Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piščančji žur/priloga

piščančji žur/priloga

pozdravljeni,
lani sem prvič naredila piščančji žur in smo bili navdušeni, letos bi ponovila pa se mi ustavi pri prilogi. Rezancev smo malo naveličani, kruhove cmoke obožujem pa mi nekako ne gredo zraven, imate kakšen predlog.
Zraven bo brstični ohrovt in brokoli.

lep dan

jaz sem ponudila sirove štruklje in smo jih zmazali….

lp
punči

Ja pa tudi pečen krompir v peči se dobro poda zraven. Ali pa milanski riž z žefranom.

Zlo paše zraven:
-1 smoki z arašidi zdrobiš (vrečko mal naliknjam in jo stlačim)
– zmešaš z 1 do 1,5 navadnim jogurtom – zmes je bolj redka
-dodaš malo soli in drobno seskljane čebule in česna (količine so zlo odvisne od okusa!)

Pustiš cca pol ure in takrat mogoče dodaš še jogutra, ko vidiš koliko se smoki “napije”.

Ja – to ni sicer vprašanje, a piščančje kose pa poham tako, da jih pomokam, potem pa položim v mešanico: jajca + kisla smetana + sezam! So njami!

Najsa, tale omaka s mi zdi zanimiva. H kateri hrani pa še paše?

Jaz in moja hčerkica jo jeva tudi kar z žlico. Tista čebulica pride zlo osvežilno, pa itak je osvežilna, saj je iz jogurta. Pa še okus po arašidih! Res je okusna zadevca!
Sicer pa kar k vsakemu pečenemu mesu, pohanih melancanih,… Meni še vedno najbolj k žaru!

Hvala, bo sprobano koncem tedna!

Hvala za ideje, verjetno bomo porabili vsakega po malo

lep dan

V časih mojega nonota ob nobenih praznikih niso manjkali mlinci.
Mogoče bi naredila kuskus… namočen, pa potem z jajcem, smetano in sirom (v pečici) – sproti se izmišljujem… Kuskus je tako priročen, vse živo lahko iz njega delaš.

-- <http://www.cenim.se> Spletna revija za aktivne ženske

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close