Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pitulice-hrana za bogove

pitulice-hrana za bogove

Moram vam povedat, da sem že dvakrat pekla pitulice. Prvič pred tremi tedni za naš “ženski AFŽ” sem jih naredila eno z gobami in eno z bučkami, praženimi na našem štajerskem “špehu”. Zmanjkalo jih je tako hitro, da sem jih komaj uspela poskusit. In rezultat? Vse moje prjatlce so hotle met RECEPT! Včeraj pa je mel moj miško r.d., sem jih pa spet spekla za njegove prjatle. Eno sem naredila z melancanami, eno pa kar s tuno iz konzerve. Spet sem komaj ujela drobtinice, da sem sploh probala, kakšne so. In spet so vsi hotli met RECEPT! Babi, me boš tožila za krajo avtorske pravice, smrk, smrk?
Res, babi, hvala ti za tele tvoje pitulice – kot sem rekla-hrana za bogove, pa hitro narejeno ter tisoč in ena možnost za izvedbo.

Lep dan in kaj dobrega skuhajte!

dejete mi povedat povezavo na recept od pitulic (ne vse debate naprej), da še jaz probam to čudo

He, he Neny, nisi edina. Tudi jaz delim recept okoli kot vizitke. Nazadnje sem jih pekla iz štirih zavitkov, to je cca 80 pitulic. Šle so v trenutku. Še enkrat hvala Babi za ta recept. Saj je samo eden iz njene zakladnice, ampak “zažge” še pa še.

…se strinjam….vsak vikend….ko naše vprašam, kaj spečem….vsi v en glas…PITULICE. Pa za obiske sem jih naredila, pa na martinovanje sem jih nesla….povsod…………BUUUM

Hvala babi !!

Sama se jih še nisem lotila, kljub temu, da sem v živo gledala pripravo na srečanju – Babi je RES mojstrica in bile so zelo, zelo dobre, čeprav je babi rekla, da ni taprava pečica.

V glavnem: naredila jih bom ta vikend, pa me zanima, kaj si dala poleg tune? Kakšno začimbo?

Hvala in lp,
I.

Hej!
Sem prav vesela,da so vam vsec! Sama sem tudi dobila recept, tri leta pridno uporabljala,ga dala naprej vam in ve ga mirne duse razmnozujte.To je tako kot v tistem krasnem filmu Give it forward (Daj naprej!).Tako mi je bil vsec,da sem ga priporocala vsaki mami s solskimi otroki.
Mogoce bom kdaj dozivela,da mi bo kdo ponudil recept in ga bom tako dobila nazaj.:)))
Jaz si s to jedjo olajsam prve trenutke,ko obiski stopijo na vrata.
Menjam nadeve,naredim dan prej in 30 minut preden pridejo,dam v pec.Potem pa se lahko posvetim gostom.
Je pa to Saskin recept in spomin nanjo tako ziv! Lep dan Babi

Veš, Babi, tudi meni je bil ta film zelo všeč in prav zanimivo bi bilo, da pride recept nazaj do tebe – seveda prek kakega drugega kanala, ne prek foruma ;-)), kjer si ga tako na veliko razpršila in osrečila veliko kuharic in seveda gostov. Komaj čakam na oceno prvih mojih gostov.

Še nekaj Babi: zadnjič nisem bila dovolj pozorna, ko si razlagala, da jih pripraviš dan prej. A jih pustiš nerazrezane ali jih daš na pladenj in v hladilnik? Sorry, saj veš, da sem imela malega ob sebi in nisem vsega slišala.

Lep dan,
Ines

Kupila sem tuno z origanom, zdrobila, natrosila na testo in malo posipala z naribanim parmezanom. Samo to. Bilo je res mega!!

Čavči!

Ojla! Jaz sem jih obakrat pripravila en dan prej, razrezala, zložila na pekač, pokrila s krpo in dala čez noč na balkon. Pred pečenjem sem jih potem samo še namazala s kislo smetano in jajčkom. LP Daša

tudi mi jih bomo poskusili za sončekov rojstni dan upam da bo ratalo in bo dobro saj se mi ze cedijo sline ko jih tako hvalite.

