Najdi forum

piščanec

Svojemu dragemu sem obljubila da mu bom jutri za kosilo pripravila piščanca pa nimam nobene ideje. Mislila sem sicer nekaj takega, da ga zavijem v folijo pa mogoče še kakšno zelenjavo zraven ampak ne vem…..mogoče mi vi lahko pomagate s kakšnimi idejami. Že vnaprej hvala.

lahko ga zavijes v folijo in nadevas z zelenjavo!! zelenjava ima potem prav dober okus! v tej vrocini bo pecenja v pecici kar malo zoprno!?:))) pozdrav petra

Prosim za bolj podroben recept
Hvala

piscanca posolis,popopras,namazes z malo oljcnega olja…solis tudi notranjost! zelenjavo- poljubno- narezes na vecje kose,zacinis,das se zelisca,ki so pac po tvojem okusu!?….s tem nadevas piscanca. zavijes ga v folijo-lahko ga pa peces tudi brez! koliko casa se pace? tesko recem…”.od oka” bi rekla 1 uro….odvisno od velikosti. jaz vmes ponavadi malo pogledam in vidim,ce je je ze…nikoli ne gledam na uro. lahko ga pa nadevas s kruhovim nadevom in zelenjavo peces zraven- ce ni v foliji,seveda! pozdrav petra

Jaz bom v nedeljo (tašče pridejo na obisk) delala piščanca po naslednjem receptu:
piščančja prsa v ponvi opečemo z obeh strani
krompir in kolerabo na pol skuhamo
korenje narežemo na koleščke in na pol skuhamo, dodamo brokoli in cvetačo in še malo pokuhamo
zelenjavo odcedimo in damo v pekač
čez naložimo piščanca in prelijemo s holandsko omako v katero smo zmešali malo kisle smetane, poper in drobnjak
Recept sem našla v eni nemški reviji. Nisem ga še sprobala, ampak na sliki zgleda super. Bomo videli v nedeljo.

ali pa piscanec z leco..-..kosi- / ali prsa,lahko tudi bedra/ v pecici.lahko pa tudi na stedilniku! petra

Večkrat ga naredim tako, da kose piščanca posolim, popram, pokapljam z oljem, limono, nato pa posujem s poljubnimi začimbami: timijanom, drobnjakom, majaronom, rožmarinom, peteršiljem in eno domačo dišavnico, ki ji moja tašča pravi “domača vegeta”. Seveda ne pretiravam z začimbami. Potem pa v pečico, da se vse lepo hrustljavo zapeče. Zrave pa se peče mladi krompir. Poleg še velika skleda solate po želji in je kosilo(tudi nedeljsko) že tu. Pa dober tek!

Hvala super ste.
Sem imela v mislih mogoče da piščančja prsa dala v folijo pa zraven gobice potresla z začimbami…..samo ne vem s čim naj zalijem mogoče s sladko smetano ali vinom

Oboje bo dobro. Jaz bi se odločila za vino.

Piščančje fileje razgrnemo na pomaščen pekač. Seveda jih prej posolimo ali potresemo z vegeto, začimbe po želji. Prekrijemo z rezinami šunke, nekaj koščki sira (lahko potresemo nariban sir), malo popečemo, prelijemo vse skupaj s stepenim jajcem s kislo smetano in zapečemo. Dober tek.
LP! Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close