Pisanje (najstniškega) romana
Torej, najprej lep pozdrav!
Pred kratkim sem brskal po računalniku in naletel na svojo knjigo. Resda ni veliko, komaj 12 strani. Skratka teh 12 strani sem napisal pred približno 1 letom in bi sedaj rad nadaljeval. Star sem 15 let in se s pisanjem ukvarjam od 11 leta, predvsem na RPG forumih. Bolj kot za samo izdajo in javnost bi pisal zase. Ne da bi me motilo, če bi mi knjigo tudi uspelo izdati, ampak vseeno. Zanimajo me možnosti izdaje ter da mi nekdo knjigo lektorira itd.
game-on
P.S.
Knjigo imam namen pisati počasi iz z navdihom. Torej verjetno še ne mrem pričakovati, da bo napisana v kratkem :))
Veselim se odgovorov.
Hvala ! Vzpodbuda vsekakor veliko pomeni 🙂
RPG forumi so forumi na katerih se vživiš v svoj karakter ter pišeš o njem ter o tem kaj počne. PIšeš seveda samo zase in potem drugi ‘odgovarjajo’. Piše se v 3. osebi in preteklicu. Primer.:
SLIKA
Pisal bi neke vrste kriminalko, sprava bi začel z sanjami vsakega najstnika – torej lepo ljubezen potem pa bi vse nekako sprevrgeč v kriminalko. Seveda pa je to le nekakšno vodilo, kajti kdo ve kako se bo stvar obrnila ko bo knjigo dejansko pisal 🙂
Še enkrat hvala za vzpodbudo!
P.S.
http://forest-way.heavenforum.org/[/url]
Prilgam še linkec do aktivnega RPG foruma, če si mogoče želite stvar ogledati in poskusiti z pisanjem 🙂
Nadaljuj s pisanjem! To je najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam. Najprej si naredi osnutek zgodbe. Ne pisati kar na pamet, saj boš na koncu dobil zmedeno skrpucalo. Navdih dobiš, a za celo zgodbo v paketu. Priporočam ti, da za prvič ne pretiravaš z obsegom dela. Sedi pred računalnik in napiši recimo povest (do 17500 besed). Ne obremenjuj se s popolnostjo ali mnenjem drugih. Začel si in končaj. Šele potem boš razmišljal, kako in kje naprej.