Najdi forum

pitulice

Link pa narediš tako, da med znaka z ukazom ctrl+V skopiraš vrstico iz address.
Torej – odpreš stran, ki jo želiš. se postaviš v vrstico address, pritisneš copy.
Se postaviš na prehrano v sporočilo in se postaviš med znaka . nato pritsneš ctrl+V.
hm, upam da je bilo tole razumljivo ;-). Mislim da je urša že nekoč opisovala postopek, verjetno dosti boljše kot jaz :-)).

lp
d.

Naredila sem sladke pitulice, ki so bile zelo dobre.

Sedaj pa razmisljam o slanih. Na tretjo plast pa bi dala prepraženo čebulo, šampinjone in slanino. Zanima me kako se obnese to skupaj s skuto in ali moram na tretjo plast dati tudi skuto ali samo posebni nadev.

Hvala in lep skoraj “pomladni” dan!

Tudi na tretjo plast daš skuto in nanjo “raztreseš” nadev. Verjamem, da bodo dobre :o)
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej! Na tretjo plast daj skuto le toliko,da lepo razmazes,torej malo manj kot na prvi dve. Kombinacija zelo dobra;jaz bi gobicam prismesala malo petersilja in cesna. Lp Babi

Res so zelo zelo dobre, pekla sem jih v soboto, nedeljo, ponedeljek.

Pohvalila jih je celo zdravnica iz sosednjega foruma, ki je bila prisotna na eni od degustacij.

Lp

Tudi jaz sem jih spekla danes 🙂 In požela pohvale!
Naredila sem jih več vrst:
-z bučkami,česnom in parmezanom
-z rukolo, parmezanom in navadnim sirom
-s porom in bučkami
-z rukolo in bučkami
-s porom, pršutom in olivami
-ter sladke, ene samo s skuto in rozinami, druge pa s skuto, jabolki in rozinami (brez sladkorja, ker je bilo dovolj sladko)

Zraven sem naredila hladno solato iz peresnikov z olivami, koruzo in parmezanom. Odlično je bilo!

LP, zala

Pitulice, pitulice. Na prvem srečanju sem prešpricala izvajanje Babi pri pitulicah. In me je bilo malo “strah” jih narediti. Doma sem imela testo, skuto, parmezan, kislo smetano, por, melancano, bučke, rukolo, cvetačo, brokoli, šampinjone, korenje. Luka je telefoniral, da bo delal še ponoči, naj kaj skuham. Rekla sem mu, spekel si boš pitulice in hajdi na delo. Na kocke narežem melancan, solim in pustim, da spusti vodo. Na žlici olivnega olja popražim gobice in rukolo, odstanim, spet na žlici olivnega olja prepražim por in melancano, posebej pa še cvetačo, nariban korenček in brokoli. Zmešam skuto (mercatorjeva znamka), 2 jajčka, 2 žlici kisle smetane. Pa se spomnim, da bo verjetno preredko in naribam še parmezan, zmešam in na prvi list testa nanesem skuto, dodam nov list testa in najn gobice z rukolo, zvijem, narežem (to mi je pa uspelo vedeti kako) in naložim v posodo za zmrniti. Tako sem naložila še melancane s porom in posebej še cvetačo in brokoli. V ponev sem od vsake vrst po 3 – 4 gnezdeca pripravila za Luka, da si bo spekel za kosilo. Ostale pa bova uporabila, kadar bo želja. Danes pa mi je uspelo prebrat še vse poste (bravo Mimi), tako da sem seznanjena z vsem. Naj povem še to, da mi je uspelo pripraviti ravno pravo količino zelenjave za nadev, čeprav sem mislila, da je bo preveč. prepraženo sem naložila v skodelice, cca 3 – 4 dl. Lep pozdrav Mica

Ps. Namesto, da bi pisala povezovalni tekst za nastop v Domu up. Kranj, pišem tule, ker mi gre lažje od rok. Mica

Debeljak M.

Ni ravno vprašanje o kuharstvu pa vendar je rastlinica velikokrat omenjena pri pitulicah.
Gre za rukolo. Kupila sem seme. Koko jo vzgajate.
Za vsakeršen namig bom hvaležna.
Pitulice se tudi pri nas veselo pečejo.

