pisanje člankov
Mogoče ne pišem ravno na pravi forum, ampak morda mi bo kdo le znal pomagati. Razmišljam o tem, da bi začela pisati za kakšno revijo, predvsem za otroke in mlade. Ali kdo od vas to počne? Kako sploh začeti in koga kontaktirati? Ker sem po izobrazbi naravoslovka, bi me veselilo predvsem pisanje o naravi in znanosti (seveda ne preveč resno). Vesela bom vseh informacij, nasvetov in izkušenj!
No, nekaj lahko povem s stališča urednika neke publikacije (ki sicer ni v redni prodaji, da se ne boste mučili z ugibanjem :)). Moj mnenje je, da je najbolje nekaj kar napisati in to potem ponuditi v objavo ustrezni reviji. Načeloma naj bi bil vsak urednik vesel dodatnih avtorjev, saj je tako vsebina bolj raznolika, vsak avtor ima tudi svoj pristop do nečesa.
Seveda se boš potrudila, da bo tvoj članek pravopisno pravilen, tudi brez tipkarskih napak. Zelo pomembno pa je tudi, če ga lahko opremiš s slikovnim gradivom, po možnosti avtorskim. Napiše marsikdo kaj, potem se pa uredniki mučimo z opremljanjem, da zadeva ni suhoparna oz. dolgočasna.
Želim ti uspešen začetek!!