piškoti s 3-letnikom
Ja, obstajajo otroške knjige z recepti, sem videla, vendar ne vem naslova. V knjižnici bodo vedeli in tudi pokazali.
V Cicidoju, Zmajčku so tudi recepti za pripravo z otroci, vsaj pred tremi leti, ko smo imeli še predšolske otroke, so bili.
Sicer pa – navadno piškotno testo je zagotovo v redu, ostalo je stvar domišljije. In tvoje pripravljenosti za pomivanje kuhinje, hehe.
Za tole testo garantiram, da je dobro:
1/2 kg moke, 1 pecilni
20 dag sladkorja, vanilin sladkor
20-25 dag masla
2 jajca
V skledo vsuješ moko s pecilnim, gor zrežeš in s prsti med moko zdrobiš maslo. Dodaš sladkor in jajca, na hitro pogneteš v testo. Naj se ne segreje preveč. Vsaj za 1/2 ure v hladilnik, lahko poljubno dolgo več. Potem pa – lahko valjaš in z modelčki izrezuješ (pomagaš si s peki papirjem, iz hladilnika jemlješ manjše količine), lahko delaš kekse na mesoreznico, lahko delaš kekse na testomat, lahko preprosto odtrguješ koščke in delaš kroglice.
Dodatki in variacije: lahko dodaš cca 10 dag kokosove moke, imelo bo nežen okus po kokosu, a bo še vedno krhko.
Jaz sem našim manjšim otrokom dala svoj kos peki papirja, na svojem sem jim razvaljala nekaj testa, potem so sami izrezovali. Dajala sem jim tudi odrezke od mojega izrezovanja, gnetli so med prsti in delali kot s plastelinom, figurice ipd. Lahko tudi skupaj krasite piškote, npr. mrvice, marmelada, sladkorni led… Veliko veselja, veliko pomivanja. Če bi bili moji še enkrat majhni, bi to počeli še desetkrat več.
Uživajte, otroci so prizanesljivi kritiki glede receptov, kakor koli bo, bo krasno.
Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.