… mislim, da se jih bom jaz tudi lotila

Rukolo smo pri nas eno leto kar preprosto posejali na gredo, če se prav spomnim je kar hitro odgnala. Najboljši so bolj mladi listi, da ni rastlina “prestara”. Nekje sem prebrala, da je fino, če jo seješ z zamikom kakšnih 14 dni – saj veš, en kos grede danes, drug kos čez 14 dni,… itd. – da jo imaš dlje svežo.
Ampak – jaz sem nad gojenjem rukole obupala, ker jo je napadla hm – saj ne vem kaj – bila je vsa pikasta (luknjičasta). Mogoče bova dobili kakšen preizkušen nasvet kako ravnati z rukolo na gredi ;-).
LP
d.

mi smo “pogruntali”,da so tiste pikice bolj odvisne od semena…manj od zemlje..gnojenja itd. rukolo sejemo ze nekaj let.zemenjali smo gredice,a ni bilo nic boljse. lani pa smo kupili seme nekega drugega proizvajalca in bilo je o.k. zal sem vrecko zavrgla…!? 🙂 prav jezna sem,ker bi letos rada kupila enako seme,a…:)) sicer se mi pa zdi rukola neproblematicna…raste povsod-brez problemov. na primorskem raste menda med trtami v vinogradu. lp petra

Hej!
Je vec ne sejem,ker najprej pobiram v sadovnjaku divjo,ki je spomladi zelo okusna(aroma se mocnejsa),potem bi mi jo pa susa pobrala. Na trznici je kar nekaj razlicic rukole,glede na liste(eni bolj spicasti in narezani,podobni divji,drugi zaobljeni).
V Angliji smo jo tudi sejali,pa je bila nekam sibka,rasla nekako prehitro in stebelca so komaj drzala liste.Sicer je bilo jeseni in smo jo dali na majhno gredico v stekleni hisici. Bom danes povprasala svojo branjevko,katero seme priporoca in kako ravnati.Mislim,da bi morala lepo uspevati.
Lp Babi

Babi daj vprašaj jo, jaz bi jo z veseljem spet malo posejala. Sem ravno zadnjič gledala seme v tisti rjavi vrečici (kao bio seme se mi zdi) – mogoče bi bila ta kaj boljša od drugih??
Lep sončen pozdrav.
d.

Hej! Sem povprasala in se je kar nasmejala:Seme kupim kar v Semenarni, dve vrsti;eno bolj podobno divji in eno tej tukaj.In je pokazala na obe vrsti.
Seje na prosto nekako vsakih 14 dni. To je vsa pomoc.Ko sem jo vprasala o nekih pikah,pa ni vedela o cem govorim,ker je njena rukola zdrava. Ali jo kaj skropi proti skodljivcem, pa nisem upala niti ziniti,ker bi itak prisegala,da je njena samo bio. V nasi Semenarni imajo pa italijanska uvozena semena. Lp Babi

to bo!! seme sem kupila v italiji!! ni imelo pikic /torej,rukola jih ni imela :)) / !
celo nekaj so mi razlagali,da je mogoce nase seme “okuzeno” t.j. ni razkuzeno. to ne pomeni,da bi bila rukola oporecna. menda tukaj “trpi” samo umetniski vtis !? 🙂 lp petra

Babi a so tista semena v takšni modri ali srebni pakungi? Franchi ali nekaj podobnega se jim reče? To bi znali imeti tudi pri nas.
Glede tistih pikic pa takole – moja babi je rekla da so jih napadle “bolhe” in da bi bilo treba rukolo pošpricati – jaz pa sem rekla da jo bo bolj pametno ven vrečt. In tako je tudi bilo :)). Res pa je da se jaz kaj prida ne spoznam na tele vrtičkarske zadeve.
Tako da res ne vem kaj je bilo z našo narobe. Meni je ni bilo več za jesti, čeprav sicer nimam težav z umetniškim vtisom hrane :)). Petra misliš da je res od semena odvisno???
V glavnem danes so nas v službi presenetili in je bila med solatami tudi skleda sveže rukole (in ker jaz solate niti ne jem) in sem jo eno pest zamešala med pirine rezance s smetanovo omako. Je bilo hudo dobro.

tako so mi povedali v semenarni v gorici. bi verjela,ker,kot sem rekla,smo jo sejali na razlicne konce vrta…pa je bilo vedno enako. ko sem pa posejala tole /zjutraj se nisem spomnila,kje sem jo kupila/ ,je bilo pa vse o.k. torej,velika verjetnost,da je to seme ! prav dobro se mi zdi,da sem se spomnila,kje sem jo kupila. tudi letos bom nabavila enako. lp petra

Če so rekli v semenarni, bo že držalo. Če si tako prijazna, ko boš imela seme napiši proizvajalca, mogoče ga pa tudi v našem malem mestu najdem (optimist pač).
LP
d.

ko mi jo bodo dostavili,ti napisem! mogoce bi se dobila celo pri nas v kaksni vecji semenarni!? pocakala bom na uvozeno seme,potem bom pa malo pogledala tudi pri nas- pa ti javim! lp petra

Hvala za informacije glede gojenja rukole.
Bovhe so kar nadležna stvar. Meni običajno vsako leto napadejo mlade kapusnice.
Te lahko poškropiš ,ker je pridelek kasneje, rukola pa je mlada najboljša.
Mislim , da je potem kar problem pri vzgoji. Bovhe se pojavijo bolj v sušnem obdobju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close