Hej,Ines!Tako kot je rekla Dasa(samo jaz jih dam v hladilnik zaradi mackonov-si predstavljas zabavo,ko bi tacala,odvlekla prt in…).
Tudi zamrznem jih kar v pekacu(se surove)ali pa na pladnju,odtalim in v pec.
Jaz jih uporabim tudi naslednji dan,pogrete v alufoliji,kot prilogo za ze k cemu. Lep pozdrav Babi

Hehe Babi, ko si omenila svoje mačkone si me spomnila na na eno zanimivo prigodo izpred 2 let. Mami je spekla nek navaden biskvit, ne vem točno za kaj že, in ko smo odhajali od doma, so bila očitno vrata kuhinje čisto malo priprta in to je v naši odstotnosti zvohala muca, pravzaprav je prej verjetno zavohala biskvit 🙂 in sladkosnedna kot je, se je mirne duše spravila nanj.

In mi pridemo domov in seveda v kuhinjo in jedilnici in kaj zagledamo – muco, ki je z vsemi štirimi čepela v pekaču in veselo in mirno jedla biskvit, nas gledala in se oblizovala :))))) mislila sem, da bo mamo kap!
seveda se še danes nasmejimo, ko se spomnimo na tole in od tedaj naprej so vrata kuhinje strogo zaprta, še posebej če se kaj dobrega speče.
Kaj moreš, toliko smeha, kot ga je bilo v naši hiši na račun muce, spolh ni primerljivo s tem da je čepela sredi biskvita, zaradi mene lahko še kdaj, je res prav zabavno :)))))

lp Zala

Zala,meni sta pa vleceno testo povlekla in si predstavljas,kako je tozgledalo po kuhinji.Sta tako radovedna,da vedno gledata,kaj delam.Jesta samo brikete,se posladkati ju ne morem z nicemer,razen s solato, pokapljano z olivnim oljem.To pa zavohata takoj.Aha,skuto imata tudi rada.
Ker zivim v bloku,sta skoraj strogo hisna muca;vsak vecer se pa lovita po strehah,ki obdajajo teraso.
vedno kaj zabavnega uspicita,znata pa tudi zelo ubogati.Lp Babi

Tale prispevek bi bil skoraj za na “male živali”, ampak sem se morala tako nasmejat ob misli na “biskvitno muco”, da se bom takoj se sama malo razpisala.

Imam dve muci, priblizno 6 mesecev stari, najbrz bi sicer morala reci, da imata muci mene. Nekega jutra pridem po dezurstvu domov, jima natrosim briketkov v cisto prazno skledico in glej cudo: muci vljudno pohrustata vsaka po dva briketka, nato pa planeta nazaj k meni, crkljanju in predenju ni konca. Meni se kar milo stori in si mislim “ubogi pikici, tako sta bili osamljeni, da jima je vec do crkljanja kot do hrane.”

Sentimentalna misel se je razblinila v dim, ko sem cez cas odkrila, da sta muci v kartonski skatli s specerijo, ki sem jo prejsnje jutro “pozabila” pospraviti, odkrili novo, se neodprto vreco briketov; razgrizli sta plastiko in si veselo sami postregli.

Ni kaj, muce te naucijo pospravljat, pa se neizcrpen vir zabave in dobre volje so..:))

pozdravcek,

proxima

Punce – tudi jest prebiram vaše recepte!

Tako se mi vedno cedijo sline. Vaša srečanja zvenijo tako božansko, da me mika, da bi se vam naslednjič pridružila. Je kakšna vstopnina v tej vaši mafiji? Tako mi je všeč, ko se že vse med sabo poznate 🙂

Pa, če še jest pristavim eno vprašanje – zadnjič sem imela obisek – veliko obiskov – 20 ljudi in sem spekla med drugim – pitulice seveda. Nisem vedela kako naj naredim, da bodo sprot lahko jedli, pa sem jih spekla dopoldan in potem na mizo dala mrzle. Menda so bile dobre – jest sem dobila samo ostanek ene (naredila sem jih z na špehu popečenim porom in po vonju meni ljubše – na špehu popečena rdeča paprika in čebula). Na pekač gre ena runda – to je 9 pitulic. Če hočem torej za vse pripravit tople – lahko cel večer samo pečem, oni pa se postavijo v vrsto, hehe. A bi lahko na primer jih kar 20 naenkrat zavila v alufolijo in malce pogrela v pečici? Na koliko stopinjah, koliko časa? Imam še sto vprašanj za vas in, če me boste sprejele medse, bom tudi sama prispevala kakšen svoj zakladek 🙂

Hej,zacetnica!

