Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piškoti brez sladkorja & jagode

piškoti brez sladkorja & jagode

Prosim, kdo ve za kakšen recept piškotov brez sladkorja in pa jagod?

No, piškotov brez jagod je res veliko, le za tiste z jagodami bi bil večji problem :-)))

Vendar – piškoti brez sladkorja? Morala boš kaj več povedati. Gre za alergijo, dieto, sladkorno, kalorije? Kar jaz vem, bi rekla, da krhko testo stoji skupaj samo iz moke in masla. A niti jaz v najbolj norih časih nisem čisto opustila sladkorja, samo zelo sem ga zmanjšala. Vprašanje je tudi, kakšen užitek še najde jedec takšnih piškotov oz. čemu je vse skupaj namenjeno?

Recimo v receptu za medenjake lahko po moje mirno izpustiš sladkor… Tudi jagod ni noter :-)))) Oprosti, če sem za jagode narobe razumela.

LP Mimi

No, tudi jaz čisto ne razumem, iz katerega razloga ne smeš (ali nočeš) sladkorja, a lahko ti povem par svojih izkušenj, ker smo mi zaradi bolezni (rak) v družini skoraj v celoti prešli na makrobiotiko, kjer je sladkor seveda izključen: no, namesto sladkorja se lahko uporabijo naravna sladila (bog ne daj umetna, če hočeš zdravje!) – naravna pa so: javorjev ali agavin sirup, ječmenov ali rižev slad ter melasa, čeprav naj te opozorim, da imata ječmenov slad in melasa bolj čuden kot pa sladek okus, medtem ko so ostala tri sladila čisto ok, dobrega okusa in super nadomestek za nezdrav sladkor. Tako da lahko delaš običajno pecivo, a pač s temi naravnimi sladili, sama sem pa za božič naredila bio sladico (kakršno imajo npr. v čajni hiši v MB) – in sicer iz skuhane pire, rozin, orehov, nastrganih jabolk, oslajeno z agavinim sirupom in okrašeno s stepeno smetano (sojino – Soja-Sahne), vse sestavine so bile eko, torej čisto zdrava, a dobra sladica, vsem doma je bila všeč!
No, upam, da so ti moji nasveti kaj pomagali!

LP, Maja

P.S: Če poznaš Sanjo Lončar, zadnjič je imela na RTS recept za pirine palačinke z nadevom iz avokada in rozin, ali pa s pomarančnim nadevom, tudi krasno in vse brez sladkorja.
Njeni zdravi recepti so (mislim) na http://www.zazdravje.com.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close