Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice- prosim

Pitulice- prosim

Pozdravljene.

Že dolgo časa se namenjam narediti pituluce….nekam strah me je…ker se mi zdi zapletena priprava…pa še z vlečenim testom nimam izkušenj. No, v nedeljo pa praznujemo…idelalno…da jih enkrat probam nardit.

Zanima me pa naslednje. V načinu priprave je navedeno, da se, potem ko jih narežemo,koščki polagajo v pekač na peki papir tako, da so prerezane strani zgoraj-spodaj.

Tega pa ne razumem, glih najbolje. A se jih potem peče tako, da se jih nareže in položi na peki paprir pa celi prerezani strani.

Prosim…če mi lahko katera pomaga z odgovorom. Že vnaprej hvala.

LPČ

Točno tako, kot predvidevaš. Prav lepo se zapečejo in za bolj realno predstavo si tule oglej še slikice .

Naj uspejo tudi tebi!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej!

Za pitulice kupim vleceno testo( v paketu je 6 listov).Samo naj bo cimbolj sveze, da se ne trga.Tudi ce se malo, das skupaj, se nic ne pozna, ko je peceno.

Ce bos prebrala moj post Buca- pitulice, ti bo jasno, da se ne smes ustrasiti, ce kaj nadeva uide na prt. Kar z zlicko poberi in nafilaj.

Da, polagas po rezu( nastanejo taki krogci).
Iz izkusenj sem se naucila, da je bolje naoljiti pekac, kot dati peki papir, ker le ta zadrzuje vlago in potem spodnja skorjica ni tako lepa.Tudi dlje casa se zaradi pare pece. Saj gredo lepo ven. Ce pa imas silikonski pekac, je idealno. Saj je tudi s peki OK, ce se bojis umazati pekac.

Ne peci jih predolgo, da ne bodo presuhe. 10 minut na 220, potem se kaksnih 25 minut na 180.

Porocaj, kako si zadovoljna in lep pozdrav Babi.

Hej, Vladka! Medtem, ko jaz na dolgo pisem, ti uredis zadevo 1 2 3 in me prehitis, seveda:)) Lep pozdrav iz domovine Babi

Babi, hvala za pozdrave in vračam vroče pozdrave iz tujine :o)

Naj le še dodam, da tudi jaz pitulic ne pečem na peki papirju in se prav lepo zapečejo na malo namaščenem pekaču.

Še enkrat pozdrav vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Joj zdaj ko gledam tele slike, me kar razganja od pričakovanja naslednjega srečanja… A se že kaj obeta?

jaz sem jih pekla in na peki papirju in navadno. oboje je bilo o.k.
vladka,se se spomnis,ko smo te sprasevali po tipicni kuvajtski hrani( recepti)!?? z zalo sva bili prav radovedeni:)) ce ti je uspelo kaj dobiti,bi bila prav vesela !! lp petra

Tudi jaz bom naredila pitulice čez vikend, ker jih delam prvič, bi rada nekaj vprašala. Brala sem recepte in variante za nadeve, pa ne vem če sem pravilno razumela. Osnova je skuta, kaj pa ostali nadevi, se dajo na skuto ali se ena plast skute izpusti in jo zamenjaš z drugim nadevom.
hvala za odgovor in sončen dan želim.

Jaz sem pitulice prvič naredila v nedeljo. Kar v redu so uspele, samo mogoče bi morala dati malo več nadeva – ste me malo prestrašile, kako nadev sili ven in sem zato malo šparala. Za naslednjič pa vem, da bom dala v nadev še malo kajmaka in slanega sira (tako kot za pito zeljanico), da bo malo bolj pikantno. Je pa res to recept, pri katerem lahko daš domišljiji prosto pot … če boste še kakšne variante nadeva napisale, pa tudi v redu!

Na vseh plasteh je skuta (skutin nadev: skuta, smetana, jajca), na tretji plasti so poleg skute še dodatki.
Lp.

Najlepša hvala za vse dodatne informacije in seveda za slikice.

Ve pa ste ta prave mojstrice…..po slikah sodeč…..pa seveda tut Po vaših receptih…..jih je že kar nekaj sprobanih…..

V soboto pa se spravim še na pitulice.

Hvala, še enkrat.

LPČ

Jupiii.. tudi meni so uspele!

Za prvič sem vzela le pol količine testa, namazala sem jih le s skuto in v polovico dodala rozine. Skoraj polovico sem jih pojedla kar sama, ostalo pa dekleti.

Jaz sem skuto kar zmešala z jajci in smetano, malo solila, malo sladkala in dodala en vanilij.

Ker mož ni za “ta sladko varianto” moram poskusit še slane z mesom. Kaj mi priporočate za prvič. V mislih sem imela mleto meso. Bi lahko dala eno plast skute, drugo mesa in tretjo gobic? Pa sploh gre skuta z mesom? Bi morala meso prej malo popražit?

Hvala vam v naprej.

