Piškoti-pomoč
Prosim vas za mnenje. Spekla bi piškotke in sicer žepke z marmelado. Ker se mi zdi, da so najboljši čisto sveži, jaz pa malo časa za peko tik pred zdajci, me zanima, kako naj stvar izvedem?
1. Ali lahko te piškotke pripravim, jih naložim na pekač npr. dopoldne in nato spečem zvečer oziroma naslednje jutro?; in kje naj piškote hranim vmesni čas?
2. Če to ne gre, kam naj jih shranim, da bi ostali čim dlje sveži, v škatlo, ali raje v polivinil vrečko, ali kaj tretjega?
Vem, da mi boste prav svetovale, ker ste krasne kuharice!!! Lep pozdrav in lepo se imejte!!
Pri nas navadno nise zdržali več kot 4 dni, ker je povpraševanje preveliko (sami sladkosnedi).
Jih pa shranimo v veliki skledi. Nepokrito.
Upam, da imava obe v mislih isti recept. To je 750 g moke, 500 g margarine, 1+1/2 sadnega jogurta.
Iz te mase pride ogromno piškotov. Na koncu jih je potrebno povaljati v mletem sladkorju.
Sama navadne piškote vedno hranim v kovinski škatli pokriti z pokrovom. Tega so me navadili še stara mama. Vendar je za krajši čas primerna tudi papirnata škatla. Obložena z čistim papirjem. Kadar je kriza uporabim kakšno lepo škatlo od čevljev, ki jo znotraj oblečem za aluminij folijo in čistim belim papirjem.
Mislim, da vrečke za hranjene piškotov niso primerne, ker se v vrečki lahko piškoti mehansko poškodujejo.
LP Mateja
Forum je zaprt za komentiranje.