piščanec
piscanca posolis,popopras,namazes z malo oljcnega olja…solis tudi notranjost! zelenjavo- poljubno- narezes na vecje kose,zacinis,das se zelisca,ki so pac po tvojem okusu!?….s tem nadevas piscanca. zavijes ga v folijo-lahko ga pa peces tudi brez! koliko casa se pace? tesko recem…”.od oka” bi rekla 1 uro….odvisno od velikosti. jaz vmes ponavadi malo pogledam in vidim,ce je je ze…nikoli ne gledam na uro. lahko ga pa nadevas s kruhovim nadevom in zelenjavo peces zraven- ce ni v foliji,seveda! pozdrav petra
Jaz bom v nedeljo (tašče pridejo na obisk) delala piščanca po naslednjem receptu:
piščančja prsa v ponvi opečemo z obeh strani
krompir in kolerabo na pol skuhamo
korenje narežemo na koleščke in na pol skuhamo, dodamo brokoli in cvetačo in še malo pokuhamo
zelenjavo odcedimo in damo v pekač
čez naložimo piščanca in prelijemo s holandsko omako v katero smo zmešali malo kisle smetane, poper in drobnjak
Recept sem našla v eni nemški reviji. Nisem ga še sprobala, ampak na sliki zgleda super. Bomo videli v nedeljo.
Večkrat ga naredim tako, da kose piščanca posolim, popram, pokapljam z oljem, limono, nato pa posujem s poljubnimi začimbami: timijanom, drobnjakom, majaronom, rožmarinom, peteršiljem in eno domačo dišavnico, ki ji moja tašča pravi “domača vegeta”. Seveda ne pretiravam z začimbami. Potem pa v pečico, da se vse lepo hrustljavo zapeče. Zrave pa se peče mladi krompir. Poleg še velika skleda solate po želji in je kosilo(tudi nedeljsko) že tu. Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.