Moram še povedat, da sem se jih pripravljala delat verjetno kar pol leta in mi je žal, da nisem poskusila že prej, saj so glede na to, da testo kupiš pripravljene 1,2,3.

Ko sem delala “mesno” varianto pitulic sem jih polovico naredila z mletim mesom, ki sem ga prepražila na malo čebule ter dodala začimbe, polovico pa sem naredila s porom in tuno iz konzerve (por sem malo podušila in dodala tuno). Čeprav imam drugače rada mleto meso, so mi bile tiste s tuno in porom dosti boljše, ostalim pa tudi. In takrat je padla odločitev, da pitulic z mletim mesom ne bomo več delali.

Meni so pa pitulice z mletim mesom odlične. Skuta se v bistvu sploh ne čuti.
Meso pa seveda prepražiš na čebuli (ali poru) in dodaš začimbe (kot je že napisala m71).

Enkrat se pa moram spravit peč sladko varianto pitulic. Najbrž so tudi dobre, ne 🙂

Ali katera od vas sama dela testo? Vlečeno testo za zavitek je doma zelo enostavno naredit, kaj je pri tem drugače?

Hej! Originalen recept je samo skutina zmes( jajcka, smetana…)
Ker sem ze prej delala razne zelenjavne pite in podobno, sem seveda takoj presla na zelenjavne dodatke.

Z mesom nisem nikoli, ker mi do mesa v tej varianti ni.

Je pa zelo dobro, ce por,jajcevce, gobice, paprike ali karkoli zelenjavnega naredis z malo cisto rahlo popecene kraske pancete ali pa na ze zduseno zelanjavo das malo prsuta. Mislim, da je to veliko okusneje kot meso.

No, vsaj nam je tako vsec. Je pa moznih toliko variant, da vsak zase nekaj pogrunta. Lp Babi

Maša, tudi jaz za zavitek vedno pripravim testo sama in vedno mi uspe, včeraj pa sem ga prvič kupila. Koščki so povsem enaki in ga z lahkoto polagaš enega na drugega.
Verjetno ne bi bilo nič narobe, če bi ga naredila sama, bilo bi še okusnejše, saj bi bilo pripravljeno sveže, verjetno bi se pa kar precej zafrkavala, da bi dobila 6 enakih koščkov testa. Tudi sama sem bila presenečena kako je pravzaprav testo poceni in priprava zelo hitra ter enostavna.

Hej! Za zavitke in struklje delam vleceno testo vedno sama.
Za pitulice pa te enako narezane liste kupujem. Imam jih tudi v zamrzovalniku in skuto prav tako – za nepredvidljive situacije. Prednost je res v hitri pripravi. Lp Babi

Čveka, pitulice so pogruntavščina in pol, tako da nič ne razmišljaj, kar v akcijo! Jaz sem jih delala že velikokrat, raznorazne, z zelenjavo, tuno, gobicami… Ker pa je zdaj toliko sadja pri jiši, sem zadnjič naredila sladke, ene z dušenimi jabolki in rozinami, druge s slivami, oboje je bilo zelo dobro.

Tudi meni so všeč pitulice, toda sedaj delam drugače. Recept sem dobila na SerbianCafe, kjer je tudi lepo narisano, kako se zvija. Nadev daš enak kot v pitulice. Kore kupim pečjakove. Pakiranih je približno deset kor, vsako narežem na tri dele. Vsak del posebej premažem z mešanico vode in olja ter z nadevom , ki ga pripravim iz 500 gr. skute, 4-ih jajc, 1 dcl kisle smetane, malo kisle vode in soli. Koro zvijem najprej kot palačinko, potem pa to palačinko zvijem v krog oz. klobčič. Polagam jih v dobro naoljen pekač. Nadev, ki ostane polijem po vrhu vsakega klobčiča, enako kot pri pitulicah.
Nekako so bolj kompaktne kot pa pitulice, pa tudi zgledajo kot rožice.

Alena, si mislila to gibanico? Mislim, da je bila prav pri temi pitulic nekaj časa nazaj debata okrog izvirnosti opisa postopka. Bane je faca.

To je to verjetno ;-)). Bane je faca res. Pred časom sem tudi jaz že povedala, da delam Babičine pitulice po načinu zvijanja Baneta. Ampak brez toliko olja kot ga on uporablja, seveda.

Hej! Naslednjic bom tudi sama tako zavijala. Torej je v tem primeru ves nadev lepo zavit, kajne?

Dobila sem spet rumeno buco in bom kar v tej kombinaciji.

Sonce, upam, da ne bom na Dolenjsko prisla v pravo zoimo. tako si zelim lepih jesenskih dni in barv:))

Lep pozdrav s se vedno tople obale – 21 stopinj Babi

Masa, jaz sem ze naredila domace vleceno testo za pitulice in je popolnoma vredu. Tudi zvija se lepo.
LP

O, hvala za spodbudo. Res mi večje trgovine za kupljeno testo niso pri roki, sestavine pa. Bom probala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close