pire krompir
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › pire krompir
s kakšnim mlekom ga pripravite:s hladnim ali ga segrejete?
jaz s hladnim,ampak krompir se ohladi,zato me zanima že katera prakticira s toplim mlekom
hvala in lp
Z vročim, v katerega dam malo masla.
LP
Lahko se doda tudi hladno mleko, če krompirju odcediš vodo v kateri se je kuhal, v isti lonec na krompir doliješ malo mleka in morda masla ali olivno olje, pogreješ do vretja, odstaviš in zmiksaš.
Hm, še nikoli mi ni prišlo na misel, da bi mleko pogrela. Krompir odcedim, tako ali tako je ful vroč, tistih nekaj žlic mleka (oz. tekoče smetane) ga ne ohladi tako zelo, da bi bil problem. Vsaj tako se je meni doslej zdelo.
LP Mimi
Sploh ne dam zraven mleka. Poleg dam kislo smetano in malo majoneze, samo za priokus.
vedno sem uporabljala vroče mleko!! pa maslo, ne margarine.
pa še o krompirju: če ga skuhaš celega, z lupino (ki jo kasneje, jasno, olupiš:-))) pride pire nekako bolj gumijast. če pa skuhaš olupljen krompir, narezan na koščke, je pire bolj mehak. po želji pač:-)
dober tek!
Z vročim mlekom in jaz tudi kuham krompir v koščkih, ne tako kot za restan krompir.
Enako kot Mimi tudi jaz krompir vroč odcedim, dodam malo masla in hladnega mleka, na koncu pa še malo kisle smetane.
Jaz ga skuham v koščkih, pol pa hladno mleko + margarina (ali pa nadomestim s sirčki v trikotnikih – meni je tak odličen) in se mi zdi, da se ne ohladi preveč. Sem pa delala tud že s toplim mlekom, pa ni blo razlike
Če ga pa še na kratko zmešate z ročnim mešalnikom (tako kot sneg iz beljaka) je pa pire še boljši.
lp E.
O ,pa je razlika!
Če zaliješ krompir z mrzlim mlekom ne rata tako kremast in ostane v majhnih grudicah.
Enako grudičast je, če ga kuhaš v olupkih.
Torej v topel krompir ki je skuhan olupljen v salni vodi, dodaj maslo, malo sl. smetane in toplo mleko. Krompir bo res njam.
Forum je zaprt za komentiranje.