Jaz bi ti za goste svetovala tako: meni gre v originalen pekac od pecice kaksnih 12,lahko jih malo stisnes drugo k drugi in rastejo bolj navzgor(se bolje).Nekaj jih das v drugi pekac in takoj,ko so prve pecene,das druge.

Vse to lahko pripravis dan prej in cakajo v hladilniku. Nakaj jih speci ze takoj in drugi dan zavijes v alufolijo in v ze toplo pecico (od peke dveh protvanjev) das pogreti tiste ze prej specene. Sem malo cudno napisala;upam,da si vseeno razumela. Tako: pol jih samo pogrejes,pol pa
sveze,saj se specejo hitro.

S papriko so tudi krasne.Moja sedanja varianta je:por.rdece in rumene paprike,melancane,tudi rukula. Oljke ne skodijo.
Komaj cakam sezono gojenih in divjih spargeljnov,krasen nadev.
Sicer je dobro z marsicem.

Drugace jih sama pogrevam na kaksnih 100 stopinjah na ventilatorski nacin.Kako dolgo ne bi vedela,kar pogledam in vidim,ce je dovolj.

Poleti jih pa jemo kar mrzle.Moji si celo vodoravno prerezejo in vtaknejo
vmes kaksno rezino na zaru pecenega jajcevca,bucke in paradiznik.
Ker skoraj vsak dan imam mesanico na hitro popecene zelenjave v voku,jemo k temu kar mrzle.

Upam,da sem kaj pomagala. Lp Babi

Hvala babi!

Ob tvojem pisanju me prevzema čas vse zelenjave, ki je sama sploh ne zauživam. Sem kmečke sorte otrok, ki je navajen bolj prekajene sorte zelenjave. Me pa mika in sedaj poskušam. Zadnjič sem naredila en namaz z zeleno – ki sem ga seveda našla na tem forumu in bila sem očarana.

Torej – bom še sodelovala z vami:-)))))))))))))))))9

Hej,zacetnica!
Veckrat razmisljam,zakaj na kmetijah,kjer zraste toliko zelenega,manj pogosto uporabljajo zelenjavo.Tisti,ki pa imamo samo majhen vrticek,bi jedli zelenjavo kar naprej.Da ti ne povem,kako se to pzna v denarnici!
Moja nona,ce ni bilo drugega,je skuhala perje rdece pese.Mislim,da uzivamo tudi razne plevele,tu na Primorskem.:))

Mogoce je bil recept za namaz iz zelene moj,enega sem napisala.Tudi jaz ga imam rada.
Za osvojitev zelenjave je najhitrejsa pot,da recimo paprike,por…
malo popeces na slanini. Bos videla,kaksen okus! Lep pozdrav Babi

pred cca 1 mesecem sem jih naredila s cebulno travo /kupljena mlada cebula/…pa veliko mete /takrat je bila sveza se na vrtu/..!! odlicno!! lp petra

poskusila sem t udi s kvasenim testom . the best!! lp petra

Se nisem prijavila, zato zvezdica…
Toliko sem že prebrala o pitulicah, da sem jih, dieta gor ali dol morala narest. In smo v soboto zvečer zmazali vse. Delala sem jih bolj na pamet, pa so kar uspele, očitno sem dovoljkrat prebrala, kako to gre. A ni Babi enkrat napisala, da meša sestavine s kuhalnico? Sem upoštevala in res je nadev ostal lepo kompakten in ni nič lezel ven. Finta je po mojem tudi v tem, da imaš dovolj oster nož. Če moraš žagati, res ne more biti lepo…
Aja, delala sem čisto navadne, samo z dodatkom sira, ki je bil ravno v hladilniku. Mož, ki ne ve ničesar o dodatnih variantah, je pohvalil, pa takoj rekel, da bi bilo še boljše s pršutom…:))

Lepo se imejte, punce!

Hej,Mina! Fantom res prija prsut zraven ali dobra kraska panceta.Naslednjic poskusi zdusiti na olju in panceti(prsutu) por.Pocasi,da se ne bo zgalo in lepo zadisalo.Pa daj na zadnjko plast se to.Tako sem jaz zacela spreminjati osnovni recept.Potem glede na okuse se drugo.
Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close