Pita iz kutin in hrušk
Recepta na internetu nisem zasledila, lahko pa ti pomagam s sestavinami za testo… če si oddajo gledala bo verjetno to dovolj?
450 g moke
250 g masla
6 jajc
1 pecilni prašek
100 g sladkorja
1 vanili sladkor
———————
To je res vse, kar imam, ker sem hčero prosila, da mi le prepiše sestavine na koncu oddaje…
Prijeten večer!
Vladka
Menda so te oddaje shranjene v arhivu RTV in dostopne na njihovi spletni strani. Sama ne obvladam, ker imamo še internet na impulze, slabo linijo, (zaenkrat) slab star računalnik, z novejšo tehnologijo menda gre. Mogoče se ti splača pobrskati na njihovi spletni strani in si lahko še enkrat ogledaš.
Mimogrede, pita iz kutin in hrušk mora biti dobra in receptov za kutine ni prav veliko, za jest pa tudi niso. Tako da če kdo najde, se priporočam za celoten recept tudi za tiste, ki oddaje nismo gledali :-)))
LP Mimi
Pozdravljene!
Upam,da bom lahko malo pomagala:pri sestavinah za testo,ki jih je gospa Vladka že posredovala,manjka še malo soli,maslo ali margarina,pa stopljena.Iz sestavin ugnetemo testo,ki naj v hladilniku počiva vsaj pol ure.
V tem času zrežemo 4 kutine in 4 hruške na enakomerne krhlje,ki jih v vreli vodi z dodanimi tremi žlicami sladkorja malo prekuhamo.
Potem skuhamo puding z okusom vanilije(po navodilu,ki je na vrečki).
Iz hladilnika vzamemo testo,ki ga na pomokani površini razvaljamo v velikosti pekača,damo v pekač in ga ob robovih malo zavihamo.
Čezenj prelijemo še vroč puding,po katerem simetrično zlagamo eno vrstico odcejenih kutin,eno hrušk vmes malo razmaka,pa zopet kutine,hruške,..
Za lepši izgled pite,pa v prostor razmaka in vse ob robu pekača zložimo eno ob drugi robidnice(maline).
Tako pripravljeno pito damo v prej segreto pečico in pečemo približno 40min.
Želim,da bi vam pita uspela in teknila
Nevica.
Nad izdelkom razočarana 🙁
Sicer sem uporabila le jabolka, a mislim, da tu ni povezave z mojim neuspehom… testo ima izrazit okus po jajcih… kaj bi to bilo lahko narobe??
Se bojim, da pite ne bom “prodala” našim doma :-((
Lepo nedeljo s sladico ali brez 😉
Vladka
Ja, tudi sama imam to v mislih. Sicer je pa bilo malo bolje, ko se je pita popolnoma ohladila in smo jo polovico kar pojedli. Morda pa jo jutri le pojemo celo do konca 🙂 Le tisto testo, malo debelejše ob robovih, sem odrezala stran, ker tam se res najbolj občutijo jajca.
Lahko noč!
Vladka
Jaz sem dala le jabolka, ker drugega nisem imela, puding pa tudi gre lepo zraven. Mene je ravno ta puding vmes premamil, da sem šla delat pito. Jaz bom zagotovo še ponovila, le osnovo bom res vzela drugo, čeprav tistih pravih pit še nisem delala… premišljujem tudi o osnovi od skutinih ledenih kock…
Lep dan!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.