Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice- za vse,ki se ne vedo,kaj to je!

Pitulice- za vse,ki se ne vedo,kaj to je!

Hej!

Pitulice so majhne okrogle, recimo, pogacice iz vlecenega testa,polnjene
s skutinim nadevom in varijacije – poprazena zelenjava,vsak po svojem okusu.
Na sliki jih lahko vidite v galeriji slik nasega srecanja(prvega in drugega)
pred pecenjem in po pecenju. Osnovni recept pa je napisan pod direktnim linkom,ki ga je objavila ursa.

Postopek zgleda malo zapleten,pa ni. Je pa veliko natancnega pisanja,zato prosim,da si kliknete link.Je vse natancno razlozeno.

Ime Pitulice pa je od burek pita in ker so to majhne,narezane rezine,je to
pitulica. Lep pozdrav Babi :)))

pitulice so the best!!! pred par dnevi sem jih naredila samo s skuto…pa “maaalo” prazene cebule!-: ) za bogove!!

ne gledas tekme!?!? lp petra

Hej,petra! Oja,sem gledala,le vcasih sem si sla malo skrajsat te dolge minute!! Pa smo zmagali,saj smo vsi malce pomagali. Bili so res trenutki,ko mi je bilo hudo,pa se je le srecno izteklo! Kar verjela sem v zmago. Zadnjih 5 minut je bilo tezkih !

Recept za lazanjo s cebulo ti posljem,ne bom pozabila. Lep pozdrav Babi

tudi jaz sem zelo vesela zmage!!! recept pa-ko bos utegnila!! se ne mudi!! lepo se imej petra

G. Babi, ta recept tudi mene zanima. Mora biti čudovita jed.

Hej,Lenika! Kaj mislis pitulice ali lazanjo z duseno cebulo?

To je recept za lazanjo.Zelo preprosto in okusno za vse,ki imajo radi cebulo.Petra je ze ena.

Sestra naredi testo za lazanjo sama s pomocjo strojcka za valjanje,po receptu za rezance.

Jed lahko peces za vec oseb skupaj;ona pa je naredila v stirih majhnih posodah za stiri jedce.

Skuhas testo za lazanjo po navodilih za kuhanje .

Recept za cebulo:

300 do 400g cebule je narezala na rezine in dala na olje in malo masla,da se je bolj dusilo,kot prazilo. Takoj je posolila,ker potem zacne kmalu spuscati lastni sok in ni potrebno zalivati.To lepo pocasi cmazis,da dobiva lepo medeno barvo. Ko je ze cebula zmehcana in zarumenela,jo popopras in pokusis,ce je dovolj slana. Naj se rezine malo vidijo,ne pire.

Malo te mase odvzames in das v mikser,kamor prilijes malo piva in zmiksas v nekaksno polivko. Koliko piva bi tezko rekla – vec kot dl ze ne,prej manj.

Torej imas zdaj dve masi cebule: v ponvi nadev,v mikserju polivko.
V malo naoljen pekacek das eno plast lazanje,dodas cebulo iz ponve,pokrijes z drugo plastjo,spet cebula,tretje plast,ki jo polijes s polivko.Sem pa tja dodas na vrh kaksno pistacijo ali pinjolo ali kapro.
V ogreto pecico(180 do 200) das samo za 10 minut. Ne sme se zapeci,v glavnem se samo dobro pogreje.Ne sme se zgornja plast izsusiti.
Bilo je zelo okusno in hitro narejeno. Imenitno za predjed,mi smo pa jedli samo to s skledo motovilca.Ce komu prija,lahko doda se malo parmezana,a ni nujno,ker je okus cebule krasen brez njega.

Torej lazanja brez besamela,samo s krasno cebulno omako.
Pokazano na Rai v najbolj popularni kuharski oddaji. Lp Babi

hej,babi,to bom ob prvi priliki naredila! sigurno je zelo dobro…kot pravijo:brez kruha!!:) pa se enostavno in hitro. hvala! lp petra

jaz sem včeraj zopet naredila pitulice, ko smo imeli doma goste na obisku.
Naredila sem ene samo s skuto, druge s skuto in pečeno papriko, tretje pa so bile s skuto, popraženo čebulo in panceto.

Vse so bile dobre, ampak najbolj s panceto in čebulo.

Hvala Babi

Babi!
Jamie je včeraj naredil pitulice iz testa za kruh!!!! Kako sem se smejala, ko je naredil rolado iz krušnega testa in zelenjavnega nadeva in potem rezal na 4cm ter postavljal na pekač kot pitulice:)))
LP Barb

nisem gledala oddaje. prisla pa sem ravno mimo,ko je “pitulice” zlagal na pekac.:)) lp petra

Hej!
Mogoce bi lahko temu the best kuharju ponudile se nas recept!
Kaj,ce bi ga Primoz na eno od nasih srecanj povabil!??Ha-ha! Lp Babi

Samo eno mi, prosim, zaupajte – ali testo za pitulice delate same, ali
pa vlečeno testo kupite. V primeru, da ga kupite, mi pa prosim napišite, od katere firme ga kupite.
Hvala!

Ja, Babi nam je z receptom za pitulice odprla vrata v raj. Res so božanske.

Babi, eno vprašanje:

v enem postu sem zasledila, da v spomladanskem času uporabiš za nadev tudi sveže beluše. Kako je pa z vloženimi belušmi?

xx
Testo kupim. Ponavadi na tržnici od “šiptarja”, ker je testo res odlično. Drugače pa v trgovini (od Mercatora, Pečjaka …).

