piškoti “pariške rožice”
Pozdravljeni,
pred kratkim sem kupila en paketek piškotov z imenom pariške rožice (piškoti, ki jih pečejo pekarne in so v tisti plastični prozorni embalaži). Bili so kar dobri, pa bi jih rada sama naredila.
Zgledajo pa kot eno spečeno testo, izrezano z modelčki v obliki rože in oblito s čokolado ter posuto z mletimi lešniki.
To ni enako receptu za pariške rože, ko je en nadev…
No, prosim za nasvet, kako naj naredim to testo (verjetno so tudi lešniki not) ali pa vsaj za kakšno dobro testo z lešniki, ki bi se ga potem dalo rezat z modelčki?
Najlepša hvala za odgovor.
Ta recept sem našla med enimi zapiski, vendar ni prezikušen z moje strani. Bodo še druge povedale svoje izkušnje.
PARIŠKE ROŽE
Testo:
30 dag moke
4 rumenjaki
15 dag margarine
3 žlice mleka
3 dag sladkorja
1 dag kvasa
Nadev:
sneg 4 beljakov
24 dag orehov
30 dag sladkorja
Vse sestavine morajo biti ogrete na sobno temperaturo.
Moko presejemo, dodamo rumenjake in margarino.
V lonček damo kvas, mleko in sladkor ter pustimo nekaj časa stati. To dodamo moki, margarini in rumenjakom ter umesimo testo. Testo pokrijemo in ga pustimo stati, da vzhaja.
Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor in nato še orehe, vse skupaj previdno premešamo.
Vzhajano testo razvaljamo na prst debelo in ga namažemo z nadevom. Ko smo ga namazali, ga od vsake strani proti sredini zvijemo, tako, da dobimo na sredini dvojni zvitek, ki ga nato narežemo na kolobarje.
Pekač namažemo z margarino in pečemo tako dolgo, da dobi pecivo lepo rumeno barvo.
Kot je rekla Kresnica, mislila sem na čist navadne piškote. Tako ime je bilo na škatli od teh piškotov pa sem upala, da jih je kdo kupil pa ve za kaj gre.
Bom pa naredila tudi take pariške rožice, tako da sonce rumeno, hvala za recept. V bistvu se je tudi moja babica spomnila, da je to včasih delala in da je bilo dobro, pa se ne spomni recepta, tako da bom te pariške rože prav zanjo naredila.
123 in jzst- se mi zdi da tako, kot jih vi naredite zelo lepo zgleda, tako da bom verjetno te dni kar imela dela s temi pariškimi rožami na en ali drug način:)
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.