Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Piskanje v ušesu po strelu na strelišču

Piskanje v ušesu po strelu na strelišču

Pred dnevi sem hodila po cesti mimo strelišča na prostem. Nič ni bilo označeno, da se izvaja streljanje. Ravno, ko sem šla mimo, je nekdo ustrelil z neko precej močno zadevo. Kakšno uro po tem sem bolj slabo slišala, po tistem pa se je pričelo piskanje na ušesu, ki je bilo obrnjeno proti strelišču. Razdalja med strelcem in mano je bila nekje deset metrov. Očitno imam trajno poškodbo sluha, ali je karkoli, kar se da storiti? Piska pa mi neprestano v ušesu že nekje štiri dni.

Hvala vsem za odgovore.

Aja, pa nekje sem prebrala, da se lahko jemlje kortikosteroide, ki naj bi pomagali, je kaj na tem?

Hodim na strelišče sem jih videl kar nekaj in ne verjamem , da se lahko mimoidoči  strelcu približa na deset metrov. Razen , če  kdo kaj ilegalno improvizira to pa tako ne bo dolgo .  Ko se strelja je rdeča zastavica gor obvezno .

To je običajno začasno, vseeno pa pojdi k zdravniku.

Odgovor na objavo uporabnika
piskanje, 04.09.2023 ob 20:46

Pred dnevi sem hodila po cesti mimo strelišča na prostem. Nič ni bilo označeno, da se izvaja streljanje. Ravno, ko sem šla mimo, je nekdo ustrelil z neko precej močno zadevo. Kakšno uro po tem sem bolj slabo slišala, po tistem pa se je pričelo piskanje na ušesu, ki je bilo obrnjeno proti strelišču. Razdalja med strelcem in mano je bila nekje deset metrov. Očitno imam trajno poškodbo sluha, ali je karkoli, kar se da storiti? Piska pa mi neprestano v ušesu že nekje štiri dni.

Hvala vsem za odgovore.

Greš v Ukrajino, da ti zgliha obe vuhi, dokler še pri nas ni streljanja.

Preden si izmišljaš zgodbice dejansko pojdi probat stat 10m stran od pokanja, da izkusiš posledice. Kakšen se najde tudi brez zaščite, pa je ror manj kot meter stran od njega in nima nobenih trajnih posledic.

Ko streljaš s puško, imaš uho praktično na puški. Po vsakem strelu zapiska v ušesu za kakih 10 sekund in nato se umiri.

Mnogo sereš, 05.09.2023 ob 00:03

Preden si izmišljaš zgodbice dejansko pojdi probat stat 10m stran od pokanja, da izkusiš posledice. Kakšen se najde tudi brez zaščite, pa je ror manj kot meter stran od njega in nima nobenih trajnih posledic.

Malo si preberi na internetu, koliko jih ima posledice od tega, ko so stali blizu strelca, ki so streljali. Upam, da znaš angleško. Pa o eni bivši miss Slovenije, ki je oglušela zaradi petard.

piskanje, 05.09.2023 ob 18:43

Malo si preberi na internetu, koliko jih ima posledice od tega, ko so stali blizu strelca, ki so streljali. Upam, da znaš angleško. Pa o eni bivši miss Slovenije, ki je oglušela zaradi petard.

To kar blebečete in ponavljate bedaki na internetu nima povezave z realnostjo.

Jaz govorim iz prakse. Tudi 8mm Mauser me ni oglušel. Seveda ni zdravo, ampak od enega poka 10m stran ti ne bo zvonilo še dneve in dneve kasneje. Ne prodajajte buč z vašimi butastimi zgodbicami o temah o katerih pojma nimate.

Bulšit. Svoje dni sem preživel precej časa na strelišču bil poleg strelcev ki so streljali vse možno do .338 lapua in trdim da je kar pišeš bulšit.

wd40a, 05.09.2023 ob 19:30

Bulšit. Svoje dni sem preživel precej časa na strelišču bil poleg strelcev ki so streljali vse možno do .338 lapua in trdim da je kar pišeš bulšit.

Verjetno si imel gor zaščito za sluh?

piskanje, 05.09.2023 ob 21:02

Verjetno si imel gor zaščito za sluh?

ne vedno. nikoli pa se mimoidoči ne sprehajajo dovolj blizu da bi jim piskalo po ušesih.

Povej še kje je to strelišče lažnivo glupo smrdljivo. Da vidimo kako se začneš loviti na laži.

