Pitulice z nutelo :-))
Da povem, da sem končno tudi pri nas prebila s pitulicami. Odkar so na forumu, jih vztrajno pečem, moji pa jih vztrajno zavračajo. Brezvezniki, a tako je. Sicer jih pojedo, vendar s koliko pripombami.
Ta vikend sem se jih zopet lotila, ne dam se. Meni so tako dobre, da me sploh ne gane. Ravno sem se odločala za nadev, ko pride mimo tamala. Vzdihnila sem: Jejheta, kaj hudiča naj dam v pitulice, da bi jih ti jedla? Namreč ta škrat mali ne mara skute, absolutno ne, v nobeni obliki. Ponavadi sem za njo naredila nekaj pitulic samo z jabolki, vendar sedaj res ni sezona jabolk in jih nič nisem imela. Ravno je mazala kruh z Nutello, pa je kar tako brez veze rekla: “S tem jih naredi.” Bolj za šalo kot zares, v smislu, saj ne moreš. Pomislila sem in eno rundo res naredila z Nutello. Testo, skuta, testo, skuta, po vrhu sem kar s prsti razmazala malo Nutelle.
In rezultat? Gospodična je jedla!! Tudi drugim je bilo všeč. Meni so pitulice sicer asociacija na slano, na por, brokoli, špinačo, slane so res boljše, vendar za naše moram delati sladke, ne gre drugače. In če bo to z Nutello, pa naj bo z Nutello. Še vedno zase zraven naredim slane…
No, toliko, da skupaj še enkrat ugotovimo, da so pitulice res vsestranske. Nutella? Kdo bi si mislil…
LP Mimi
kako pa jih pečete?
jaz imam ventilatorsko pečico in lahko pečem 3 pekače hkrati
enkrat sem pekla dva, pa se mi je zdelo, da se ni najbolje spekel zgornji, spodjni pa se je pripalil, tko da pečem samo po enega naenrat
to je pa potem premalo, ker ko dam na mizo, je takoj vse pojeto, naslednji pekač, pa se peče 30 minut
Forum je zaprt za komentiranje.