Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piškoti iz ovsenih kosmičev

Piškoti iz ovsenih kosmičev

Pozdravljene…

Ne najdem recepta za piškote iz ovsenih kosmičev? Mi ga lahko, prosim, katera napiše, ker bi ga zares nujno rabila…

Hvala, hvala…

Tan

Ola !

En recept je v bazi receptov. Poglej, če je ta pravi.

Lp, Maja

Živjo,
ne vem sicer kateri je na forumu, jaz imam tega-piškoti so pa super.

NAJBOLJŠI PIŠKOTI IZ IOWE

1 lonček margarine
1 lonček rjavega sladkorja
2 jajci
2 lončka moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1/2 žličke soli
2 žlički vanilin sladkorja
2-3 lončke ovsenih kosmičev

po želji dodaš še:
1 lonček kokosove moke
1/2 lončka rozin
koščki jedilne čokolade, sesekljani orehi, lešniki, mandeljni, naribana jabolka…..

Kremasto margarino, sladkor zmešaj z jajci. Presej skupaj moko, pecilni prašek, sodo in sol. Dodaj, vanilin, kosmiče…
Na pekač, ki ga ne namastiš, spusti kupčke, ki si jih oblikoval z žličko. Med kupčki naj bo dovolj razmaka. Peci dokler ne porjavijo (8-10 minut na 180 stopinj).

V receptu je še 1 lonček belega sladkorja, vendar ga jaz ne dam. Ponavadi dam ovsene kosmiče, čokolado, orehe. Skokosovo moko, rozinami in jabolki še nisem probala.

Lep pozdrav

lpD

Kakšen lonček se uporablja za merico?

Oj,
jaz delam kar z jogurtovim. Margarine pa ne tlačim v lonček in potem spet ven, ampak jo dam približno 150g.

lpD

Hvala…

Hojla tan,
ce se prav spominim si pekla tudi ovsene piskote po mojem receptu…..nekaj linkov:

in se ena razprava na isto temo:

…in se moji ingverjevi ovseni piskotki:

LP, zala

Zala, hvala… Ja, pekla sem jih že po tvojem receptu. Danes bom zraven dodala še malo čokolade in zmletih lešnikov. Upam, da mi bodo uspeli, ker jih delam za darilo.

Če mi bo kaj šlo narobe, se obrnem na vas.

Maso sem naredila. Kaj tudi vam pride masa malo bolj trda? Ali moram dodati še kaj tekočine?

Poročilo: Piškotki so spečeni (no, prvi pladenj) in uspeli so čudovito. Kombinirala pa sem vse tri recepte… Super so! Hvala!

Jaz bi prišla kar malo k tebi :o)

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Si dobrodošla in zelo počaščena bi bila!!!

Pozdravček v verjetno še tople kraje.

Tan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close