Pitulice…super!
Hej,h&m!
Ker imamo skuto pri nas vsi radi,jo redno dodam in najraje se zduseno zelenjavo. Sama z mesom se nisem delala;nekatere pa ze.
Dokler se ti katera ne oglasi,samo nekaj mojih mnenj.
Skute se dosti ne cuti,ker jo testo nekako absorbira;skoraj nujna je zaradi
navlazenja testa. Jaz bi jo dala manj,samo da premazes(malo skute z jajckom),potem pa na poru ali cebuli zdusila mleto meso z malo pancete ali dobre klobase(naredi zelo okusno) in vsi dodatki,od petersilja do cesna,popra soli. Potem bi nadaljevala po opisanem postopku.Po vrhu bi tudi premazala z zmesjo jajcka in smetane. Ce bi v mesno maso dodala se malo suhih jurckov,bi bilo vse zelo okusno.Bilo bi podobno mesnemu bureku. Seveda lahko poskusis tudi brez skute;v mesno zmes bi dodala
z jajckom zmesano kislo ali sladko smetano,ker mora biti malo tekocine in mascobe,da se testene plasti napojijo. Mogoce sem kaj pomagala.
Lep pozdrav Babi
Hej, Babi in h&m!
Res je, da se ta skuta skoraj sploh ne čuti. tetso jompoetgne vase in je zato prijetno mehko. Ker že itak veste, da je skuta na mojem seznamu jedi ena od no. 1, mi je je vedno premalo. Tudi v pitulicah! Zato sama količino skute vedno potrojim (najmanj 1,5 kg) in zmanjšam količino testa na 2 lista za eno veliko palačinko (oziroma rulado, klobaso,…kakorkoli) 🙂
Mešam pa vedno takole: 2/3 zrnate skute in 1/3 (mogoče malo več) pasirane. Nekako mi tale pasirana mercatorjevca skuta nadomesti kislo smetano, no ne vem….. vsaj meni ima podoben okus – celo boljši!
Ko sem pitulice naredila za rojstnodnevno kosilo, se ena moja babic ni mogla najest nobenih, vse so ji bile takoooo neznansko všeč – naredila sem jih 6 ali 7 vrst.
In Babi, da bi videla kako je moja babi sodelovala pri rezanju pitulic na terasi, mi držala prtičke in jih polagala na pekač 🙂 No, druga babica pa je prisegala na tiste, ki so bile samo s skuto, dedi pa s pršutom 🙂
Res, možnosti ej ogromno in vedno se najde za vsakogar nekaj.
LP, zala
Tudi jaz se moram pohvaliti, da sem že naredila pituljice in to po zaslugi tega foruma in vse te hvale, ki kroži o pituljicah. Naredila sem jih 2x. Prvič s skuto in nazadnje sem dala še malo pora – popečenega na olivnem olju s slanino. No, drugič pa se mi je zgodilo, da sem se lotila priprave v veri, da imam skuto. Pa je bil v hladilniku mascarpone. Tako nisem dala nič skute, le polno, polno pora sem prepražila na olivnem olju, zraven sem dala šunko in pršut, pa sir. V glavnem skoraj vse, kar sem našla v hladilniku.Testo sem pa fejst namazala z olivnim oljem in vodo. Bilo je super in vsi so si oblizovali prste!!!!
Hvala za recepte!
Jaz sem jih naredila prejšnji teden. Natančno po babinem nasvetu. Bilo je zelo okusno. Nisem jih narezala na male kolobarje, ker mi je povsod vse ven teklo in sem pusila kot štrudelj. Verjetno ne bi smela dati pasirane skute. Pri nas nismo ljubitelji skute, in je nikoli ne kupim, zato sploh nisem vedela, da je je več vrst.
Torej naslednjič bom kupila tisto skuto, ki ni pasirana in bom videla. Okus je pa dober. Bliža se moj rojstni dan. Ponavadi naredim piknik in verjetno bom tudi letos. Če se bom do takrat naučila narediti pitulice take, da bodo tudi zgledale, potem bom naredila pitulice kot predjed.
Tudi jaz sem jih konec tega tedna zopet naredila. Ene s porom, popečenim na panceti, druge pa z jajčevci, ki sem jih prej popekla v pečici na olivnem olju in posula z origanom. Ko sem jih po vrhu namazala z mešanico jajčke in smetane, sem jih še posula z mešanico semen, ki jih drugače dam v kruh. Bilo je – malo drugače in zeeeeloooo dobro, poskusite.
Forum je zaprt za komentiranje.