoooo dobro ,da samo ugibas,s cim je polnjeno.
Ker pride 24 kifelckov,si ona v posodi s crtami razdeli skutino maso na 24
delov. Je zelo pridna in natancna. Jaz sem to delala samo enkrat in si seveda nisem razdelila(nisem tako natancna).Za zadnje kifelcke je zmanjkalo skute.
Bom napisala ob priliki recept,ker je zelo dobro in zamrzovanje mu okusa ne spremeni.
Ko delam pitulice in ce mi malo zmanjka,naribam zraven se malo fetke,ki jo imam skoraj vedno v hladilniku. Drugace pa racunaj 600g skute in take s cim manj vode. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.