piškotki- nekaj vprašanj o peki in še čem
Spoštovane in spoštovani,
Pripravljam se na obšežnejšo peko piškotov. V načrtu imam na teden speči dve vrsti piškotov, jih nekaj dati v sprotno porabo, ostalo pa shraniti do Božiča oz. do Silvestra.
Zanima me, koliko časa piškoti ostanejo sveži, oz. ali je kakšna sestavina bolj delikatna in se zaradi nje pecivo hitro pokvari? Nameravam speči
Čokoladne zvezdice z mandlji ( letošnja Božična Lisa), Marcipanove venčke z malinovim želejem (tudi Lisa), in mogoče še Čokoladne piščali (tudi taista Lisa). Pa še nekatere druge, za katere sem prepričana, da držijo brez problema.
Mislite, da bodo ti piškoti zdržali toliko časa, no, seveda, če jih ne bomo prej pohrustali ; )
Glede peke teh Čokoladnih zvezdic z mandlji pa v receptu piše, da jih je pred pečenjem za 20 min postaviti v zamrzovalnik. Je to nujno potrebno? Ne vem namreč, kako naj cel pekač piškotov spravim v naš mini zamrzovalnik… V DR. Oetker pa pri zelo podobnem receptu ( Cimetove zvezdice- beljakovo testo, mandlji…) piše, da jih je treba hraniti v kartonasti škatli, o prejšnjem zamrzovanju pa nič ne piše.
Ali katera ve, zakaj v kartonasti, kaj bi bilo narobe, če bi jih dala v pločevinasto?
Joj, vem, ogromno vprašanj, ampak nimam koga drugega vprašat.
Hvala za vse morebitne odgovore.
Lep pozdrav
AnaP.
Mislim, ampak sam mislim, da je to dajanje v zmrzovalnik mišljeno, da se ti ne skrči testo oz. ne razleze……. priporočam, da narediš eno rundo, daš v zmrzovalnik in potem spečeš vmes še druge vrste in tako postopoma pečeš runde…….ko vzameš iz zmrzovalnika, te daš v peč druge pa v zmrzovalnik, ki še niso bili tam…..
Jaz osebno hranim piškote v plastičnih posodah, ki dobro tesnijo.
Mislim, da ni panike zaradi kovinske….
koliko jih pa želiš spečt, da rabiš več časa ?
V petih večerih jih spečeš tudi 18-20 kg ali več……15-18 vrst……vsak iz drugega testa, različnih sort……1 pečica in 1 pladen
Pri nas jih Božiča več ne moremo vidt……….ker jih imamo dost…..siti……
Forum je zaprt za komentiranje.