Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pita z bučkami

pita z bučkami

Hojla!
Dobro da je danes petek. Ne vem zakaj mi je ta teden takoooo zelo dolg.
Sedaj pa k stvari. Rada bi naredila pito z bučkami. Zadnjič sem jo jedla na zabavi za rojstni dan, bila je božanska. Ali ima kdo recept?
Hvala!

BUČKE ALI BUČO (ca 1 kg) naribaš na repo, posoliš in pustiš stati ca 30 min, ožameš. Na malo olja prepražiš čebulo, peteršilj, dodaš ožete bučke in še malo dušiš ( da izhlapi čim več vode). Ohladiš. Hladnim dodaš 2 -3 cela jajca sesekljan peteršilj, 20-30 dag ribanega sira in malo drobtin- po potrebi.
Jaz dodam še 2-3 stroke stisnjenega česna.

Maso streseš v namazan in z drobtinami posut pekač, na vrh daš nekaj kosmov masla ( lahko tudi malo sira), pečeš na 180-200 ca 50-60 min ( odvisno od višine oz. debeline mase oziroma velikosti pekača).
Odlična je topla, pa tudi hladna..

Enkrat sem poskusila tako, da sem iz beljakov posebej stepla sneg in vanj vmešala ostalo maso.Res pride malo bolj rahlo.

Z isto maso laho narediš tudi zavitek (štrudl) z vlečenim ali listnatim testom,
skratka, variant pe pa še.

Hvala, to delam tudi jaz.
Ampak ta pita je bila res prava pita, testo skoraj podobno kot za jabolčno pito. Nadev pa je bil z bučkami in paradižnikom.
Recept je bil baje objavljen v reviji Lisa ali Liza(revije ne poznam).

Jaz naredim pito z buckami in skuto:

Bucke narezem na rezine, posolim in pustim, da spustijo vodo. Ta cas zmesam 1 jajce z 0.5 kg skute, malo kisle smetane, soljo in malo petersilja. V pekac polozim vleceno testo, tako da malo gleda cez rob, na to nalozim v vec plasteh bucke in skutno zmes, na vrhu pa pokrijem se z eno plosco testa in cez to plosco zapognem robove, ki so prej viseli cez pekac. Premazem z jajcem in pecem 30min na 200 C.

To ni cisto prava pita, ker uporabljam vleceno testo, ampak meni je tako boljse, kot pa ce bi delala pravo krhko testo za pito. Vcasih dodam v filo se sunko, vcasih pa kaksno drugo zelenjavo (npr. mlado koruzo, spinaco, melancane, itd).

MetaA: sem ravno prebrala, da isces nadev z buckami in paradiznikom. Na kulinariki je en fini recept za zelenjavno zlozenko, ki ni cisto taka pita, kot si napisala, ampak mogoce ti bo vsec:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close