Najdi forum

pirina moka

Dobila sem 1kg pirine moke. Kaj naj naredim iz nje? Ali je to takšna moka npr. kot ržena, ali je bolj podobna navadi pšenični?

Lahko delam palačinke, biskvit itd…..da se ne bi opazila razlika (kajti moj mož ni najbolj navdušen nad temi “bio” in “zdravimi” živili:))

Narediš lahko kruh, tudi palačinke, različne žličnike, testo za pizzo … uporabiš jo lahko povsod tam, kjer bi sicer uporabila navadno moko. Jaz biskvita še nisem delala z njo, ker je pretežka in biskvit ne bi bil rahel.Če se še kaj spomnim, ti napišem.

lp

Julija

Pira je stara vrsta pšenice, ki znova pridobiva na popularnosti.
Kakšno moko pa si dobila, polnozrnato, ali polbelo?
S polnozrnato verjetno biskvit ne bo naraste, s polbelo pa gre.
Mi več ali manj uporabljamo pirino moko polbelo oz. skoraj belo (tip 650), praktično za vse, kar se ponavadi dela iz bele moke.

Če imaš polnozrnato jo lahko tudi zmešaš spolbelo 850 in praktično pečeš vse razen biskvita za torte in rolade, zelo dobri so mafini, pa buhtlji, pa domače sirove štručke, rogljički…

bom danes pekla biskvit … pa sporočim kako bo šlo.

iz te pirine moke, mislim

jah, no biskvit se je, ko sem ga zvila v rolado, nalomil … ni pretirano narastel in daaaleč od kakšne mehkobe :))))))) bo vsaj dlje trajal … za fruštuk ob beli kavi bo že.

Sama sem delala iz pirine moke tudi že testo za potico in sicer za nočno oziroma hladno, nam je bila vsem zelo všeč, nadevala sem jo pa z rožiči in suhimi figami (recept mojstra Goljata).

Prav verjetno je biskvit za rolado slabša varianta uporabe pirine moke. Jaz jo pogosto uporabljam (za palačinke mešam z belo), predvsem za vsa kvašena testa od kruha do potic.Kruh iz pirine moke je sploh najboljši- zanj največkrat dodam še moko iz celega pšeničnega zrna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close