piškotna rolada
Piškotno al biskvitno?
Če je biskvitno je to to; 6 jajc, 18 dag sladkorja, 15 dag moke.
Najprej rumenjake in pol sladkorja penasto vmešaš. Dodaš sneg iz beljakov v katerega si dala preostalo 1/2 sladkorja. Previdno vmešaš še moko in zliješ na pekač obložen z peki papirjem. Pečeš 10 min na 180C. Še toplo z peki papirjem vred zviješ. Ohlajeno odviješ, odstraniš papir in namažeš z marmelado.
Lahko pa papir takoj odstraniš in zaviješ v bombažni serviet.
Upam, da sem kaj pomagala!
Evo recept:
20 dkg sladkorja, 2,5 dcl mleka (oz. po potrebi), 2 vaniliji, 2 žlici kakava, jedilna ali mlečna čokolada ali 10 dkg kakava – vse skupaj skuhaš in ohladiš. Ohlajeno preliješ na mlete piškote (1/2 kg piknik) in zamesiš gladko testo. Razmažeš na oljnat papir ali najlon (pomagaš si tako, da si prste večkrat zmočiš z vodo, da se ti ne sprime ) in namažeš z nadevom.
nadev: 20 dkg kokosa, 1 jajce, 20 dkg sladkorja v prahu, 1 maslo zmehčano (jaz dam malo manj) – vse skupaj zmiksaj.
Rolado močno zavij kar v oljnat papir in daj v hladilnik. Narežeš na tanke kose.
Jaz običajno prevrnem pečeno ploskev na pult na kateri imam serviet, odvijem papir in biskvit skupaj s servietom zvijem dokler je toplo in ponavadi ne poči. Je pa vse odvisno od količine moke. če je moke v testu preveč poči in če je preveč pečena ravno tako. Jaz jo pečem toliko da je glih na meji med rumeno in rjavo.
Ko se ohladi jo pa namažem z marmelado in ponovno zvijem.
Meni ne poka.
Upam, da bo uspelo.
Se moj nasvet pri piskotni ruladi.
Ce das v testo se zlicko olja,se ne lomi.Jaz zavijem v dobro ozet prtic in odvijem.Potem se lepo rola.Pecem 8 minut.Ce je rob kje prevec zapecen, ga gladko malo odrezem.Rezine rezem posevno,pridejo vecje.
Ce pa moko zamenjas s 6 ali 7 dag mletimi orehi in ostalo kolicino v rumu namocenimi piskotnimi drobtinicami,je tudi zelooo dobro.
Naredi krasno rulado Babi
Forum je zaprt za komentiranje.