Najdi forum

PIROŠKE

Mi lahko kdo napiše recept za piroške? Hvala!

PO NAVADNEM RECEPTU SPEČEŠ OMLETE Z RAZLIKO V TEM,DA NE DODAŠ V TESTO NIČ SLADKORJA.
V VSAKO OMLETO ZAVIJEŠ KOŠČEK SIRA IN NPR.2 REZINI SALAME (ŠUNKO,MORTADELO,…NI VAŽNO) KOLIKO DAŠ JE ODVISNO OD TEGA KOLIKO SIRA,SALAME IMAŠ RADA.
PREPOGNEŠ Z LEVE IN DESNE STRANI IN VSE SKUPAJ ZVIJEŠ,TER ZAPIŠČIŠ DVA ZOBOTREBCA (Z LEVE IN DESEN),DA TI DRŽITA VSE OMLETO SKUPAJ.
POTEM PA VSE SKUPAJ SPANIRAŠ.(DROBTINE, JAJCA)TER SPEČEŠ V OLJU.TO JE TO.
UPAM,DA JE TO RECEPT KI SI GA ŽELELA.
LP
EMA

Mislim, da je to recept za kanelone.

Kaneloni in piroške so čisto nekaj drugega. Za piroške ga žal ne vem, amoak tole so definitivno kaneloni.

a niso kaneloni narejeni iz faširanega mesa?
poglej v trgovini v zmrzovalniku.Narejni so iz faširanega mesa,dela pa jih pekarna Pečjak?
čav

Velika šola kuhanja (Ann Willan, Slovenska knjiga 1992):

“Skoraj vsaka dežela pozna pikantne testene žepke.
Piroški so ruske testeninice z zmleto govedino, zeljem in gobami, ki jih praviloma postrežejo k juham. V sladki inačiči jih nadevajo z makom, orehi, medom in jabolki.”

Lp Aja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close