piščančji žur
Pozdravljene, punce!
Čeprav vas redno berem, se danes prvič oglašam ter vas vse lepo pozdravljam. Upam, da boste tudi meni priskočile na pomoč z vašimi nasveti. In sicer, danes pride na večerjo “zelo poseben” gost in se mi večerja nikakor ne sme ponesrečiti. Prvič nameravam delati piščančji žur iz kulinarike. Mogoče kakšen namig oz. drobna skrivnost, da bo zadeva res “zažgala”?!
Najlepše hvala
Že večkrat sem delala piščančji žur. Poskusila sem že na 2 načina in sicer s surovim mesom in predhodno popečenim. Nam je bila bolj všeč varianta z mesom, ki sem ga prej malo popekla na maslu. Okus je bolj poln. Za preliv pa zmeraj uporabim kislo smetano. Kar pa se mesa tiče, mi je bilo “belo” meso nekoliko presuho, najbolj všeč mi je bil “zgornji del bredca”, iz katerega sem odstranila kost.
Pa dober tek!
Jaz ga bom delala jutri in sicer takole:
– različne dele piščančjega mesa bom najprej popekla v teflonki
– položila v glinen pekač, obložila s pršutom, sirom in prelila s sladko smetano
– zraven bom dala verjetno v pekač malo prekuhanega krompirja in druge zelenjave
– vse skupaj zapekla.
Upam, da bo uspelo.
Tudi meni je bolj všeč, če kose mesa prej popečem, tudi zato, da imajo rjavo skorjico. Drugače skoraj ne more spodleteti. Dala sem v ozek jena pekač, tako da je bilo meso tesno zloženo na dnu, s smetano za kuhanje (ki je malo manj mastna) sem tako lahko dobesedno zalila in je bilo na koncu za vse dovolj omake.
In še moje napake od začetka: ne sme biti pokrito. Prvič sem pekla pokrito, ker sem se bala, da bo preveč omake izhlapelo, pa ni bilo tako dobro. Sedaj pečem odkrito in kljub temu ostane dovolj omake.
Naj vam tekne, Mimi
Pozdravljene!
Jaz ponavadi naredim puranji žur. Zrezke prej na hitro popečem, da dobijo lepo barvo, pa tudi čas pečenja v pečici je precej krajši in ni nevarnosti, da bi smetana razvodenela, kor so opisovale nekatere na kulinariki. Zraven pa njoki ali kruhova rolada in vsi veselo žuriramo.
Pa dober tek.
Tortica
Forum je zaprt za komentiranje.