Najdi forum

Pita bread

Iz pisma v prevodu citiram kako narediti izraelske lepinje :
recept pa še ni preizkušen z moje strani

1250 g moke
45 g kvasa
več ali manj 350 g vode
11/2 žličke soli
11/2 žličke sladkorja

Vse sestavine zmešamo skupaj, na roke, potem pustimo počivat 20 minut, potem oblikujemo lepinje in jih pri 250 C, 5 minut pečemo……..
Kolegica piše, da je poskusila in ji je uspelo…..bilo je dobro….

Drugače pečejo tam mamce na odprtem ognju tako, da ima pečica dva dela pol je tam kjer kuri na polovici je vrteči krožnik, ki gleda ven, na ta krožnik mamce polagajo kruh in kakor hitro oblikujejo tudi obračajo, potem ko naredi krog (kruh), ga vzame ven……..to je božansko jaz sem kar hotela obsedeti ob taki mamci in jesti en pita bread za drugim…..

Bom pa drugič še pripisala iz moje knjige Izraelskih receptov kako narediti kaj….po njihovo tudi falafel.

P.S.Hvala sem si pogledala recepte….bomo preizkusili.

P.S.1: Kot šotorija, ko nam je gledal falafl že iz ušes, ker smo ga jedli non stop, so nam servirali sledečo kombinacijo pita bread, pomfri in zelenjavo……no kaj dobiš, če se upreš…ha ha ha

Kaj pa če imaš električno pečico pečeš tudi 5 min na 250C?
In kaj se je zraven isto pleskavica kot pri nas?

Glej pod temo avokado le nekaj tem nazaj, lahko jo ob strani zarežeš ne cele kot lepinjo le toliko, da dobiš žepek in napolniš s dobrotami kot sendviče, drugače pa Izrelci oz. tudi ostali arbski svet uporablja za falafl- to so pohane krogljice iz čičerike, notri pa si dajo potem poljubno še humus, ocvrt ktompir, malancane, pečene bučke, zelje, izraelsko solato……..tako, da je to najbolj zdrav junkfood kar ga poznam, to prodajajo na stojnicah ali kafičih in jejo to na tone……

peka- čas velja za pečico…..tam traja en krog 1-2 minuti…..blo je tako za opis……

Poglej si tudi pod temo falafel nekaj vrstic spodaj za kaksno idejo.

Kroki,hvala lepa,bom presenetila zeta,bo spet paf! Vnuk bo sicer kaj komentiral,ker ima vedno natancno predstavo o hrani.Ursa se verjetno spomni,kako me je masiral zaradi cimetovega peciva.Z njenim in danskim receptom smo stvar uspesno spekli.
Ursa,v soboto sem dobila H.P.Vceraj zbrano brala v postelji.Vnuk jo tudi pozira. Lep pozdrav obema Babi

Zraven pitabread in falafla naredi še Izraelsko solato….je obvezno servirati zraven
za 4 osebe potrebujemo:
2-4 kumare
4 v. paradižnike
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
1 mala čebula
2 ž. olivnega olja
sol, poper
1 žlica limoninega soka
vse drobno nareži in zmešaj skupaj

Ampak še vedno me zanima na koliko stopin naj to stvar pečem v električni pečici?

250 C kot je napisano……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close