Lep pozdrav,
Ines

Hej!

Vleceno testo za pitulice kupim,ker so ze take lepe plosce(in manj dela);za struklje in zavitke pa delam sama.

Najraje kupim tiste,ki imajo vijolicasto vijugo na plasticnem ovitku ali
kaksne druge 300 gramske – 6 plosc. Je en zavitek tudi 500 g,tudi 6 plosc,samo so vecje in potem pride za moj okus predebela klobasa.
Pecjakovo zrolano pa mi ni prevec prakticno. Najbolje je ze narezano na 6 plosc;seveda cimbolj sveze,da se ne lomi.Nikoli ne kupim zamrznjenega vlecenega testa. Prepricana pa sem,da so od Siptarjev najboljse,samo pri nas jih ne dobim.

Verjetno bi bili vlozeni belusi tudi dobri;nisem se poskusila.Z zamrznjenimi domacimi pa. Malo jih pocvrem na panceti.Mmm,je res dobro. Lp Babi

Jaz sem tud zadnjic uporabila Pecjakovo zrolano in sem bila cisto nesrecna, kako naj to narezem. Pa sem kmalu ugotovila, da je ravno tako narezano na sest plosc, le da so malenkost vecje. Na koncu se mi je celo bolj dopadlo, ker plosce niso bile preganjene in se mi niso trgale. Sem naredila za rojstni dan od necakinje in sosedov malcek star manj kot leto in pol jih je zmazal kar sest:))))
LP Barb

PS Kje je ta “siptar”, sem ze slisala za njegovo vleceno testo, ki je bojda res zakon?

Hej,pa kaj sem jaz slepa,da tega nisem pogruntala? Res sem zrolano kupila samo enkrat. Hvala za obvestilo.:)) Lep pozdrav Babi

He he, Babi, sej jaz sem tud jokala dokler sem ga odvijala:)) Pol sem ga pa raztegnila in si oddahnila s takšnim dolgim AAAAAAAAAAAAAAAAAA:)))
Ful se je mudilo in najmanj se mi je zdej dalo tisto merit in rezat, da bom dobila šest enakih delov. Bi ga tud skoraj stran zabrisala:(((
LP Barb

Barb,

Ta “Siptar” je na LJ tržnici. V pokritem delu. Tam kjer so jajca, siri, skute ipd. Dva prodajata vlečeno testo in eden od teh dveh je omenjeni “Siptar”. Ko boš tam, ne boš zgrešila. Ima največjo izbiro vlečenega testa različnih debelin… in tudi najdaljšo vrsto, predvsem ob petkih 🙂
Pa tudi cena je ugodna.

Ko boš že na tržnici, vzemi še malo skute in fete, da bodo pitulice popolne :)) Pa še malo kajmaka. Hecam se. Samo zanima me kakšne bi bile pitulice s kajmakom. Mogoče bom čez vikend eksperimentirala.

Ne spomnim se, če je katera namesto z vlečenim, poskusila z listnatim testom? Meni so bile zelo všeč, lepo so narastle. Babi, a šparglje prav tako popražiš na čebuli kot por? En prijeten dan želim vsem!

Hej,Bina!

Seveda je stvar izbire;jaz sem navajena z vlecenim.S kvasenim listnatim
sem zadnjic naredila samo zelenjavo in zavila v polza. Kvaseno listnato je res dobro in ga imam raje kot samo listnato.
Beluse narezem na rezine in samo malo popecem na panceti,dodam cesen in petersilj.Zdi se mi,da cebula ne gre nekako zraven.Ali pa;stvar okusov. Belusi so res polni okusa,se zlasti ce dodas se malo divjih zraven. Jaz imam rada okus grenkobe. Lp Babi

Hvala LiVvy:))
Bom pa res stopila do tega siptarja. Skuto za pitulice pa tako jemljem na Lj trznici. Ko prides v pokriti del v smeri proti Tromostovju, je takoj na levi v zunanjem krogu ena teta z mlečnimi izdelki, ki ima pod pultom sirarsko skuto! Zakon za pitulice!!!! Mogoče je malo premokra in jo je treba odcedit. Sem pa v tržnici Moste odkrila še eno teto s sirarsko skuto, ki jo ima v kolaču in je bolj čvrsta. Tolk dobra zadeva, da je moram vedno več kupit kot rabim za pitulice, ker jo kar po poti domov iz vrečke kradem:))))
LP Barb

jaz pa sem probala danes pituljice z popečenim česnom (ravno toliko, da zadiši), pa z olivami in so bile suuuuuper.
Pozdravček Mateja

Hej, Ljubljančanke 🙂
ali je ta Šiptar mogoče Safet Amza? V mercatorju v Mostah sem zasledila da prodajajo zelo dorbio vlečeno testo, prizvajalec pa je Safet Amza s.p., tetso je fino, in malo bolj tanko kot običajno vleč. testo…..ALi je to on??

Lep pozdrav vsem skupaj, zala

Tejčap, tudi ajz sem jih že naredila s čenom in olivami – res enkratno, kajne?! Pa tudi s porom, pršutom, naribanim in rdečo papriko so naravnost božanske. Posebej pa so mi všeč s tuno in popečenim poromter naribanim sirom, lahko dodaš še papriko. Okus je zeloo nežen. Poskusi!
LP, zala

Mi lahko katera da ta link od pitulic, ker sploh ne vem kje je Urša objavila ta recept.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close