Pitulice- prosim
Pozdravljene.
Zdej se moram pa samo sebe mal pohvalit (seveda mi brez vaših nasvetov ne bi tako gladko steklo).
USPELO MI JE, pojedli so vse…….kot gostiteljica sm se še sama mogla odrečt zadnjemu koščku.
Sprva me je sicer mal skrbelo, ker je bilo že kupljeno testo mal popokano…sam kasneje zaradi tega ni bilo problemov.
Naredila sem skutine in tiste s kombinacijo pora, pršuta in parmezana.
Vsekakor jih bom kmalu ponovno naredila in dala zamznit.
Skratka….dobre kuharice ste…..se priporočam za take recepte:)))).
Veliko nadaljnih uspeh pri kuhi in peki vam želim.
LPČ
Hej, Mimi!
Za 500 – 600 g skute se mi zdi zelo uporabno “Sveze vleceno testo- delno posuseno za zavitek, burek in gibanico” 300g – od Zita.
Ce je sveze od dneva, dva, je lepo elasticno in se nic ne trga. Ga tudi zamrznem. V zavitku je 6 plasti. Iz njega dobim 18 do 20 pitulic.
Ce le dobim, kupim tega. Ima ciklamen belo vijolicasto vijugo. Imam ga najraje. Seveda so verjetno tiste na lj. trznici se posebej dobre, toda pri nas jih ni.
Mislim, da ima Pecjak samo zrolano. Potem pa je se en x zavitek – 500 g.
Zame so prevelike plasti. Rabis vec skute. Lp Babi
Hvala, Babi, bom poskusila še to.
Tisto sem pa že ugotovila pri prvi peki pitulic, da si s 400 g skute in 500 g testa nimaš kaj pomagati. Odtlej jemljem skoraj cel kg skute, odvzamem samo količino za enkratno večerjo zase. Povečam tudi število jajc. V osnovnem receptu bi za nove kuharice morali popraviti oz. pojasniti, da recept velja za 300 g zavitek testa…
Pozdrav, Mimi
Vipavska in mercatorjeva skuta sta primerni za skutino torto.
Za ostalo (štrudel, pitulice, pehtranova potica) pa definitivno mariborska ali ljubljanska nepasirana skuta.
Enkrat sem se fino nasmolila, ker sem kupila mercatorjevo, pa ni pisalo, da je pasirana in je teklo… , ni se dalo zvijat :(((
Natassa
Hej!
To je lani nekdo razlozil: mislim, da je to skuta, ki se naredi brez dodajanja raznih encimov ali pac kar rabimo za skuto. Priblizno tako, kot bi jo ti naredila, ce bi se mleko naravno skusalo in potem bi to zavrela.
Ne me prijet za besedo, ce ni tocno tako. Saj je nekje post z razlago.
Meni je zelo vsec; ni kisla. Saj je kisla tudi krasna; meni so sploh vse skute dobre. Zanimivo pa je, da ima samo ta skuta napis” albuminska sladka skuta”. Ima tudi malo mascobe. Je v loncku 400 g z modrim pokrovckom.
Narocajo jo bolj malo; je nekoliko drazja od drugih. Lp
Babi,
jaz sem barla da je albuminska skuta pridobljena iz sirotke ki ostane pri izdelavi sira ali navadne “kisle” skute. albuminska se ji reče zato, ker vsebuje pretežno albumine – beljakovine, ki ostanjejo v sirotki, in ki so osnovna sestavina te “sladke” albuminske skute. Tako sem prebrala v eni knjigi, ki jo ima dedi za sir 🙂
LP
Ja, bomo videli kako bo – če boste organizirali kakšno prijetno srečanje v trzinu se bom odpovedala učenju :)), po možnosti ne pred kakšniim kolokvijem, sigurno pridem, če me bo lahko pripeljal kdo iz LJ. Zdaj sem že doma in me malo razvajajo – zdi se mi da me ima še muc rajše 🙂 Hehe, saj ne, vedno me je imel in me ima enako rad 😉 babi, brala sem da je s tvojim mucom nekaj narobe….kaj pa ga muči? Ubošček…..
LP, zala
Hej, Zala!
To ni kuhinja, je medicina:)
Usoda nekaterih kastriranih mackonov je tudi ta, da se jim radi tvorijo v urinu kristalcki, posledicno bakterije in morajo poseci vmes antibiotiki.
Ker je pocutje nihalo, sem jo mahnila v LJ. Tam je bil pregledan kot car –
ultrazkov, RGT in se kup reci. Je pa tudo pod stresom in me zadnje dni nima nic kaj rad. Da ga ne bi toliko spikali, se zdaj mucim, da mu z vsemi mogocimi fintami podtaknem tabletko. Tudi injekcijo sem se naucila dajati, ce bi slucajno vrgel tableto iz gobcka. S psom je veliko lazje. Bil je do vceraj tudi 3 dni na infuziji tu v Kopru (ker ni jedel ne pil). Sedela zraven po uro in pol. Me bodo kar na vet. vzeli, so rekli.
Skratka, veliko posla, zalosti in tudi malo jezice. Njegov brat pa ga stalno vabi k igri in ko se mucim s tableto, cepi zrven, ker se zanj boji.
Zanimivo je to, da imata oba posebno hrano “urinari program” ze od kastriranja dalje; Kim OK, Ginger jo pa fase.
Zdaj ze pridno je in se pred mano skrije v hisico. Gre koncno na bolje.
Zala, to sem ti napisala, ker bos od foha in mogoce bos tudi ti v situaciji, da bos morala dati kaksno injekcijo tudi mucu. Ni nic tezkega.
Ostalim se opravicujem za ta intermezo, je pa tudi to zivljenje.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.