Pa povej, 05.09.2023 ob 21:37

Povej še kje je to strelišče lažnivo glupo smrdljivo. Da vidimo kako se začneš loviti na laži.

ustregla ti bom kljub tvojemu nizkotnemu izražanju. Se vidi, da strelci nimate manir ne pri streljanji ne pri izražanju. Objestni do konca, poden ljudje.

https://maps.app.goo.gl/RVDiU3WuheciaoKh7

Piskanje, 06.09.2023 ob 11:05

ustregla ti bom kljub tvojemu nizkotnemu izražanju. Se vidi, da strelci nimate manir ne pri streljanji ne pri izražanju. Objestni do konca, poden ljudje.

https://maps.app.goo.gl/RVDiU3WuheciaoKh7

objavi na forumu strelec, me zanima kaj ti bodo napisali.

Potem pa ne laži gnusoba, če nočeš da se ljudje tako obnašajo do tebe. Zdaj je jasno da si pač nastrojeno proti strelcem in verjetno orožju nasploh in zato plasiraš take idiotske zgodbice v eter, da bi pomagalo ustrojiti javno mnenje.

Potem pa, 06.09.2023 ob 14:30

Potem pa ne laži gnusoba, če nočeš da se ljudje tako obnašajo do tebe. Zdaj je jasno da si pač nastrojeno proti strelcem in verjetno orožju nasploh in zato plasiraš take idiotske zgodbice v eter, da bi pomagalo ustrojiti javno mnenje.

Strelcev večinoma ne poznam, ampak če sodim po tebi in po tistem, ki strelja na majhni razdalji od ceste ne oziraje se na druge, si lepega mnenja res ne morem ustvariti. Če je kdo gnusoba, si to ti s tvojim žaljenjem,  jaz nisem žalila nikogar.

Podobna tema na drugem forumu nedavno…

https://slo-tech.com/forum/t819953

Troli na delu.

Piskanje, 06.09.2023 ob 15:25

Strelcev večinoma ne poznam, ampak če sodim po tebi in po tistem, ki strelja na majhni razdalji od ceste ne oziraje se na druge, si lepega mnenja res ne morem ustvariti. Če je kdo gnusoba, si to ti s tvojim žaljenjem,  jaz nisem žalila nikogar.

Odjebi trolovsko govedo lažnivo. Odjebali so te na Slotechu, odjebali smo te tu. Nažri se dreka in crkni!

Mogoče je pa streljal z boroveljsko dvocevko v kalibru .577 Nitro express? 😛

Sicer se pa strinjam s teboj, wd40, prav tako iz osebnih izkušenj, kot prvo nihče ni ‘kar streljal’, kot drugo je pa to o tem piskanju navadna laž.

Po moje hoče kak peesdun izsiliti neko odškodnino…

Trol!

https://slo-tech.com/forum/t819953

Strelcu iz tega strelišča na tej sliki se ne moreš približati na 10 metrov , če greš normalno po cesti . Razen , če se namerno hočeš in pol iz tega dalaš sranje .  Naslednjič pokliči policijo in vidiš kaj ti bodo povedali . Veš tudi policija uporablja strelišča in niso neumni. Tam je varnost vedno na prvem mestu .

Upam, da ti to ni povzročilo tinitusa, ker ga boš slišala za celo življenje. Ga pa lahko povzroči že nedolžen skok v vodo. Sploh če si v določenem delu življenja bila pogosto izpostavljena močnejšem hrupu…glasni zvočniki, delovno mesto,…

Nekaj hudo narobe je s teboj, da take pišeš! Glede na to, da sta skoraj enaki 2 objavi na 2 spletnih mestih, je to samo zarota proti legalnim streliščem, ki grejo določenim osebkom v nos!
Začnimo:
Ni šans, da si prišla na 10m do strelca, pa četudi bi, piskanje v ušesih po samo enem strelu pomeni, da je nekaj hudo narobe s tabo!
Prag bolečine je nad 140 decibelov. Na razdalji 8m si že na 140db, na 14 metrov si že 6 decibelov pod pragom bolečine. Tako, da tvoje piskanje izvira iz nekje tvoje osebne mržnje do legalnih strelcev in ne od samega poka!

Saj to bo  Dinksi. Legalnim strelcem na registriranih streliščih bi radi podtaknili kot , da smo moteči za okolico in sprehajalce . Bolj vas naj bo strah lastnikov z neprijavljenim orožjem saj si upajo likvidirati sredi Ljubljane zraven otroka pri belem dnevu . To te očitno ne moti . Večina  nas , ki imamo OL za športno streljanje se zavedamo odgovornosti , ki jo prinese posest orožja . Pravljice pa prodajaj kje drugje , ker smo te spregledali .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close