pita ob piti v enem grafu – excel 2010
Zna kdo narediti graf z dvema pitama in eno legendo vmes? Želim si narediti primerjavo (istih) podatkov za dve različni leti, pa bi mi prav prišlo, da sta obe piti v istem grafu, ker bi bile razlike tako bolje razvidne. V starem excelu se je to dalo narest z wizardom, v 2010 pa ne znam… prosim, če ima kdo kako idejo…
Živjo,
Ajda, če podatki niso neka skrivnost, jih lahko pripopaš v priponko tukaj in se mogoče malo sam poigram.
A iščeš takšno rešitev (Pie by Pie) ? A tole kaj pomaga ?
LP,
12thDNAStrandActive
ja, saj niso nič posebnega podatki. kot bi bili:
2003 2010
a 1 1,5
b 4 2
c 3 3
d 1 0,5
e 2 5
f 1,5 2,5
g 4 5
in jaz bi rada, da mi podatke za leto 2003 prikaže v svoji piti, podatke za 2010 pa v svoji piti. vmes pa naj bi bila legenda (a, b, c, d, e, f).
tisti prvi link, ki si ga pripel sem tudi sama že našla in z njim ne vem kaj vse delala. ja, gre za klasično pie by pie, težava je v tem, da v primeru, ki ga ta link navaja so podatki le za 4 elemente (a, b, c, d), jaz pa bi jih rada za 7 (a, b, c, d, e, f, g). To se ne da enostavno spremeniti tako, da zajameš vse (nove) podatke (vseh 14 torej), ker potem poruši shemo prikazovanja. Določiti moraš nekako tudi to, kateri podatki bodo v prvi piti in kateri v drugi, kar kot razumem naj bi se naredilo v Chart tools, nato Formatu, nadalje Format selection, da določiš na novo do “split series” in tu ne znam naprej, ker kakršnokoli razdelitev naredim, mi naredi narobe. Ne znam določiti to, da mora zajeti vseh 14 podatkov in da jih mora razdeliti tako, da bo v prvi piti 7 podatkov, v 2 pa preostalih 7.
Saj ne vem, če sem razumljivo napisala. Če morda lahko pomagaš, bom zelo vesela. Hvala!
Lahko narediš tako:
(sicer tvoj problem ne bo rešen tako kot bi ti rada, a recimo)
Prvo narediš prvi tortni graf, legendo naš recimo na desno stran. Vse skupaj označiš (Izreži-in-Prilepi) in si prilepiš v Slikarja (Paint). Shraniš v BMP pod imenom, ki si ga izmisliš. Nato narediš isto, da dobiš drugi tortni graf in tudi to shraniš v prej omenjenem formatu pod drugim imenom. Sedaj pa v Slikarju toliko časa premikaš (in režeš), da dobiš samo drugi tortni graf – brez legende, naslova,… Sledi Ctrl+C tipka, nato pa odpreš prvi tortni graf z legendo na desni strani (recimo, če bi jo rada tam imela) in nato pa narediš malce prostora horizontalno za tvoj drugi tortni graf, ki ga imaš trenutno v predpomnilniku. Ko imaš dovolj prostora pa Ctrl+V tipka, potem pa samo drugi tortni graf premikaš proti legendi, ki pa je sedaj na tvoji levi strani. Pogledaš, da je razdalja približno enaka (1TG-Legenda-2TG) – horizontalno in vertikalno in to je to.
To je možna rešitev, če podatkov ne boš več spreminjala oz. v ta graf ne boš več dodajala novih podatkov (>14) ali pa spreminjala obstoječih.
LP,
12thDNAStrandActive
Forum je zaprt za komentiranje.