Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piškotna rolada

piškotna rolada

lp!

Zanima me racept za piškotno rulado.namaže se z marmelado!
Anja

Jaz poznam recept za piškotno rolado, ko se namaže s kokosovim nadevom, “testo” pa je iz piškotov in čokolade, pa nič pečenja. Če te zanima, povej, ti jo bom napisala.

men povej, me zanima,….

pa še men
l.p.

Ne vem prav natančno iz glave, ti sporočim jutri. Obljubim.

Piškotno al biskvitno?
Če je biskvitno je to to; 6 jajc, 18 dag sladkorja, 15 dag moke.
Najprej rumenjake in pol sladkorja penasto vmešaš. Dodaš sneg iz beljakov v katerega si dala preostalo 1/2 sladkorja. Previdno vmešaš še moko in zliješ na pekač obložen z peki papirjem. Pečeš 10 min na 180C. Še toplo z peki papirjem vred zviješ. Ohlajeno odviješ, odstraniš papir in namažeš z marmelado.
Lahko pa papir takoj odstraniš in zaviješ v bombažni serviet.

Upam, da sem kaj pomagala!

Evo recept:
20 dkg sladkorja, 2,5 dcl mleka (oz. po potrebi), 2 vaniliji, 2 žlici kakava, jedilna ali mlečna čokolada ali 10 dkg kakava – vse skupaj skuhaš in ohladiš. Ohlajeno preliješ na mlete piškote (1/2 kg piknik) in zamesiš gladko testo. Razmažeš na oljnat papir ali najlon (pomagaš si tako, da si prste večkrat zmočiš z vodo, da se ti ne sprime ) in namažeš z nadevom.
nadev: 20 dkg kokosa, 1 jajce, 20 dkg sladkorja v prahu, 1 maslo zmehčano (jaz dam malo manj) – vse skupaj zmiksaj.
Rolado močno zavij kar v oljnat papir in daj v hladilnik. Narežeš na tanke kose.

oj!

Zanima me Silvana če se testo ne straga če ga zviješ in potem nazaj odviješ?
Anja

Jaz običajno prevrnem pečeno ploskev na pult na kateri imam serviet, odvijem papir in biskvit skupaj s servietom zvijem dokler je toplo in ponavadi ne poči. Je pa vse odvisno od količine moke. če je moke v testu preveč poči in če je preveč pečena ravno tako. Jaz jo pečem toliko da je glih na meji med rumeno in rjavo.
Ko se ohladi jo pa namažem z marmelado in ponovno zvijem.
Meni ne poka.
Upam, da bo uspelo.

Se moj nasvet pri piskotni ruladi.
Ce das v testo se zlicko olja,se ne lomi.Jaz zavijem v dobro ozet prtic in odvijem.Potem se lepo rola.Pecem 8 minut.Ce je rob kje prevec zapecen, ga gladko malo odrezem.Rezine rezem posevno,pridejo vecje.
Ce pa moko zamenjas s 6 ali 7 dag mletimi orehi in ostalo kolicino v rumu namocenimi piskotnimi drobtinicami,je tudi zelooo dobro.
Naredi krasno rulado Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close