Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piščančji žur

Piščančji žur

Tukaj ste že večkrat pohvalile recept za Piščančji žur iz kulinarike. Recept sem prebrala, vse jasno. Rada pa bi, da bi bilo zraven veliko omake. Kako ste ga ve dalele? Je treba samo povečati količino smetane? Ali imate kakšen drug “trik”? Kaj ste ponudile zraven?

Zimski pozdravček

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Jaz sem ga delala par-krat. Včasih samo s piščančjim mesom (perutničke, beli file), enkrat sem dala zraven še govejo pljučno in svinjino file. Obakrat sem meso prej popekla, malo zalila z vodo in vse skupaj dala v glineno posodo v kateri sem zapekla v pečici. Posebej sem na pol skuhala krompir in ga dodala mesu – zraven sem dala tudi šampinjone. Uporabila sem dve vrsti sira (gorgonzolo in mozzarelo), smetane (za kuhanje) pa tudi kake 3 dcl. Zraven pa smo jedli potem samo še solato.

Za več omake smetani ponavadi prilijem belo vino. Omaki da dobro aromo, alkohol pa tako in tako izhlapi.

Ja, kadar delam zadevo na štedilniku tudi jaz v omako včasih dodam vino. Ampak se ni predstavljam čisto, kako bi to naredila v pečici. Morda da bi najprej zalila samo malo z vinom in čez čas dodala še smetano?

Jaz ga naredim s piščančjimi bedrci, ki jih prej na štedilniku popečem. To preložim v pekač, poleg dam še malo brokolija, ki ga prej malo blanširam, vse zalijem s smetano, kar tako na “uč”, poleg pa ponudim široke rezance. Ponavadi je omake ravno dovolj, meso pa se tudi ne izsuši tako kot če uporabiš piščačji file.

Zdravo!

Jaz sem jih zadnjič naredila tako,da se naredila bešamel in s tem zalila, da je bilo omakce več. Enkrat pa sem prepražila gobe, dolila še malo belega ter to stresla zraven v pečico. Delala pa sem s svinjskimi zrezki, tako da je bil prašičji.., ker pri nas ” ga ni tiča čez prašiča..”

LP

Ja, Tinkarca, bom tudi jaz morala zraven vtakniti še en ali dva svinjska šnicla, oče namreč ni ljubitelj “aviacije” in zanj pri takšnih družinskih kosilih vedno naredim posebke ;-)).

Ok, nekaj bom že skomirnila ;-)). Morda bi res dala zraven še malo gobic…

Hej!

Na zgornji dve “ugotovitvi:))

Pri nas nekdo pravi: Najboljsa riba je “svinjska ribica”. Lp

No moj svak pa pravi:

“dokler nisem probal leva je zame pujs kralj živali”

lp tinca

Babi, pri nas pa je najboljša “riba” JELENJA RIBICA – zame najboljše meso!
LP

nekoc smo se ustavili na nekem majhnem otocku…gor je zivel “dida”,ki je znal cudovito pripraviti brodet,pa bibu na leso,pa razne buzare…na koncu pa je rekel “najbolja riba mi je jenje” :)…petra

A mi lahko katera napiše recept ali pa pove točno kje je. Na Kulinariki Slovenije ga nisem uspela najdet. Hvala Silvia

povezava:

(upam da dela)

Bravo Tinkarca ;-))

Sonce, jaz sem prvič pekla pokrito v jena posodi, pa je bilo omake še preveč, žal je smetana tudi nekako zvodenela. Tako sem ugotovila, da je bolje peči odkrito, četudi nekaj omake izhlapi, vendar se tako lepo zapeče skorjica. Meni se je obneslo, da sem dala v ozek ovalni pekač, meso prej kot ne natlačeno, tako je bilo meso tudi prej kot ne do konca potopljeno v smetano.
LP Mimi

Dekleta ali mi lahko poveste kaj sem naredila narobe.
V nedeljo sem namreč naredila piščančji žur.
Delala sem lepo po receptu. Pekla sem v pečici v plehnatem pekaču.
Ko je bilo pečeno je bilo v pekaču cca 1 dl. vode. Smetana pa se je čisto strdila, zgledalo je kot skuta.
Sicer smo vse pojedli. Bilo je okusno. Vodo sem prej z žlico pobrala ven, da se ne bi otroci “spakvali”.
Mogoče je bila kriva smetana. Vzela sem eno kislo smetano in polovico sladke smetane za kuhanje Meggle.
Ko sem delala piščančji žur prvič je bilo vse OK. Pekla pa sem v jena posodi.
Res ne vem kaj sem naredila narobe.
Če je imela katera podobne izkušnje naj mi prosim svetuje.
Lep dan, Marija

Kolikor se jaz spomnim, so nekateri ugotavljali, da se to včasih naredi s kislo smetano. Tudi meni se je že. S sladko smetano za kuhanje se kaj takega skoraj ne bi smelo zgoditi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mams še dobro da si povedala kako in kaj, sama sem nameravala dati pol kisle in pol sladke. Se pravi obvezno smetano sladko – za kuhanje. Ta konec tedna bom zadevo tudi v resnici sprobala ;-))

Hej, res se kisla smetana zna spremeniti v peceno in ” vodico”; sladka nikoli.

Ko delam omako za testenine iz mletega mesa, dodam paradiznikovo mezgo; preden dolijem vodo, dodam malce mleka( lahko sladko smetano) in stvar se zelo lepo naravno zgosti brez dodatka moke.
Sladka smetana tudi lepo gosti, kisla pa ne ( se jo toplotno obdelujemo).

Se spomnite ledenih kock? Tam se kisla smetana lepo zapece v tistih minutah.

Lep pozdrav

To se pravi, da moram drugič uporabiti sladko smetano.
Hvala za razmišljanja in ideje.
Lep sončen pozdrav vsem iz Gorenjske, Marija

Tole s sladko smetano bo pa tudi meni prav prišlo. Hvala!

Pozdravljene,
obujam tole temo….v nedeljo bom pišč. žur delala prvič.
Ker bo veliko ljudi, okol 17, bom naredila kar v velikem pekaču.
A mislite da bo vredu?

Seveda bo v redu, samo prej popeci meso, je potem bolj okusno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close