Najdi forum

Pisvki kvas

Zanima me, ce kaj poznate pivski kvas – mate kaksne recepte, ideje, predloge?! Zakaj sploh je vse dober? Hvala!

Moram reči, da ne razumem čisto dobro, kaj bi rada še delala iz pivskega kvasa – uporablja se ga namreč za vse vrste kvašenega (sladkega in slanega) testa – torej – kruh v vseh oblikah, peciva z nadevi in brez, slane pogače in peciva …

Dodaja se ga zaradi velike vsebnosti B vitaminov tudi v vegetarijansko hrano, vendar naj ti o tem več pove kdo od stroke.

Kaj pa še ??? A si morda imela kaj drugega v mislih?

Vsebuje veliko vitaminov skupine B, zato je dober za živce in kožo, nohte, lase. Lahko se kupi pravi sveži kvas v narezanih koščkih (vendar ga je težje dobiti, zamenjale so ga Fala kocke). Nekateri ga jedo kar tako. Prodajajo ga tudi v prahu oz. granulatu v škatli (suhi pivski kvas). Na škatli oz. priloženem listku imaš natisnjeno kar nekaj namigov.
V glavnem se naredi napitek. Najprej sem mislila, da bom lažje popila, če tisti 2 žlici zmešam samo v 1/2 dl vode, vendar sem kasneje uvidela, da mi je lažje popiti manj močno mešanico v 2 dl ali več vode. Menda ga nekateri pijejo za žejo…
Na škatli piše, da ga lahko mešaš v jogurt ali juho. Nekje drugje sem prebrala, da so bolnim otrokom mešali pivski kvas v zelenjavno juho, da so jim obogatili prehrano.
In še ena možnost: kapsule ali tablete. V lekarni prodajajo tablete neke nemške firme, veliko pakiranje, tablete vsebujejo v glavnem samo komprimirani suhi pivski kvas.

Mislim, da ste dragi moji malo zamešali med pivskim in pekovskim kvasom. Tisti o katerem se sedajle pogovarjate samo napihuje želodčke, tisti , ki pa vsebuje vse sorte vitaminov in je na vso moč zdrav, je pa navaden pivski kvas – zanikrn na izgled, zelo zanič za jest – ampak zdrav. Kupite ga pa v trgovinah z zdravo hrano in v lekarnah. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close